Fijne hotspots in Barcelona als je even NIET aan het werk bent

Mijn laatste werktrip was met Flexpat naar Barcelona. Voor bijna 3 weken werkte ik in één van de fijnste steden van Europa. Maar als je in zo’n fijne stad bent dan wil je natuurlijk niet altijd aan het werken zijn. Een goede work life balance is misschien nog wel belangrijk als je in het buitenland aan het werken bent, want waarom zou je anders remote willen werken? Hier een aantal van mijn- golden oldies en spiksplinternieuwe – lievelings hotspots in Barcelona die de moeite waard zijn om te bezoeken als je even een paar uurtjes vrij mag pakken van jezelf (en dat mag!):

  • Nomad Coffee

Een koffiebar uur sang verstopt in een charmant straatje. Je hebt hier zelfs koffie die op de tap zit. Koude koffie wel te verstaan. Ik ben er nog niet over uit of ik het nou lekker vind of niet, maar een ware smaakbeleving is het zeker wel. Wil je liever “gewoon” een goede bak koffie, kies dan één van hun blends. Nomads Coffee is schijnbaar een begrip in Barca, want nadat ik hier was geweest zag ik ineens in allerlei andere koffiebarretjes ook de blends en bonen van Nomad. Als je een bijzonder bakje koffie kunt waarderen dan is het zeker de moeite waard om Nomad coffee eens te proberen!

  • Bar Xampagneria

Dit is al heel lang één van mijn absolute lievelings hotspots in Barcelona geweest. Er gaat geen bezoek aan Barcelona voorbij of ik ben hier minstens één avond geweest. Ik hoor van steeds meer mensen dat het ook één van hun favorieten is, dus inmiddels is het niet meer echt een hidden gem, maar mocht je het nog niet kennen: hier koop je twee bordjes met Spaanse lekkernijen zoals hammetjes, manchego of chorizo en daar neem je dan een fles cava bij. Die Cava is zoet en lekker en gaat er in als limonade. Voor je het weet zit je aan je tweede fles. Gegarandeerd dat je hier gezellig aangeschoten naar buiten komt. Deze Cava + snack rondes kosten je overigens €12 per keer. Van geen wonder dat het zeker niet blijft bij slechts één ronde. De warme broodjes van de grill met gebakken chorizo zijn trouwens ook een aanrader!

  • Hammock Cafe

De naam zegt het al. Hier hang je in een hangmat terwijl je je een gezonde smoothie of een lekkere lunch verorbert. Veel vega en vegan opties. Mocht Hammock Cafe vol “hangen” dan hoef je niet ver te zoeken om een andere leuke plek tegen te komen. Serieus! Deze wijk zit vol met hidden gems.

  • Oma Barcelona

Toen ik vroeg naar de naam van deze ontbijtbar toen was het antwoord: “Oma, is grandma in German.” Ik accepteerde het antwoord, maar kreeg eigenlijk alleen maar meer vraagtekens. Over het ontbijt/brunch/lunch kan ik overigens heel duidelijk zijn: die is goed. De taarten overigens ook en de koffie (de bonen komen van Nomad) ook al. Ik ben hier meerdere keren geweest, omdat het menu me heel erg deed denken aan een ontbijtbar in Australië en koos vaak de vegetarische toast met avocado en als extra add ons: een gepocheerd ei en bacon.

  • Espai Joliu

Toen ik hier binnenstapte zag ik mijn droom huisje. Al dat groen! De geur van koffie! Alleen maar mooie spulletjes. Niet zo gek als je weet dat Espai Joliu een koffiebar, concept store en planten winkel in één is. Deze hotspot ligt in de wijk Poblenou, een wijk waar ik vrij weinig toeristen tegenkwam en waar veel jonge creatieven wonen. Als je dan toch hier bent is de rest van de wijk ook leuk om door heen te wandelen!

  • Bar Masia

Toen ik een avondwandeling aan het maken was liep ik richting de Ramblas en al snel dook ik het eerste linker zijstraatje in richting MACBA. Voordat ik daar aankwam stuitte ik op een overvol TL-verlicht tentje met alleen maar locals. Er was nog een plekje aan de bar waar ik kon staan en ik wurmde me naar binnen. Ik dronk een rode wijn en keek naar het eten wat hier geserveerd werd. Het zag er goed uit! Ik keek op de kaart en het was erg goedkoop. Helaas was ik niet samen met iemand om hier de hele avond van Spaanse gezelligheid te genieten, maar het drankje aan de bar en de geur van typisch Spaans eten hebben me daar doen besluiten dat deze zeker als hidden gem op het lijstje mag. Bar Masia is mijn excuus om snel weer terug te gaan naar Barcelona.

  • Perinnev en Boca

Deze kende ik, zoals vele in dit lijstje, nog niet. Ik liep er langs en terwijl ik langsliep verminderde ik vaart en tuurde naar binnen. Zo veel lekkers! Bij deze traiteur kun je uitkiezen wat je wilt, lekker wijntje er bij en vervolgens achterin, in de tuin, kun je rustig genieten van alles wat je net hebt uitgekozen. Voor mij is dit Spanje!

  • La Cala

Verstopt in een klein hoekje aan het einde van de haven bij Barcelonetta vind je een fijne ontbijtspot. Pastries, smootiebowls en simpele, maar goede broodjes vullen de kaart. Het terras is zonnig en rustig. La Cala is een prima spot om te chillen, maar lijkt ook een fijne spot om (zakelijke) meetings te houden aangezien er om ons heen een aantal mensen over werk en projecten kletsen. Meer over La Cala kun je daarom vinden in de top 10 fijnste werkplekken van Barcelona. Die video komt binnenkort online.

  • Súper Coffee & Food

Dit is zo’n plek waar je langs loopt als je niet weet dat het er zit en zelfs als je het wel weet dan nodigt het niet perse uit om hier naar binnen te lopen. Toch vind ik het de moeite waard om in dit lijstje te vernoemen. Waarom? Omdat dit next level fastfood is. Gezond fastfood wel te verstaan. In deze zaak zie je alleen twee koelkasten staan vol met magnetron maaltijden. SAY WHUT? Oke, wacht even. De bakjes zijn van een speciaal materiaal die de maaltijd gelijkmatig opwarmt (dus niet een keihete warme brei vanonder en koud bovenop) en een magnetron met speciale trillingen en stralingen. De inhoud van de bakjes zijn bereid door een kok die in sterrenrestaurants chef was. Hij heeft dit concept opgezet en het is fantastisch! En lekker! En uniek! Om de hoek zak de co-working space Aticco waar ik tijdens mijn verblijf in Barcelona samen met de andere Flexpatters werkte en dus was dit wel een favoriete snelle hotspots voor een bijzonder goed, snel en voedzaam maaltje. Je komt hier niet bepaald voor een romantisch diner nee, maar als concept-lover krijgt deze spot een eervolle mention in mijn lijstje.

Benieuwd naar hoe Barcelona is als plek om te werken? Bekijk hier één van de video’s van Lars, hij woont tijdelijk in Barcelona om daar te werken als als videograaf en -editor. Of lees deze blog van Jon, die als freelance content creator remote kan werken en momenteel werkt vanuit Barcelona. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*