Waarom is Colombia zo interessant voor Digital Nomads?

 

C olombia is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je het over Digital Nomad plekken hebt. Indonesië, Thailand of Vietnam poppen dan wellicht eerder in je hoofd omhoog. Zonde, want ik ben twee maanden in Colombia geweest en ik wist niet dat het land zo innoverend en indrukwekkend is voor Digital Nomads. Het heeft goede co-workings, het is gemakkelijk om er te reizen en de Spaanse cultuur is hartverwarmend. Mijn reis door de steden Cartagena, Medellín en Bogotá, bracht me op plekken waarvan ik niet wist dat ze bestonden.

Waarom Colombia voor Digital Nomads?

Gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika verwelkomt Colombia reizigers met zijn diversiteit; Caribische stranden, mooie authentieke steden en dorpen, eeuwen oude beschaving en een diversiteit aan landschappen. 

Colombia is zich zeer snel aan het ontwikkelen als bestemming voor Digital Nomads. Dit komt voornamelijk door de populaire stad Medellín. Het land biedt geen razendsnel internet, maar de grote steden hebben veel co-workingruimtes (met goed internet), en bij veel coffeeshops heb je gratis Wi-Fi.

Ook Selina, de grootste co-working en co-living hostel in het land, heeft ondertussen deze groei opgemerkt en flink geïnvesteerd in zeer innoverende accommodaties voor Digital Nomads. De voorzieningen zijn er uitstekend en ze streven ernaar om een creatieve sfeer te creëren door middel van het interieur. Denk muurschilderingen en kunstwerken van lokale artiesten. Het land maakt door de economische verbetering een positieve ontwikkeling door, wat steeds meer remote werkers doorkrijgen. Begrijpelijk, want Colombia is het ontdekken meer dan waard.

Selina in Medellín

Beste steden om vanuit te werken

Medellín

Je hebt misschien eerder gehoord van Medellín, dankzij Pablo Escobar of de Netflix-serie Narcos. Maar de stad is verre van wat je je zou voorstellen. Van het drugscentrum van Pablo Escobar, naar de modernste en succesvolste stad van Colombia (het heeft zelfs een metro en een kabelbaan). Het heeft een inspirerende transformatie doorgaan. De stad is een duidelijk voorbeeld van hoe Colombia verandert, en dat gaat snel. Digitale nomaden zwermen hier rond om de latin vibe te ervaren.

Meer weten over Medellín? Klik dan hier.   

Bogotá

Bogotá is de hoofdstad van Colombia. Als je de stad vergelijkt met Medellín, biedt Bogotá een stedelijk uitziende omgeving. Het is een kosmopolitische stad, waarin het culturele en economische centrum van Colombia zich hebben gevestigd.

De stad voelt minder warm en hartelijk aan dan Medellín en je zult dus een afweging moeten maken ten gunste van een grotere selectie van stedelijke voorzieningen: veel co-working ruimtes, expats, zakencentra, enzovoort. Omdat Bogotá met acht miljoen inwoners een enorme stad is, ben ik opzoek gegaan naar de beste regio’s voor Digital Nomads.

Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Cartagena

Cartagena, de plek aan de Caribische kust; de stranden, rumba en zon maken deze stad zeer aantrekkelijk. Het is hier geweldig voor toerisme (lees; lekker op het strand chillen en leuke dingen doen).

Strandsteden zijn misschien niet gemaakt om lange werkdagen te maken van tien á twaalf uur. Het is er warm en de Caribische zee lonkt om regelmatig in te duiken.  Toch is Cartagena een droom voor Digital Nomads. Van de mooiste stranden tot de beste koloniale stad, roof-top zwembaden tot het bruisend nachtleven – het is onmogelijk om je te vervelen in de grootste strandstad van Colombia.

Het is een fijne omgeving die van alle gemakken voorzien is. Co-living en Co-working place Selina heeft een zeer fijn locatie te midden van Cartagena.

Wil je meer lezen over Cartagena? Klik dan hier.

Mijn favoriete Digital Nomad plek in Colombia

Cartagena was dan ook mijn favoriet om tijdelijk te wonen en werken. Hoewel Medellín gezien wordt als dé Nomad plek, kon ik de rust en mijn draai beter vinden in Cartagena.

De stad is verdeeld tussen de nieuwe skyline en de oude binnenstad (die tevens op de werelderfgoedlijst van Unesco staat). In het oude deel loop je door een sprookjesachtig doolhof van geplaveide steegjes, balkons bedekt met bougainville en massieve kerken die hun schaduw werpen over de gekleurde huisjes. Er is ontzettend veel te doen en werken dichtbij, of aan het strand, geeft mij een echt vakantiegevoel. Ook als ik op mijn laptop bezig ben.

 

Ben jij wel eens in Colombia en/of deze steden geweest? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie verhalen en tips! Laat hieronder dan een berichtje achter.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*