Werkplekken in Johannesburg? Dat kan bij deze koffietenten in de wijk Braamfontein!

Werkplekken in Johannesburg? Dat kan bij deze koffietenten in de wijk Braamfontein!

Vijf weken lang zijn we in Zuid-Afrika. Deels voor werk en deels om vakantie te vieren. De eerste weken zijn vooral vakantie. We gaan op safari, roadtrippen langs de panorama- en de garden route en gaan glampings bezoeken in de mooie Afrikaanse natuur. De laatste drie weken zullen we in Kaapstad zijn. Daar gaan we bivakkeren om ons in het werk te duiken. “The mother city” is niet alleen uniek door de ligging; tussen de bergen en aan de zee, maar ook door de rijke historie en opkomende business cultuur. Een interessante stad vol kansen! Het is daarom dat we met Meetings in the Sun eind oktober een unieke workation organiseren voor 12 ondernemers.

Workation naar Kaapstad…

Momenteel ben ik in Zuid-Afrika om alle nodige voorbereidingen te treffen voor de komende workation. We spreken lokale en internationale ondernemers die gevestigd zijn in Kaapstad, hebben een afspraak met de gemeente Kaapstad over samenwerkingsmogelijkheden en bezoeken verschillende villa’s en co-workingspaces. Lees ons verhaal over de gesprekken met ondernemers in townships hier. Maar we beginnen deze trip in Johannesburg…

Gevaarlijk in Johannesburg?

Ondanks dat Johannesburg bekend staat als één van de gevaarlijkste steden ter wereld zijn we toch benieuwd naar de stad en besluiten we één dag en twee nachten hier te blijven. Wij blijven bij Once in Joburg in de wijk Braamfontein. Na het aankomen in de stad, passeren we een aantal wijken waar we ons totaal niet op ons gemak voelen. Maar eenmaal aangekomen in Braamfontein ben ik aangenaam verrast. Er zijn een aantal leuke barren, je kunt er prima over straat lopen, mensen zijn vriendelijk en al met al voelt het een stuk minder dreigend dan verwacht. Wel wordt er in het hostel aangegeven dat we rustig drie blokken naar links mogen lopen, maar naar rechts moesten we absoluut niet gaan. Daar is het te gevaarlijk.

 

Ook één dag naar Johannesburg?

Ontbijt bij The Immigrant

Als je bij Once in Joburg slaapt, zit er een prima ontbijt inbegrepen en start je de dag met een goede bak koffie bij The Immigrant.

Werken en koffie bij Post

Zoals ik al zei: voor ons is het niet alleen maar vakantie en dus moeten we een paar uurtjes werken. Mocht je een plek zoeken met prima wifi (of gewoon op zoek zijn naar een toffe koffiebar) probeer Post. Recht om de hoek. Een andere optie is Doubleshot.

Smoothie bij Unwrapped

Tijd voor een pauze! Nog steeds in hetzelfde blok vind je Unwrapped. Een kleine zaak met goede koffie en verschillende lekkere sapjes en smoothies. De WiFi is hier snel dus je zou ook Unwrapped kunnen kiezen als werkspot.

Art & Vintage

Naast Unwrapped -en verspreid door de wijk Braamfontijn zitten- verschillende kunstgalerijen en vintage winkels. Wij liepen er een paar at random binnen. Mocht je een echte kunstliefhebber zijn is er ook een kunstroute te lopen. Je kunt hier een dagdeel voor uittrekken.

Pizza bij hipsterspot Bar 86

Buitenom dat de pizza hier super lekker is (je mag hem zelf samenstellen), is het hier super gezellig. Er staat keihard Afrikaanse popmuziek op en de tent zit vol hippe, jonge mensen. Wat ik vooral leuk vond om te zien was de stijl die zo anders is dan die in Europa. Iedereen die binnen zat te eten leek op een rockster!

Extra tip: Elke zaterdag is er een foodmarkt met muziek in Braamfontein.

Ga jij mee met ons op workation naar Zuid-Afrika? Lees hier alle info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*