arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom remote werken op Bali ideaal is als startende Digital Nomad
30 januari 2020 

Waarom remote werken op Bali ideaal is als startende Digital Nomad

Nog niet helemaal zeker of remote werken bij je past? Twijfel je of je wel genoeg projecten kunt krijgen? Ben je bang dat je wellicht eenzaam bent als je al zwervende, zonder collega’s, aan het werken bent? Bali is dan de plek om jouw Digital Nomad angsten te overwinnen.

Online je business runnen is tegenwoordig redelijk normaal. Ik heb het idee dat er op iedere hoek van de straat een Digital Nomad loopt (of zit te werken). Voordat ik de stap uiteindelijk durfde te zetten, vroeg ik mij af: Hoe en waar zijn zij begonnen? Ik hoorde ooit iets over zogenaamde Digital Nomad hubs. Bali is er zo één in Indonesië. Net als Chiang Mai in Thailand, Tulum in Mexico, of Tarifa in Spanje. Maar wat is nou de beste plek om te starten aan dit nieuwe online avontuur?

Ik koos voor Bali. Ja ja, I know. Iedereen zit nu op Bali, maar ik ga je even haarfijn uitleggen waarom ik voor deze plek heb gekozen:

Goedkoop

Alhoewel Bali wel het meest toeristische eiland is van Indonesië en dus volgens de locals nog steeds ‘duur’ is, blijft het voor ons een feest. Mocht je als nieuwe digitale nomade nog niet heel veel inkomen hebben dan is dit een goede spot om wat geld te besparen. Een nasi goreng kun je al scoren voor maar 10.000 roepia (dit is €0,59 om precies te zijn), en dan nog je Bintang Radler erbij van 18.000 roepia (€1,06). Dat is een simpel diner voor maar €1,65! Ja, ik meen het. En een overnachting in een guesthouse? In het hippe stadje Canggu zit je dan gemiddeld rond de €15-€20 per nacht, nog steeds ‘duur’ voor een Indonesiër, maar veel beter te doen dan in Nederland.

Veel like-minded mensen

Overal vind je tegenwoordig wel mensen die remote werken, maar toch lijkt het erop alsof de meesten hiervoor naar Bali zijn vertrokken. Je hoeft je dus niet druk te maken om alleen te zijn, je ontmoet genoeg like-minded mensen. Het leuke aan het ontmoeten van Digital Nomads op Bali vind ik dat het als familie gaat aanvoelen. Als je in Nederland nieuwe mensen leert kennen lijkt het altijd wel gezellig, maar we zijn allemaal te druk bezig met achter de feiten aan te rennen. Op Bali is iedereen een stuk relaxter. Daarbij ben je toch uit je comfortzone en dus lijkt het alsof iedereen meer open staat voor onbekenden.
Ook proberen de meeste Digital Nomads elkaar te helpen. We leren veel van elkaar en er komen, iedere dag weer, veel mooie samenwerkingen tot stand.

Pelan-Pelan

Oftewel; rustig aan. Lukt het niet vandaag, dan doe je het morgen. Dat is de vibe van Bali, geen stress. Hoewel dit soms wel een béétje kan tegenwerken, is het over het algemeen erg fijn. Je leert door deze relaxte cultuur meer in het nu te leven en te genieten van de huidige tijd. Dit zorgt ook voor meer ruimte in je hoofd. Dat laatste komt jou en je onderneming uiteindelijk alleen maar ten goede.

De natuur als inspiratie bom

Een inspiratiebron is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar de Balinese natuur doet wonderen met je! Mensen lijken soms te vergeten dat wij allemaal onderdeel zijn van de wereld en de natuur. Door jezelf open te stellen aan de natuur en er mee in contact te staan, kom je meer in contact met jezelf. Deze persoonlijke reis en ultiem gevoel van verbondenheid en rust, zorgt voor een heuse inspiratie bom!

 

Mocht je nu gelijk je ticket geboekt hebben om op Bali aan de slag te gaan of misschien heb je je ticket al (of je bent er zelfs misschien al) stuur mij dan gerust een berichtje. Zelf woon ik in Canggu en vind het altijd leuk om nieuwe like-minded mensen te ontmoeten! Je vindt me o.a. op Instagram

Benieuwd naar de fijnste plekken om te werken in Canggu? In deze blog vertel ik je er alles over.

 

 

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.