Verhuizen naar het buitenland: van Amsterdam naar Curacao

H oe ik mijn verhuizing naar de andere kant van de Atlantische Oceaan het beste kan omschrijven? ‘From concrete jungle to island life’.

Twee jaar geleden was het zover, al onze spullen (van meubels tot kleding) was ingepakt en ging met de zeecontainer richting Curacao. Ik was nog nooit op Curacao geweest. Door mijn vriend zijn werk kregen we de optie om naar Curacao te verhuizen voor vier jaar. Een moeilijke beslissing? Ja en nee. Ja, want ik liet mijn familie, vrienden en een superleuke baan achter. En nee, want ik was klaar voor een nieuw avontuur en bovenal mooi weer! Toen ik jong was riep ik het wel vaker: ‘Later als ik groot ben ga ik naar het buitenland verhuizen, ergens waar het warm is’. Toen al was ik gevoelig voor het weer in Nederland! We beseften heel goed dat dit een kans was die we niet snel nogmaals zouden krijgen en pakte het dan ook met beide handen aan.

De verhuizing naar Curacao

Omdat we via mijn vriend zijn werk naar Curacao verhuisden is onze emigratie naar het buitenland een stuk makkelijker geweest. Alle benodigde informatie werd aangeleverd zodat we precies wisten welke stappen we moesten nemen en welke documenten we moesten aanvragen. Bij aankomst hadden we een tijdelijke huisvesting totdat onze meubels aankwamen en we in ons huis (wat we vanuit Nederland hadden geregeld) konden intrekken. Curacao voelde direct als thuiskomen. We ontmoetten al snel nieuwe mensen, gingen wekelijks de mooiste stranden en ‘happy hours’ af en adopteerden een hondje uit het asiel.

We hebben eigenlijk niet hoeven wennen aan Curacao en konden direct onze draai vinden. Nu vonden wij dat ook niet heel moeilijk omdat je dezelfde taal kunt blijven spreken, er een groot Nederlands gemeenschap op het eiland te vinden is en je niet veel ‘Nederlandse gewoontes’ hoeft te missen. Als je een broodje kroket wilt, kan je die gewoon halen bij de snackbar 😉 Toch merk ik dat als ik mensen om me heen spreek die dezelfde stap hebben gemaakt, wij één van de weinigen zijn die zich direct thuis voelen en geen wenperiode hebben gehad.

“Mijn liefde voor het eiland, fotografie en reizen groeide al snel…”

 

Aan de slag!

Ik wilde natuurlijk ook direct aan de slag, dus mijn jobhunt begon. Vanuit Nederland had ik wel al gezocht naar leuke vacatures, maar ik kwam er al snel achter dat sollicitaties vanuit Nederland minder serieus werden genomen. Ik startte al snel als Recruitment Marketing Specialist voor een Nederlands bedrijf wat een kantoor op Curacao opende.

Mijn liefde voor het eiland, fotografie en reizen groeide al snel in het eerste jaar op Curacao en ik postte alles op mijn Instagram account es.elsewhere. Samen met mijn marketing achtergrond heb ik de afgelopen twee jaar hard gewerkt om mijn Instagram account te laten groeien, wat weer tot nieuwe leuke uitdagingen leidde. Nu kan ik van het maken van content (in de vorm van beeld & tekst) mijn werk maken en werk ik als freelancer. Dit doe ik voor mijn eigen account maar ook voor andere bedrijven op Curacao. Mijn passie voor reizen is sinds onze verhuizing enorm gegroeid. Waar we vroeger op zoek waren naar een strandvakantie om bij te komen van onze drukke baan, zijn we nu op zoek naar avontuur & cultuur. We hebben sindsdien mooie reizen gemaakt naar Peru, Cuba, Guatemala, Bonaire, Aruba, Panama en Colombia. En content maken tijdens deze geweldige reizen mag uiteraard niet ontbreken!

Onze verhuizing naar het buitenland is zo goed bevallen, dat we deze hebben verlengd en tot 2021 blijven. Twijfel jij om naar het buitenland te verhuizen? Probeer het eerst uit voordat je alles omgooit. Ga eerst op vakantie naar het land waar je wilt verhuizen of blijf eerst één maand of een half jaar. Daarna nog steeds super enthousiast? Maak de stap! Ik heb liever spijt van de dingen die ik doe… dan van de dingen die ik niet heb gedaan.

 

Heb je vragen over mijn verhuizing naar het buitenland? Ik kom graag met je in contact! Laat hieronder in de comments een reactie of vraag achter. Of stuur me een berichtje via Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*