Van dromen, naar doelen naar daadwerkelijk een remote business – mijn Digital Nomad stappenplan

Hoe kan het dat sommige mensen alles lijken te krijgen waar ze van dromen en anderen niet? Kwestie van geluk? Aanleg? Magische manifestatie-krachten of is er iets anders in het spel? Ik kan je verklappen: je moet er zelf voor werken, maar ik ga je helpen met dit Digital Nomad stappenplan, waarin je leert hoe je stapje voor stapje jouw dromen waar kan maken.

‘The Secret’ is bullshit

Ga met je gedachten eens naar een reis die je nog heel graag zou willen maken. Dat kan een vakantie zijn of een bestemming die je als ondernemer nog heel graag wilt bezoeken.  Laten we voor het gemak even Bali nemen.

Je gaat op het web naar informatie zoeken over je toekomstige trip en je begint met dagdromen wanneer je al die prachtige en toffe foto’s en blogs ziet en leest. Overal om je heen hoor je positieve en leuke berichten over Bali. Je wordt er door omring. Daarnaast is ook het vliegticket plots een stuk goedkoper geworden en zou je toevallig via-via in een ‘hidden gem’ kunnen logeren. 

Het voelt alsof het universum jou iets probeert te vertellen: “jij moet naar Bali!”

Is dit gevoel van synchroniciteit, het gevoel van betekenisvol toeval wat mensen noemen de ‘Law of Attraction’? Klopt het dat als jij maar hard genoeg wenst wat je wilt,  het vanzelf zal gebeuren?

Nee, vanuit je gedachten iets manifesteren vanuit het niets is, (sorry) bullshit. Als je echt je bankrekening rijk kon mediteren of jezelf slank kon denken dan was niemand meer dik, arm en ongelukkig, toch?

Selectieve aandacht

Wat is er dan wel gebeurd? Wat je feitelijk gedaan hebt is jezelf geprogrammeerd voor selectieve aandacht. 

Dit noemt men het Baader – Meinhof fenomeen. Het is de illusie dat een woord, naam, concept of ding waar we recentelijk aandacht aan hebben besteed, plots met een onwaarschijnlijke regelmaat verschijnt in je leven.

Het is tevens een vorm van focus en wat mij betreft de basis van de ‘Law of Attraction’.

De wereld is niet veranderd. Jij bent op scherp gezet. 

Wil je dit fenomeen optimaal benutten dan is een eerste cruciale stap; het verhelderen van je dromen. En dan bedoel ik zó helder dat het ineens lijkt alsof het universum met je samenspant om ze waar te gaan maken. Maar dit is geen oefening in dagdromen alleen. Pak pen en papier, we gaan aan het werk!

Opdracht 1: Waar droom je van?

Maak voor jezelf minimaal 5 keer deze zin af “Ik droom van….”
Schrijf op wat in je opkomt. Er is geen goed of fout. Schrijf de antwoorden eerst op met pen en papier, je kunt deze later nog overtypen.

Voorbeeld:

  • Ik droom van een huisje aan de rand van het bos.
  • Ik droom van een bestaan als Digital Nomad.
  • Ik droom van financiële onafhankelijkheid.

Tip: maak een vision board! Je kan in deze fase ook een Pinterest board of good old fashioned knip en plakwerk gebruiken om een visuele representatie te maken van waar jij van droomt. Om jullie te inspireren heb ik op Pinterest een board gemaakt waarin jullie mijn dromen kunnen vinden.

Opdracht 2: Hoe zien je dromen eruit?

Stel dat je dromen uitkomen en jouw droom is alleen “auto”. Dan zou élke auto, jong of oud, budget of high-end, je droom vervullen. Maar dat is eigenlijk niet wat je wilt toch? Als je droomt van een auto, wil je niet zomaar een auto, maar een heel specifiek merk, kleur of bouwjaar. Bijvoorbeeld een vintage oranje Volkswagen busje met een surfplank op het dak (wie heeft deze droom niet?!)

Stop vooral niet met dromen, maar maak het helder! 

Hoe ziet dat huisje eruit? Hoe ziet een leven als Digital Nomad eruit? Hoe zien je weken eruit? Wat betekent financieel onafhankelijk zijn?

Omschrijf een wereld waarin de dromen die je hebt opgeschreven werkelijkheid zijn geworden. Hoe ziet de werkelijkheid er in die wereld uit? Deze oefening haalt de kern van je gewenste uitkomsten naar boven.

Bijvoorbeeld:

  • Ik heb een klein huisje t.w.v. €350.000 in het midden-oosten van Nederland in een landelijke bosrijke omgeving, met een open haard en veel ramen.
  • Ik ga elk jaar 4x een maand lang in het buitenland werken.
  • Ik verdien genoeg geld om maandelijks €250 te kunnen sparen en heb een buffer waarmee ik 6 maanden zonder werk kan overbruggen.

Maak het zo concreet en helder mogelijk voor jezelf. Werk bijvoorbeeld geconcentreerd in sprintjes van 25 minuten en laat het af en toe even liggen om er later weer meer details aan toe te voegen.

Intentie + actie = resultaat

Je hebt in je onderbewuste nu een beeld geschapen en daar emotionele waarde aan gehangen. Wij zijn als mensen patroon herkennende wezens en daarom gaan we onbewust op zoek naar een werkelijkheid die daarop lijkt. Je zult eerder kansen spotten die overeenkomen met waar je heen wilt en het is makkelijker om op koers te blijven. 

En dan komt de allerbelangrijkste tip: kom in actie! 

Open deur, maar alleen als je acties koppelt aan je dromen en intenties, kunnen ze uitkomen.

Opdracht 3: Wat kan je NU doen?

Neem nu de droom die je het liefste uit ziet komen. Wat is de allereerste actie, hoe klein ook, die je NU uit kan voeren om dat te bereiken?

Dat kan zijn een telefoontje naar iemand, een moment plannen om een onderzoek te doen naar mogelijkheden, al is het maar uitrekenen hoeveel je moet sparen. Maak het zo klein en uitvoerbaar mogelijk. 

En zet dan ook dat stapje. Vandaag nog!

Heb je bijvoorbeeld al eens onderzocht of je (delen van je) werkzaamheden ook vanuit thuis (en dus mogelijk ook vanuit het buitenland) zou kunnen doen? Een eerste stap zou dan kunnen zijn om een gesprek aan te vragen met je baas of klant waarin je het over deze mogelijkheden hebt.

Voila, je droom is net één stapje dichterbij gekomen. En geloof me, zo simpel is het.

Zo kwam ik er zelf achter dat ook mijn grote droom, vrijheid, af te pellen is naar eenvoudige dagelijkse acties. Geen magische manifstatiekrachten, maar een samenspel van focus, intentie en actie. 

Wil je echt doelgericht gaan werken en dingen in een stroomversnelling laten gaan dan is een roadmap echt een onontbeerlijke tool. Daarover in dit artikel meer!

 

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*