waarom ik elke ondernemer aanraad om met een workation van Meetings in the Sun mee te gaan! 
06 september 2020 
5 min. leestijd

waarom ik elke ondernemer aanraad om met een workation van Meetings in the Sun mee te gaan! 

Waarom ik met Meetings in the Sun op workation wilde? Er knaagde al een tijdje iets. Ik was onzeker, mijn verdienmodel kon beter, maar ik wist eigenlijk gewoon niet zo goed hoe en wat. Na leuk contact met Alex en Laurie ontstond een spontane workation naar Lissabon waar ik besloot aan te haken. Reizen, werken, workshops, kennis en adviezen met gelijkgestemden delen en vooral áán m’n bedrijf werken. Dat was precies waar ik behoefte aan had. Al die factoren kwamen perfect samen in de workation van Meetings in the Sun. En van de keuze om mee te gaan, heb ik geen moment spijt gehad.

Een workation is geschikt voor elke ondernemer

Een workation, ik kan het andere ondernemers enorm aanraden! Om te beginnen: de workation heeft me veel meerwaarde gebracht. Al had ik dat in Lissabon en vlak daarna misschien nog niet helemaal door. Thuis in Nederland wissel ik echt wel regelmatig van werkplek en ook op buitenlandse bestemmingen werk ik lekker door. Toch ga je op zo’n workation heel anders naar jezelf en je business kijken. Alex beschrijft dat zelf heel mooi als het ‘vogelperspectief’. Je zweeft eigenlijk een soort van boven jezelf en je business uit, om vanuit de lucht naar beneden te kijken op je bedrijf en werkzaamheden. De fijne locatie, mooie werkplekken, knusse koffietentjes én elke dag de geur van verse pasteis de nata zorgden er bij mij voor dat ik even helemaal losgerukt werd van de dagelijkse sleur. Zo kon ik met een hele andere, frisse blik mijn zaken bekijken en daar pluk ik nu de vruchten van. 

 

“De fijne locatie, mooie werkplekken, knusse koffietentjes én elke dag de geur van verse pasteis de nata zorgden er bij mij voor dat ik even helemaal losgerukt werd van de dagelijkse sleur.”

 

 

Op zo’n workation ga je natuurlijk niet alleen. De groep was vanaf minuut 1 al fijn, gezellig en vooral heel waardevol. Allemaal ondernemers die ik eerder nog nooit had ontmoet. Allemaal ondernemers die met een voor mij heel nieuwe blik op mij en mijn zaken keken. Adviezen en inzichten die ik thuis nog niet eerder had gehoord van collega’s, vrienden, buren of tennismaatjes. Al heel gauw wisten ze de vinger op de ‘zere plek’ te leggen en werd ik af en toe even goed met mijn neus op de feiten gedrukt. 

workation

De bijdrage van de businesscoaches

De workshops van de businesscoaches tijdens de workation waren bijzonder leerzaam. Ik gaf aan Laurie en Alex achteraf toe dat ik me in Nederland misschien helemaal niet voor dergelijke workshops ingeschreven zou hebben, maar nu ben ik blij dat ik ze niet aan me voorbij heb laten gaan. Zo leerde Sacha ons alles over hoe je een context creëert die ervoor zorgt dat je de realiteit anders kunt ervaren. En Mark legde in een paar uur haarfijn uit hoe het zit met onze basisbehoeften en hoe we die kunnen vervullen, zonder daarbij ‘uit balans’ te raken. Zelf mocht ik ook een workshop verzorgen, op een prachtig dakterras in hartje Lissabon. Leuk, want dat doe ik in Nederland eigenlijk nooit en dus ging ik zelf ook weer even helemaal terug naar de basis van een goede (web)tekst. Pen en papier in de hand, cola en chips op tafel en schrijven maar! 

Ontspanning

Naast workshops, coachingsgesprekken en werk vanuit Nederland dat ook gewoon doorging, was er ook voldoende ruimte voor ontspanning en tijd voor jezelf. Eindeloos heb ik door de stad gewandeld. Tijdens die wandelingen kon ik alle info en nieuwe inzichten goed verwerken en overdenken. En bij het diner leverden al die nieuwe inzichten vervolgens weer hele goede gesprekken op. 

Het workation programma

Meetings in the Sun had -behalve een goed gevuld programma en geweldige werkruimte in hartje Lissabon- ook allerlei niet-werkgerelateerde dingen geregeld die de workation helemaal ‘af’ maakten. De local roodtour bijvoorbeeld, was voor mij echt een van de hoogtepunten. Aan de hand van een speciale app gingen we op een soort food-speurtocht door de stad. We kwamen bij allerlei typisch Portugese restaurantjes, waar je als ‘gewone’ toerist gegarandeerd voorbij was gelopen. Bij elk tentje kregen we een lokaal drankje met bijpassende versnapering. De middag kon mij niet lang genoeg duren! En natuurlijk hebben we ’s avonds ook een dansje en drankje gedaan. Het was tenslotte Sardine Festival in de stad, dus het was op straat té gezellig om gewoon maar naar bed te gaan.

Netwerken

Ik vind het ook erg leuk om op Instagram te zien dat van ‘onze’ groep elkaar ook een paar maanden later nog spreekt. En bovenal: dat iedereen elkaar zakelijk helpt. Zo is Lisa met Mark mee geweest naar Kenia om zijn projecten daar met haar camera vast te leggen, net als ze in Lissabon elke dag vol overgave deed. Mark heeft op zijn beurt Lisa weer geholpen om nieuwe stappen met haar bedrijf te zetten. Zo lanceert ze deze maand haar allereerste videocursus, hoe tof! 

Als ik het programma van de volgende workation in Lissabon en die in Marrakech zie, dan begint het alweer flink te kriebelen. Ik zou zo weer een ticket kopen. Maar eerst ‘even’ verhuizen naar ons nieuwe koophuis in hartje Alkmaar. Wie weet ben ik volgend jaar weer van de partij. Meetings in the Sun is in elk geval niet zomaar van me af ;-). 

 

Anderen lazen ook:

Ik ga op workation, welke kosten zijn er zakelijk aftrekbaar?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down