Zo ontdek je (nog) een verborgen stad: Bezoek co-working Selina in Medellín, Colombia

Het is een feit dat een frisse werkomgeving wonderen kan doen voor je persoonlijke groei. Maar niet veel mensen beseffen dat jezelf onderdompelen in een vreemde cultuur, een geweldig effect kan hebben op de ontwikkeling van je carrière. Er gaat niets boven het ontsnappen aan de grijze kantoormuren, om op die manier nieuwe ideeën op te wekken. Het is algemeen bekend dat het aantal Digital Nomad vriendelijke bestemmingen met de dag toeneemt, en daarmee meer bijzondere co-working plekken uit de grond poppen. Zo ook in Colombia. Twee maanden heb ik hier voor jullie drie verschillende steden bezocht.

Medellín, een bloeiende hub voor Digital Nomads

Na Bogotá ontdekt te hebben, is nu de levendige stad Medellín aan de beurt. Medellín bevindt zich in het Noord-Westen van het land, linksboven Bogotá. Hoewel er eerst nog niet veel te beleven was, heeft het zichzelf in de afgelopen twee decennia ontwikkeld tot een bloeiende en cultureel rijke hub voor toeristen én Digital Nomads. In 2012 werd Medellín door het ‘Urban Land Instituut’ en de ‘Wall Street Journal’ uitgeroepen tot ‘Innovatieve stad van het jaar’. Het is een plek met een scala aan levendige restaurants en cafés en een bruisend nachtleven dat de feestvierders tot diep in de nacht wakker houdt.

Het draait hier echter niet alleen om feesten en salsa.  De stad biedt veel comfortabele co-working ruimtes. In de wijk Poblado zit op iedere hoek wel een Co-working wat de keuze aan fijne werkplekken reuze maakt.

Co-working & living Selina

Co-working & co-living accommodatie Selina is één van die co-workings en een uitblinker in hun voorzieningen voor Digital Nomads, entrepreneurs, backpackers en zelfs families. Selina is modern ingericht, innovatief en speelt in op ieders behoefte.

Iedere dag worden er namelijk activiteiten georganiseerd; bands, galeries, workshops, noem het maar op! Het nachtleven laten ze ook niet voorbijgaan want te midden van de wijk Poblado wordt Selina in het weekend omgetoverd tot een gezellige uitgaansgelegenheid.

Selina maakt je verblijf super comfortabel door het aanbieden van een kapper, fietsverhuur, yoga-dek, keuken, restaurant, 24/7 co-working, meditatieruimte, luxe privékamers, appartementen, slaapzalen en ze organiseren uitstapjes naar de mooie omringende bergen en andere bezienswaardigheden. Daarnaast worden er iedere week lezingen, workshops, meetings en werk gerelateerd activiteiten georganiseerd. Genoeg te doen dus!

Extra tip: Ga hier zeker rondfietsen!

Ten slotte maakt het openbaarvervoernetwerk van Medellín het rondreizen betaalbaar en gemakkelijk (unicum in Latin Amerikaanse steden). De stad en de omliggende gebieden zijn bereikbaar via een efficiënt metrosysteem en een kabelbaan (MUST DO) die de stad verbindt met de omliggende subburbs. Ik hou erg van fietsen om op die manier een stad beter te ontdekken. In Medellín kan je deze op verschillende plekken huren.

Dus, hoezo uit je comfortzone? Ga gewoon op de fiets naar het werk! Toffe plekken die je gemakkelijk met de fiets kan bezoeken zijn Botero Plaza, een openluchtpark met 23 bronzen sculpturen van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero, het Museo de Arte Moderno (Museum voor Moderne Kunst) en Parque Explora.

Medellín iets voor jou?

Medellín is een ontzettend hippe stad, niet voor niks noemer ‘nieuwe hotspot voor Digital Nomads’. De stad is zo divers en heeft zoveel te bieden wat ervoor zorgt dat iedereen zich er thuis voelt. Daarnaast zijn vluchten vanuit Bogotá naar Medellín zeer betaalbaar, dus de ligging kan geen issue zijn!

Wil jij één van de plekken bezoek van co-working Selina in Cartagena? Als je via Meetings in the Sun boekt krijg je 10% korting!

Ga jij naar Colombia en heb je zin in meer tips? Lees dan ook de blog over Bogotá.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*