Workation in Marbella voor een nieuwe klant – hoe heb ik dit aangepakt?

Vorig jaar zomer kwam ik tijdens mijn roadtrip in contact met een vastgoedeigenaar in Marbella. Een Zweedse ondernemer met twee appartementen in Estepona & Puerto Banus, Spanje. Destijds verbleef ik met drie andere Nederlandse “social influencers” in zijn appartementen in ruil voor content die hij ter promotie kon gebruiken. De welbekende barterdeal.  

We bleven in contact, omdat hij bezig was met meerdere bedrijven. Voor één van zijn nieuwe bedrijven zocht hij hulp. Het doel: online een basis leggen om daarna de Nederlandse markt te betreden. Hij vond mij de geschikte persoon omdat ik een duidelijke affiniteit met sport heb en hij vond mijn (online) netwerk daarbij ook interessant. Tegen een nieuwe klus die je uit mag voeren in Marbella zeg ik natuurlijk geen nee. De volgende stap was twee mensen zoeken die geschikt zijn om hierbij te betrekken. Uiteindelijk team: een websitebouwer, een online strateeg en een overall creatief brein. Dit leek mij een mooie combinatie om deze opdracht aan te nemen.


What’s next?

Een duidelijke opdrachtomschrijving is de eerste stap. Waar je met Nederlandse bedrijven makkelijk en snel kan schakelen om de opdracht scherp op papier te krijgen, is dat in het buitenland een stuk moeilijker. Wat is het einddoel? Wat wordt er van je verwacht?  Dit zijn essentiële vragen om het project goed af te trappen. Ik vind het namelijk belangrijk om vanuit een heldere opdrachtomschrijving aan de slag te gaan. Dan heb je altijd iets om op terug te vallen.

Voorbereiding is key

Ik ben er achter gekomen dat voorbereiding misschien wel het allerbelangrijkste is. Tijdens de trip wil je er het maximale uit kunnen halen. Het creëren van goede website en social media content kan in mijn ogen niet met stockfoto’s. In ons geval leverde de opdrachtgever in eerste instantie alleen vrijstaande productfoto’s, maar dat vond ik niet genoeg. We hadden de producten nodig om sfeervolle content te kunnen schieten. Alleen zo zouden we de website en social media kanalen kunnen vullen met krachtige content die on brand is. Zorgen dat je nadenkt over de huidige content, je eigen visie in gedachten hebt, de producten van te voren geregeld zijn en dat je een idee hebt bij de settings die je wilt schieten horen allemaal bij een stukje voorbereiding die er voor zorgt dat het werken tijdens de trip soepel verloopt. Goede voorbereiding zorgt ervoor dat je in een week heel veel kunt doen!

Werkverdeling

Het verdelen en indelen van je tijd is tijdens een werktrip altijd een dingetje. Wanneer werk je en wanneer heb je vrije tijd? En hoe zorg je ervoor dat je de dag productief indeelt? Bij deze trip was de werkverdeling vrij snel duidelijk. Drie personen met individuele kwaliteiten. Meestal begonnen we de dag samen met een brainstormsessie over het grotere geheel. En vervolgens gingen we zelf aan de slag met individuele taken. De websitebouwer met de contouren van de website, ik hield me vooral bezig met de social media kanalen en de ander zorgde voor de creatieve input.


Workation of vacation

Laten we eerlijk zijn, tijdens een werktrip in het buitenland wil je ook de omgeving zien en op avontuur. Een goede balans tussen werken en vrije tijd is dan gewenst, maar hoe? Wij werkte in vaste blokken. Vroeg in de ochtend en later op de avond, om overdag erop uit te kunnen. Voor ons werkte dat perfect zodat we tijdens de vaste werkblokken ook echt productief waren.

Meer over een goede balans vinden tijdens een warkation? Klik hier. 

Het resultaat

Het einddoel van de opdracht was om de contouren van de website neer te zetten, social media channels te kiezen en op te zetten. En een start te maken aan de onlinestrategie. Om dit vervolgens op lange termijn in een samenwerking door te zetten. De vooruitzichten zijn dat wij in de toekomst mee gaan helpen om het merk in Nederland op de markt te brengen.

Al met al een waardevolle workation in Marbella. Dit kwam o.a. door de locatie, waar het moeilijk was om geen mooie content te creëren. Werken vanuit een prachtig appartement, met uitzicht op zee, met snelle WiFi en de mogelijkheid om de mooiste plekken op te zoeken. Dat maakt remote werken pas echt leuk!

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Jordi. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*