Taj Mahal Hotel te duur? 5 Redenen waarom je hier wél moet slapen

Het Taj Mahal Hotel is een plek waarvan het lijkt dat alleen rijke mensen daar kunnen overnachten. Toegegeven, het kost wat geld. Maar wanneer je omringd bent door een stad dat is bedolven door zijn inwoners, is een fijne overnachting de perfecte toevluchtsoord. Niet te vergeten daarbij (voor mij) de gaafste activiteit in Mumbai.

Heb je nog nooit van het Taj Mahal Hotel gehoord?

De Taj is geopend in 1903, waar toen een kamer nog maar 6 roepie kostte. Ondertussen is het uitgegroeid tot het beste hotel van India waar onder andere Barack Obama en Bill Clinton hebben geslapen. Dat begrijp je meteen als je de met goud bewerkte deurhendels ziet, de marmeren gladde vloeren en het vele personeel dat klaar staat om jou te dienen. Zelf had ik vaag wel eens over deze plek gehoord. Al werd de naam van het hotel vooral in mijn hoofd geprent toen het slachtoffer werd van een terroristische aanval in 2008. De Taj heeft zich weten te herpakken en met een gedenkwaardig monument staat het nog stil bij deze gebeurtenis. 

Zodra de rode loper je naar binnen heeft gedragen, houdt de portier voor jou de deur open. Je voelt in alles dat jij even de koning of koningin bent die lacht van oor tot oor. De luxe hangt om je heen, van mooi meubilair tot de sjieke liften met piccolo’s voor de deur. Ben je nog niet overtuigd? Onder het mom ‘Geld moet rollen’: 5 reden waarom je in dit geweldig luxe hotel moet overnachten.


Geld moet rollen

Ik snap dat we niet allemaal rijke stinkerds zijn en dat je soms even voor je vliegtickets of hotelovernachtingen moet sparen (lees: komkommertijd). Maar uiteindelijk reizen wij allemaal rond omdat we de wereld willen ontdekken en ons zo vrij als een vogel willen voelen. Soms hoort daar ook gewoon wat geld uitgeven.

Mijn advies: doe dit vooral. Stel je plannen niet uit, wacht niet tot morgen maar doe vandaag waar je zin in hebt. Het enige leven dat je leeft is nu op dit moment dus waarom zou je je tijd niet even spenderen aan wat verwennerij? Ontdekken hoe zo’n dik hotel in elkaar steekt is een hele ervaring.

De drukte van Mumbai ontvluchten

Ben je wel eens in Mumbai geweest? Nee? Weet dat er miljoenen auto’s en tuk tuk’s klaarstaan om jouw reis van A naar B zo chaotisch mogelijk te maken. Het verkeer in India is werkelijk waar één van de meest ongeregelde verkeersbende die ik ooit heb gezien. Daarbij moet ik toegeven dat ik er nog geen enkel ongeluk heb gezien. Raar, maar waar. Hoewel de Taj in het drukste gebied van Mumbai staat, heb je daar eenmaal binnen totaal geen besef van.


Je nieuwe tijdelijke werkplek

De (meeste) kamers hebben een bureau staan zodat jij aan de slag kunt gaat op deze antieke werkplek. Inclusief briefpapier, pennen, laptop-doekjes en ansichtkaarten om even iedereen een update te geven van jouw tijdelijke upgrade in je leven.

Het beste is natuurlijk het goede internet. Hoewel er in heel Mumbai wel ok wifi is te vinden, vind je in de Taj perfect internet. Deze gaat hartstikke snel en het fijne is, mochten er problemen zijn of moet je echt iets printen? Reken maar van yes dat je op je belletje kan drukken en dat de butler buiten voor je klaar staat om jouw probleem op te lossen. Sommige willen daar geen misbruik van maken, ik zeg: gewoon doen. Je bent er maar één keer, toch?

De aangename airconditioning

Had ik de fijne airco met rozengeur al genoemd? Airconditioning is misschien niet zo heel speciaal als je deze vergelijkt met Nederland (alhoewel ik niet veel airco’s ben tegengekomen die zo lekker ruiken), als je het vergelijkt met de rest van India is de lucht in de Taj perfect te noemen. Als je India een beetje kent, weet je dat de nodige verkoelende apparaten vaak op standje ‘kei hard’ staan. Hierdoor word je al snel verkouden of krijg je spierpijn. En dan heb ik het nog niet eens over de grijze smog die in de stad hangt.

De goede faciliteiten en service: cadeau’s; zwembad, sportruimte, sauna

Geef mij een paar cadeaus en je kan mij gemakkelijk omkopen. Dat gebeurde dus toen ik een sjaal, boekje, ketting, chocola, wierook en nootjes kreeg bij ontvangst. Ik sprong vrolijk in mijn kamer rond toen er op de deur werd geklopt. De butler wilde mij graag koffie of thee aanbieden. “Kom maar binnen!”, riep ik gelijk, trots en blij dat dit mij daadwerkelijk allemaal overkwam. 

Vervolgens ben ik het zwembad gaan verkennen, de sauna waar je al zen van wordt als je binnenstapt, en de sportschool voor al onze fanatiekelingen die de Indiaanse curry’s er af willen trainen. 

Zijn dit genoeg redenen om je over te halen? Zo niet, neem dan maar contact met me op dan geef ik je wat 1 op 1 advies. Zo ja, dan wens ik je heel veel plezier en stuur Meetings in the Sun een foto van jouw ervaringen in het hotel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*