Workation (Marokko) coach David. Hoe heb ik mijn dromen waargemaakt?

Workation (Marokko) coach David. Hoe heb ik mijn dromen waargemaakt?

In de tijd dat ik mijn eerste dromen waarmaakte, bestond een workation niet eens en had ik geen idee wat mijn latere connectie met Marokko zou worden. Het leven kan raar lopen. Maar om mezelf op een punt te bevinden waarbij ik ondernemers mag trainen op een voor mij zo speciale plek, is wederom een droom die uitkomt.

Hieronder mijn relaas over hoe ik mijn dromen heb waargemaakt.

Ongeremd op mijn brommer

17 jaar oud en niet geremd door enige vorm van angst, had ik een droom. Ik wilde graag naar dat prachtige land in Scandinavië, ik wilde naar de wildernis, ik wilde naar Zweden.

Mijn drang naar reizen en vrijheid is altijd in grote mate aanwezig geweest. Hierdoor voelde ik me altijd een wat vreemde eend in de bijt op verjaardagen. Waar mijn vrienden spraken over kinderen en hypotheken, zat ik weg te dromen over mooie reisbestemmingen. Ach, ieder zijn ding. Mijn ervaring uit het verleden bewees me dat met een minimaal budget, er verre reizen gemaakt konden worden.

De zomer in 1997 reed ik met mijn Kreidler (brommer) uit de jaren zestig naar Zweden. Ik ging mijn dromen tegemoet. Drie weken later was ik weer thuis en ik was een ander mens. Ik had de eerste van mijn vele dromen waargemaakt en ik moet nog steeds wel eens lachen om de verbaasde blikken van de mensen onderweg. Ben jij..? Met dat? Helemaal uit.. Yup!

Ben jij..? Met dat? Helemaal uit.. Yup!

Kistrijder

In januari 2015 zat ik achter een laptopscherm naar de Paris Dakar in Zuid- Amerika te kijken, en bedacht me dat ik dat ook wilde doen. Zandduinen rijden met de motor, afzien, diepgaan en ploeteren tot het materiaal of je lijf je in de steek laat.

Mooi man. Tot ik de budgetten zag. Zelfs als kistrijder moest je een behoorlijke duit in de zak doen van de organisatie om te proberen de finish te halen. Het budget, inclusief training en motorfiets, kwam rond de €50.000 euro uit.

Ik checkte mijn bankrekening en zag €-1.200,00 staan. Deksels, daar ging ik het niet mee redden. Echter het zaadje was geplant en als zo vaak daarvoor, liet ik het rustig in mijn onderbewuste ontkiemen. Ik sprak mijn voornemens uit bij wat goede vrienden en vertelde eerlijk dat ik nog geen enkel idee had in op wat voor manier ik dit wilde gaan doen. Maar dat ik het zou gaan doen, stond voor mij als een paal boven water.

Benieuwd naar David zijn aanpak en filosofie tijdens de workation naar Marokko? Klik hier.

Een andere weg kiezen en toch je droom waarmaken

Twee weken later sprak ik een vriend die ook besmet is met het avonturiersvirus en ik merkte dat er zich een plan begon te ontvouwen. Zuid-Amerika en die Dakar was niet haalbaar on a budget.

De knoop werd snel doorgehakt. We zouden met een Mercedes van 600 euro van Nederland, door Marokko, door Mauritanië, en door Senegal naar Gambia rijden. 7.500 km in een auto zonder airco, in de zomer, door de Sahara.

Weer twee maanden later vertrokken we. We hebben zes keer pech gehad en de auto zes keer gemaakt. We hebben gesurft in Biarritz en geboulderd in Marokko. En we hebben mooie mensen en klootzakken ontmoet. Maar bovenal hebben we een vriendschap beklonken met een autorit van drie weken die we nooit zullen vergeten. Onze droom was waargemaakt

Ik leef het, doe het, iedere dag weer

Een jaar later begon ik iets anders te dromen. Het digitale nomade bestaan lonkte, maar in mijn baan als docent op het vmbo, was die kans nogal gering. Dus ik waagde de grote stap. Het werd het einde van mijn vast contract en de start van een nieuw avontuur.

Ik ging op zoek naar een hands on manier om dromen in doelen en realiteit om te zetten. Van nature deed ik dat al in het onderwijs, maar niet structureel. Eerder sporadisch. Vanaf 2012 was mijn fascinatie voor persoonlijke ontwikkeling gewekt en in no time liep ik vele stadia door. Op school was ik al meer coach dan docent, maar nu moest ik op zoek van mezelf naar een kapstok. Een kapstok om een goede, eerlijke coachingspraktijk aan op te hangen.

Het XII Waves protocol

Zo gebeurde het dat tijdens de Coachings minor ‘Flow’ ik tegen het XII Waves protocol aanliep. Of zoals Michel (red. Michel Vos – Eindbazen podcast host) het noemt: “Het -Get Your Shit Together- Protocol”. De ultieme kapstok waarin alle lessen die ik in al die jaren van beuken, dromen en op mijn bek gaan had geleerd, op een presenteerblaadje werden aangereikt.

Inmiddels leef ik het, doe ik het, iedere dag weer: mijn avontuur, mijn leven… mijn droom.

De volgende stap is een aantal gelukkigen in het prachtige Marrakech tijdens de workation te mogen trainen om barrières voor zichzelf te slechten, nieuwe inzichten op te doen en efficiënter te werken. Zie ik je daar?

Wil je meer informatie over de workation reis naar Marokko? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*