Tips: zo haal je alles uit de Hell Week From Home
25 juni 2021 
8 min. leestijd

Tips: zo haal je alles uit de Hell Week From Home

De Hell Week From Home komt er weer aan en we worden overladen met vragen van deelnemers en twijfelaars. Kan ik wel meedoen in mijn situatie? Moet ik vrij nemen voor die week? Wat heb ik nodig? Hoe kan ik me het beste voorbereiden? De antwoorden op deze en andere vragen vind je in dit blog.

Iedereen kan meedoen

Laten we beginnen met het feit dat echt iedereen mee kan doen aan de Hell Week From Home. We krijgen heel veel vragen van mensen die zich afvragen of hun specifieke situatie wel geschikt is. Als student, zonder baan, in loondienst, als ondernemer, met een gezin… Het korte antwoord: ja! In elke situatie is het juist de uitdaging om te zien wat de Hell Week From Home jou kan brengen. Wat levert het jou op als je de beste versie van jezelf bent? Misschien schrijf je die scriptie wel drie keer sneller doordat je deze week super gefocust bent of heb je ineens veel meer quality time met je gezin doordat je in de vroege ochtend al je werk al af hebt. Misschien ontdek jij wel wat je echt wilt doen met je leven of kun je jouw baas laten zien dat jij met iets meer vrijheid in je werktijden veel meer en betere output levert.

Zo beïnvloeden gewoontes je leven

Deelnemers zeiden eerder dit over de Hell Week From Home:

Tari, moeder van Jakob (1)
"Toen ik mijn eerste Hell Week deed was Jakob nog net geen jaar oud. Die Hell Week heeft me geleerd hoe ik méér output kon leveren op een dag, terwijl ik tegelijkertijd méér tijd had met mijn kind. Eerlijk is eerlijk, opa en oma hebben ook een dag extra ingesprongen en ik heb een sessie teruggekeken. Maar de verbinding met de groep en ook met andere ouders was magisch."

Fleur, afstuderend student
"Die staar-wedstrijdjes met mijn computer had ik al vaker verloren. Elke week leek inmiddels wel hetzelfde, dus ik koos ervoor het een week compleet anders te doen tijdens de Helweek. Het heeft me uitgedaagd, energie gegeven en uit mijn comfort zone gehaald. Er is een lijst vol met inzichten ontstaan ‘hoe het ook anders kon’. Daarnaast schreef ik in deze week het eerste onderdeel van mijn scriptie en had ik daarnaast zelfs nog tijd OVER. Een aanrader voor iedere student die bewustere keuzes wil gaan maken, grote stappen wil zetten en doen waar ie écht blij van wordt."

Bij twijfel, doen!

“If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you.” Hou dat in gedachten wanneer al je twijfels, smoesjes en redenen om het niet te doen in je opkomen. Niemand heeft ooit gezegd dat de Hell Week makkelijk is, maar juist dat is wat de week zo ontzettend leerzaam maakt. Ga daarom dwars door al je twijfels heen om de uitdaging aan te gaan. Gun jezelf deze challenge en laat je niet van de wijs brengen door alle stemmetjes in je hoofd die je tegenhouden. We durven te wedden dat ook jij aan het einde van de week meerdere lessen hebt geleerd waar je de rest van je leven nog profijt van hebt. 

Ook je praktische bezwaren zijn geen reden om het niet te doen overigens. We noemden er net al een paar, maar misschien gaan jouw twijfels wel over of je wel genoeg tijd, energie of ruimte hebt. Weet dan dat we er alles aan doen om de Hell Week voor iedereen te laten passen. Natuurlijk raden we je aan om zoveel mogelijk sessies live bij te wonen om er alles uit te halen, maar past het een keer niet dan zijn er de replays waarmee je altijd op elk moment van de dagen gemiste sessies terug kunt kijken. Zo heb je helemaal zelf in de hand hoe de Hell Week het beste in jouw tijd en energie past. Sta er daarbij overigens wel voor open om juist jouw ritme aan te passen aan de Hell Week in plaats van andersom en ervaar wat dat je allemaal oplevert. 


Denk na over je doelen

Ben je door alle twijfels heen en heb je besloten om mee te doen? Gefeliciteerd, deze week gaat je leven veranderen! Om zoveel mogelijk uit de Hell Week From Home te halen hebben we nog een aantal voorbereidingstips voor je. Ga om te beginnen alvast nadenken over wat jij uit de Hell Week wil halen. Vind je dat lastig? Geen zorgen, we gaan je er bij de eerste sessies bij helpen. Maar het kan geen kwaad om alvast voor jezelf eens na te gaan waarom jij je hebt aangemeld voor de Hell Week. Wat hoop je aan het einde van de week bereikt, geleerd of gedaan te hebben? Misschien wil jij je richten op je productiviteit, is je doel om meer energie te krijgen of heb je bepaalde projecten die je in die week heel graag eindelijk eens zou oppakken of afronden. Hoe concreter jij je doelen voor ogen hebt, hoe groter de kans dat je ze behaalt. 

Hou je (sociale) agenda leeg

De Hell Week From Home sessies nemen in principe zo’n 4 uur per dag in beslag. In de overige uren werk je en heb je ook nog voldoende tijd over voor andere dingen. We raden je aan om die overige tijd niet vol te plannen zoals je dat normaal misschien doet. En áls je iets plant, doe dat dan alleen in de avond. We weten uit ervaring dat de Hell Week een intense week is. Je hebt al je energie en focus nodig om alles uit de week te halen en hoewel er tijd is voor andere dingen, zal je daar hoogstwaarschijnlijk minder behoefte aan hebben tijdens de week. 

Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat je de tijd hebt om alle informatie te verwerken. Je leert veel op een dag, gaat zelf aan de slag en hebt dan ook de ruimte nodig om alles te verwerken voordat je weer een dag vol nieuwe informatie ingaat. Onze tip is dus om je sociale afspraken die week minimaal te houden en mocht je nou toch behoefte hebben aan iets anders tussendoor dan kun je dat tijdens de week altijd nog spontaan regelen. 

Gewoontes beïnvloeden je leven

Zorg dat je uitgerust bent

Dat het een uitdaging is om elke dag om 05.00 uur op te staan, te sporten en een dag met sessies en werk te vullen hoeven we je vast niet uit te leggen. Zorg daarom dat je in het weekend voor de Hell Week From Home al voldoende rust neemt. Ga niet nog even die nacht doorhalen of je hele weekend vol plannen waardoor je vervolgens uitgeput aan de Hell Week begint. Het zou toch zonde zijn als je er de eerste dagen niet alles uithaalt doordat jij nog bij moet komen van je weekend. Zorg er daarom voor dat je voldoende rust pakt, zodat je de eerste dag al in staat bent om vroeg op te staan en energiek aan de week te beginnen. 

Work hard, play hard

De favoriete quote van Suzanne en een motto voor heel team Meetings in the Sun: “Work hard, play hard.” Ja, we vragen veel van je tijdens de Hell Week. We gaan samen keihard aan de slag om jouw gewoontes te doorbreken, nieuwe dingen te proberen, je productiviteit te verhogen.. maar het is ook belangrijk om keihard te rusten. De vrijdag van de Hell Week From Home staat in het teken van kwalitatieve rust & herstel dus dan leer je daar alles over, maar we geven je alvast vooraf de tip: neem de ruimte om te spelen. Ga naar buiten, relax, zorg dat je regelmatig even echt helemaal loskomt van alle indrukken en laat je gedachten lekker dwalen. Op die manier laad je weer helemaal op én dat zijn vaak de momenten dat de beste ideeën en inzichten bovenkomen. 

Geef je over aan de Hell Week

Met deze tips heb je een idee wat je kunt doen om je voor te bereiden, maar tegelijkertijd is onze laatste tip: geef je helemaal over aan de Hell Week. Je weet inderdaad niet exact wat er komt en je gaat ongetwijfeld tegen uitdagingen, frustraties en nieuwe inzichten aanlopen die veel indruk op je maken. Geef je daar volledig aan over en sta open voor alles wat er op je pad komt. Breek door je weerstand heen en dan ga je geheid een hele hoop mooie inzichten op doen. Je leert veel over jezelf, je dromen en je toekomst. Geloof ons, dat is die moeite echt meer dan waard. 

Denk je na dit te lezen nou, ik twijfelde nog, maar let’s go! Of misschien doe jij al mee en denk je nu ineens, die vriend, broer, zus, collega van mij zou ik dit ook zo gunnen of ik kan de support van een buddy naast me goed gebruiken. Dan hebben we goed nieuws: aanmelden voor de Hell Week From Home kan nog!Over de schrijver
Werkte 10 jaar bij de radio, maar begon voor zichzelf met als doel meer vrijheid. Wil de hele wereld over reizen. Leest alles wat los en vast zit. Houdt van (street)art en is zo vaak mogelijk te vinden bij concerten en op festivals.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down