Waarom zou je een Hell Week doen? (inclusief ervaringen)
24 september 2021 
12 min. leestijd

Waarom zou je een Hell Week doen? (inclusief ervaringen)

Regelmatig ontvangen we de vragen: “Waarom zou je in hemelsnaam een Hell Week doen? Wat levert het je op?” In dit blog lees je onze eigen ervaringen en belangrijkste redenen om over de drempel te stappen en je aan te sluiten bij de Hell Week From Home!

Het vele thuiswerken van de afgelopen tijd brengt voor veel mensen een hoop negatieve effecten met zich mee. Weinig energie, minder balans, minder productiviteit, gebrek aan focus, verveling, gevoel van stilstaan, het missen van contact en eenzaamheid... En dat terwijl thuiswerken (of waar en wanneer je maar wilt werken) juist zo fijn kan zijn, zeker als je weet hóe het voor jou het beste werkt. Onze Hell Week From Home kan je helpen bij het vinden van jouw ideale ritme en brengt je in control van jouw energiemanagement.

Het zal je  niet verbazen dat we de Hell Week From Home niet voor niets organiseren. Zelf zijn we in het verleden ook al meerdere keren helemaal ‘aan’ gegaan op dit life-changing-concept. Het zijn écht 7 dagen die je leven veranderen. Benieuwd naar onze persoonlijke ervaringen met de Hell Week? Lees het in dit artikel!

Alex Malone

“De allereerste keer dat ik een helweek deed was toen ik op zondagmiddag hoorde dat een groepje mensen dat ging doen op de co-working space van mijn vriend. Ik had er nog nooit van gehoord, had me 0 voorbereid en wist totaal niet wat ik moest verwachten, maar de uitdaging klonk interessant. Ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen en ik was vooral benieuwd naar wat het mij zou brengen als ik 7 dagen lang allerlei nieuwe gebruiken zou uittesten. “Wat zou ik voor elkaar krijgen als ik een soort 2.0 versie van mijzelf zou leven?” Dat vroeg ik mij af en met een flinke dosis nieuwsgierigheid was ik vastbesloten om dat antwoord te achterhalen. Wat bleek? Ik kreeg niet eerder zoveel voor elkaar als die week en ik leerde mezelf op een nieuwe manier kennen. Vervolgens heb ik nog vaker een helweek voor mijzelf ingepland en op basis van alle lessen die ik leerde besloot ik samen met Meetings in the Sun een ultieme versie van de helweek te maken. Gebaseerd op de regels uit het boek, maar met heel veel lessen en inzichten vanuit onszelf.”


Suzanne Koolen

“Ik was professioneel sporter in het Nederlandse nationale raft team. Daarvoor reisde ik de wereld rond om deel te nemen aan trainingen en competitie over heel de wereld, waaronder de wereldkampioenschappen. In mijn dagelijks leven vind ik het lastig om te ontspannen, maar onthaasting is essentieel, juist in de professionele sport. Wanneer je onvoldoende rust neemt, ga je het niet redden en zet je je eigen leven en dat van anderen op het spel. 

Raften is een extreme sport, waar je te maken hebt met de kracht van de natuur en daar kan je niet tegen vechten alleen mee samenwerken. Raften op zo’n hoog niveau is dan ook een waanzinnige aanslag op je gestel, zowel fysiek als mentaal. Daarom is rust voor rafters van hoog belang. Voor wedstrijden deden we altijd een stap terug om tijdens de wedstrijd juist twee stappen vooruit te zetten. Soms moet je bijsturen om je doel te behalen. En soms is het risico te groot of blijkt het doel niet haalbaar. Dan is het belangrijk te kunnen terugkeren op je schreden. 

Dat maakte ik al meerdere malen in mijn carrière mee. Eén keer waren we maar liefst 3 secondes te langzaam op een afvaart van 1,5 uur voor een gouden medaille. We gingen head to head met de tegenstander. We hadden de gouden plak kunnen pakken, als we bij een wildwater passage het volle risico hadden genomen. Om op zo'n moment goede beslissingen te nemen is het cruciaal dat je naar je intuïtie kunt luisteren. En dat lukt beter als je fit bent en uitgerust.Momenten van rust en bezinning zijn broodnodig om de energie op te laden en onderweg de juiste beslissingen te kunnen nemen. Zonder bezinning geen topsucces. Tijdens één van de competities maakte een ambitieus team deze fout en betaalde daarvoor een extreme tol: één van de teamleden verloor haar leven. Dieptriest! Geen enkele gouden medaille is zoiets waard natuurlijk. Zonder herstel van je inspanningen betaal je op het water echter direct de prijs. Maar in het gewone dagelijkse leven is dat meestal minder zichtbaar en daarom vind ik het moeilijker om rust te nemen in het dagelijks leven dan in de topsport. Dat terwijl de voordelen hetzelfde zijn: met meer rust ben je helderder en kan je beter koers houden. Of juist de koers aanpassen als dat nodig is.

Die rust vinden in het dagelijkse leven was voor mij een uitdaging. Dat is de reden dat ik uiteindelijk meegedaan heb aan een helweek. Ik was heel bekend met de kant van mij waarin ik precies weet waar mijn grenzen liggen maar op werkvlak ging ik hier telkens overheen. Tijdens een helweek heb ik daarover heel veel geleerd. Ik ontdekte een andere kant van mezelf, een kant van rust en tevredenheid. Ik vind mijn rust nu door lange stukken te wandelen, ik kan aarden, krijg helderheid en kom los van het dagelijkse gedoe. Op welke wijze je ontspant is natuurlijk voor iedereen anders. Het is belangrijk te ontdekken wat het beste bij jou past en daar kan een Hell Week From Home je bij helpen.”


Thijs Unij

“Voor mij was de helweek de ideale uitkomst om te ontdekken op welk moment van de dag ik het beste tot mijn recht kom. Zo kwam ik erachter dat het voor mij goed werkt om in de ochtenden zo agendavrij mogelijk te werken. Liever geen afspraken dus, want ’s ochtends ben ik juist het creatiefst en kan ik meer gedaan krijgen in minder tijd als ik afleidingen elimineer. 

Zo creëerde ik tijdens de helweek de vrijheid om spelenderwijs mijn werkdagen in te richten in lijn met wanneer ik het meest productief ben. In mijn geval vind ik het juist fijner om ’s middags meetings te hebben staan, zodat ik mijn belangrijkste taken in de ochtenduren al kan verrichten. Dit vind ik zelf een enorm voordeel, want voor 10.00 à 11.00 uur heb ik dan mijn prioriteiten al afgerond. Het vroege opstaan is zeker niet altijd een pretje, ik zou liegen als ik zou zeggen dat het wel zo was. Desondanks ervaar ik door het vroege opstaan om 5.00 uur tóch meer energie en focus op een dag. Het resultaat? Ik ga ’s avonds met meer innerlijke rust en een voldaan gevoel naar bed.

En uiteindelijk heb ik mede door de spelregels en het ritme van de helweek een nieuwe ochtendroutine gecreëerd. Voorheen ging ik, voordat ik het überhaupt écht besefte, op de automatische piloot ’s ochtends van start zodra ik wakker werd. Zonder dat ik er echt bij stilstond, opende ik direct Instagram, checkte ik mijn mailbox en las ik nog even wat nieuwtjes. Gelukkig heeft de Helweek mij op scherp gezet om vaker uit mijn comfortzone te stappen en meer verantwoordelijkheid te pakken over de manier waarop ik leef.

Uit eigen ervaring durf ik dus wel te zeggen dat een ochtendroutine enorm helpt om een productieve dag te creëren. De verleiding om je af te laten leiden door je smartphone ligt anders al snel op de loer. Een goede ochtendroutine maakt het verschil tussen leven en geleefd worden. Je kan zo je productiviteit verhogen en daarom is het tijdens de Hell Week From Home zo fijn om bewust met je aandacht stil te staan bij je gewoontes en focuspunten.”

Manon van Gaal

Ik riep het echt jaren: “Ik ben écht een avondmens!”. ’s Ochtends vroeg uit mijn bed komen was het ergste moment van mijn dag, waardoor ik minimaal een half uur voordat ik eigenlijk op moest staan al mijn wekker zette, zodat ik bewust nog een half uur kon snoozen. Het idee dat ik tijdens de Hell Week From Home om 05.00 uur uit mijn bed moest (een week lang!) was voor mij dus de voornaamste reden waarom de stemmetjes in mijn hoofd zeiden dat dit echt niets voor mij zou zijn. Ergens in mijn lichaam voelde ik echter toch een kriebel: wat nou als… het wél lukt?


 Wat als ik mezelf kan verbazen en aan mezelf kan bewijzen dat ik het wél kan, puur omdat ik het wíl? Stiekem baalde ik al jaren dat ik mezelf zo had geïdentificeerd met ‘ik kan slecht opstaan’. Dus ondanks alle gevoelens van spanning en de 101 redenen waarom ik niet mee zou doen, was er maar 1 reden om wel mee te doen: mezelf uitdagen en bewijzen dat mijn wil groter is dan mijn angst. Door de energie van de hele groep, het idee dat er nog honderden mensen waren die op hetzelfde moment wakker werden, en de commitment die ik naar mezelf had uitgesproken, is het me iedere dag gelukt om om 05.00 uur fris en fruitig naast mijn bed te staan. And I kid you not: sinds de Hell Week From Home in januari sta ik nu iedere dag om 06.30 uur op om aan de slag te gaan. Het is zó fijn! Ik voel me veel energieker als ik om 06.30 uur opsta dan dat ik na een uur snoozen om 09.00 uur uit mijn bed rol. Als iemand me dit een paar maanden geleden had verteld dan had ik diegene kei-hard uitgelachen. En toch is het zo.

Wát het ook is dat je spannend vindt aan een helweek, ik durf je met 100% zekerheid te zeggen dat als je jezelf uitdaagt om over die angst heen te stappen en de uitdaging aan te gaan, je lessen gaat leren die je de rest van je leven mee zal nemen. Het is tenslotte maar één week. Een week die je leven gaat veranderen!

Durf jij de uitdaging aan? 

Om minder geleefd te worden en meer grip te krijgen op je output en werk-privé balans, investeren we met Meetings in the Sun tijdens de Hell Week From Home in een gezonde leefstijl. Samen met honderden vrijheidsstrijders ga je jouw routines doorbreken en ontdek je welke magic er buiten jouw comfortzone ligt, met als doel: efficiënter werken, meer productiviteit, focus, balans én vrijheid.

Gun jij jezelf een week lang de beste versie van jezelf? En ben je benieuwd naar de lessen die zo'n week jou voor de rest van je leven kan leren? Meld je dan nu aan voor de Hell Week From Home!


Over de schrijver
Als online copywriter en online marketingstrateeg vind ik het heerlijk om zelf te kunnen bepalen waar, wanneer en met wie ik werk. Dat ultieme gevoel van vrijheid is onmisbaar wat mij betreft om goed te presteren en voldoening te halen uit je 'werk'. Daarom wil ik nu met Meetings In The Sun ook zoveel mogelijk impact maken om professionals en ondernemers te laten inzien hoe je meer geluk en vrijheid kan ervaren in je leven.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down