Workation in Kaapstad

~ workation;  [noun] – A vacation that combines business and leisure. 

Is vrijheid de nummer 1 reden waarom je ooit bent begonnen met ondernemen?

Waarschijnlijk is vrijheid ooit dé reden geweest om jouw onderneming te starten. Maar waarom heb je dan toch het gevoel dat je vast zit? 

 • In het begin vond iedereen in je omgeving het nog wel leuk dat je ondernemer werd, maar inmiddels merk je dat je oude vriendenkring steeds kleiner wordt en je identificeert jezelf steeds minder met hen. Je bent veranderd. Je denkt niet meer hetzelfde. Jij denkt groter! Je denkt buiten de box. Je wilt een connectie voelen met mensen, maar het wordt steeds lastiger om mensen te vinden met wie je dat voelt. Je vindt het moeilijk dat je niet altijd je verhalen, je successen en je struggles met mensen kunt delen. Dit voelt soms best eenzaam.
 • Je weet dat je gigantisch veel potentie hebt en daarmee ook jouw bedrijf. Je wilt het zo goed mogelijk aanpakken, maar je wilt jezelf niet verliezen in het proces. Je wilt slim groeien. Je wilt automatiseren en uitbesteden waar je kan, ook al kan dat best spannend zijn. Je wilt de juiste keuzes maken, maar voelt onzekerheid bij de stappen waar je momenteel mee bezig bent. Je hebt behoefte aan de juiste begeleiding en je bent zoekende naar een netwerk wat jou kan inspireren en motiveren bij het nemen van deze stappen.
 • Wellicht ben je zelfs al langzaam aan het nadenken over meerdere bronnen van inkomsten en passief inkomen. Je denkt na over hoe je je risico kunt spreiden. Je wilt niet afhankelijk zijn van één ding. Zo ondernemend als je bent, kriebelt het ergens om weer iets nieuws te gaan doen. Iets waarin je keihard wordt uitgedaagd. Je wilt geïnspireerd en geïnformeerd worden over de mogelijkheden en je wil jezelf uitdagen om die volgende stap(pen) ook daadwerkelijk te zetten.
 • Je verlangt naar een balans tussen de tijd die je in je bedrijf steekt en het geluk en het geld dat je eruit haalt. De hoeveelheid tijd, moeite en passie die je momenteel in je bedrijf steekt, staat niet gelijk aan de hoeveelheid vrijheid, tijd, geld en geluk wat je er vervolgens weer uithaalt. Dit kan slimmer, maar je weet niet hoe. 
 • De opstart van je bedrijf ligt achter je. De eerste struggles zitten erop. Je staat nog en de grond onder je voeten is iets steviger geworden. Tijd voor de volgende stap: Je wilt meer, je wilt groeien! Aan de andere kant wil je niet dat je bedrijf al jouw tijd in beslag neemt. Als je doorgaat zoals je nu doet ben je bang dat dit wel gaat gebeuren. Je wilt niet nog meer uren in je dagen en weken stoppen, want je hecht juist enorm veel waarde aan die vrijheid.
 • Al met al zijn er ontzettend veel mogelijkheden die zorgen voor een chaotische wirwar in je hoofd. Je mist focus om gedegen stappen te maken, want er kan zoveel! Je vindt te veel dingen leuk om mee bezig te zijn en je vindt te veel dingen interessant. Kansen liggen voor het oprapen, maar welke kansen ga je benutten om verder te komen dan waar je nu bent. Je weet dat je iets moet veranderen om de volgende stap te maken, maar je weet niet hoe en waar te beginnen.

Klinkt bekend? Bovenstaande vragen en uitdagingen worden behandeld tijdens onze workation in Zuid-Afrika, zodat jij die volgende stappen in je business gaat zetten!

Ik wil de next steps in mijn business zetten. Wat kan ik doen?

Daag jezelf uit om buiten je comfort zone te stappen! Ontdek nieuwe dingen. Sta open voor nieuwe invloeden. Dat kun je doen door op andere plekken te werken. Bij de koffiebar om de hoek of in een andere stad. Helemaal interessant als je van tevoren via Instagram zoekt of je andere ondernemers uit die stad kunt ontmoeten en met hun een dagje kunt co-worken.

Op zoek naar nog meer avontuur?

Boek een goedkoop ticket en werk een aantal dagen vanuit bijvoorbeeld Lissabon, Barcelona, Berlijn of Londen. Check vooral ook dit blog met tips over hoe je tijdens zo’n korte workation de balans houdt tussen werken en vrije tijd. Tijdens deze dagen wil je natuurlijk ook genieten van de sfeer in een nieuwe stad. Wil je geprikkeld worden op zakelijk niveau? Kijk dan eens naar dit lijstje van interessante zakelijke events, die in 2019 plaatsvinden. Meetings in the Sun organiseert in 2019 ook een hoop workshops. Vanaf januari lanceren we een overzicht online van de workshops die eraan zitten te komen.

Vind je passie en werk vanuit je kracht!

Misschien moet je eerst eens een aantal stappen terug nemen. Wat wil je nou echt? Wat zijn je dromen? En ben je momenteel stappen aan het zetten richting die dromen? Of ben je gewoon alle ballen in de lucht aan het houden, omdat je denkt dat dat de enige manier is om een stap verder te komen? Wake up call: het kan anders! Check dit blog van Business Coach Sjanett, zij zet je met een paar simpele opdrachten aan het denken, Gebruik deze opdrachten als startpunt voor aankomende maandag, zo gaat het elke week een beetje beter! Je hebt het zelf in de hand, maar het is belangrijk dat je keuzes durft te maken en focus blijft houden. Denk aan je goals en werk er elke week aan, zodat je uiteindelijk stappen verder komt.  

Wil je echt een grote stap maken?

Er zijn genoeg redenen om NU je leven te veranderen. Er zijn vele manieren om een goede balans tussen werk en vrije tijd te realiseren. Je onderneming combineren met reizen? Ook daar zijn talloze mogelijkheden voor! 1000 manieren om interessante ondernemers te ontmoeten, en misschien wel 100 toffe bestemmingen om jouw business die boost te geven die het nodig heeft. Komend jaar wordt jouw jaar! Zowel op persoonlijk als zakelijk gebied.

Ga mee op onze workation – de ultieme business boost!

Wil je alle bovengenoemde tips voor de next step in je business op een unieke manier ervaren? Wij bieden de ultieme business trip waarin werken, reizen, ondernemerschap, inspiratie, avontuur en een internationaal netwerk samen komen. Dit is dé workation voor ondernemers die toe zijn aan de next step(s) in hun onderneming! Interesse? Meld je dan nu aan!

Waarom zou je je inschrijven voor deze workation in Kaapstad?

 • Je wilt meer gelijkgestemden leren kennen. Deels omdat je wilt sparren op hoog niveau en deels omdat je de gelijkwaardige connectie mist van mensen die je struggles en successen begrijpen en waarderen.
 • Je wilt een korte maar intense inspiratie boost.
 • 2019 wordt het jaar waarin je jezelf, op persoonlijk en zakelijk gebied,  gaat ontwikkelen en uitdaging. You’re ready to go the extra mile, de letterlijke 8200 mijl richting Kaapstad. Door letterlijk afstand te nemen ontdek je waar de mogelijkheden en kansen liggen. In plaats van te werken IN je business ga je werken AAN jouw business.
 • Je gelooft in de kracht van buiten je comfortzone te durven stappen. Je hebt het vaker gedaan en het heeft je altijd ver gebracht. Geef je over aan deze unieke ervaring en laat je verrassen door alles wat er op je pad komt, zolang je open staat voor internationale invloeden.
 • Je hebt hard gewerkt en zin om te genieten van de vrijheid die je hebt. Je hebt het dubbel en dwars verdiend! Hoe gaaf is het dat deze trip gaat bijdragen aan de next steps van je business?! Deze workation is the best of both worlds, waarin ondernemerschap en reizen samenkomen.

Wat ga jij uit deze workation halen?

 • Handvatten om de inspiratie te vertalen naar actie.
 • Je zult mega geïnspireerd en vol energie terugkomen.
 • Je hebt opnieuw vertrouwen in jezelf, je bedrijf en alle volgende stappen die je voor ogen hebt. Je weet wat je koers is en weet hoe jij hem gaat varen!
 • Een internationaal en sterk lokaal Nederlands netwerk waarin potentiële samenwerkingen ontstaan of waardevolle introducties uit voort komen.
 • Nieuwe connecties en vriendschappen die je in een korte tijd hebt opgebouwd. Doordat jullie je met elkaar kunnen identificeren is de connectie snel, maar diep. Je beseft hoe waardevol het is dat je 10 andere ondernemers in je nabije netwerk hebt die je kunt bellen voor advies of een kop koffie wanneer je daar behoefte aan hebt. Netwerken is niets anders dan een relatie bouwen.  Je kan dus naar 80 netwerkbijeenkomsten gaan, of gewoon 2 weken naar Kaapstad.