Staycation #1: remote werken vanuit een Tiny House in de bossen
17 oktober 2020 
4 min. leestijd

Staycation #1: remote werken vanuit een Tiny House in de bossen

Remote werken gaat over je dag optimaliseren. Door te werken waar en wanneer je het meest productief bent, lever je meer output in minder tijd. Daardoor heb je meer tijd over om andere dingen te doen die je belangrijk vind of die je gelukkig maken. Die balans is wat ons betreft vrijheid en om die vrijheid te ervaren, hoef je helemaal niet ver weg! 

Wij nemen je in onze Staycation-blogserie mee naar een lekker plekje in Nederland waar je goed kunt werken én waar je kunt genieten van even weg zijn uit je dagelijkse ritme. Deze keer werkt Alex vanuit een Tiny House van Droomparken. 

Ik werk graag op nieuwe plekken en combineer werken het liefst met in de natuur zijn. Een plek hoeft voor mij niet luxe te zijn, maar het moet wel comfortabel en compleet zijn. Een Tiny House met goede wifi, omringt met bossen, een vuurpit voor de deur en 5 minuten lopen van een groot natuurgebied is daarom basicly mijn remote droom. Oh, en had ik al gezegd dat er ook een hottub aanwezig is? 

droomparken

Hoe zagen mijn werkdagen eruit? 

Ik sta altijd vroeg op dus ik begon mijn werkdag vanuit huis om 06:00. Ik heb in een aantal blokken van anderhalf uur gewerkt tot 12:30. Na de lunch ben ik richting het park in Maasduinen gereden. Daar kon ik rond 15:00 inchecken. Ik bestelde direct een pasta bij het Italiaanse restaurant op het terrein en heb verder gewerkt tot 19:00. Ik heb buiten gegeten en de rest van de avond gelezen bij het kampvuur.

Het was een heldere nacht vol sterren dus toen ik om 22:00 mijn bed in kroop besloot ik het rolgordijn van het dakraam open te doen. Ik kan uren naar de sterren kijken, zeker omdat er die nacht maar sterren bleven vallen. Uiteindelijk zijn mijn ogen dichtgevallen en werd ik om 05:00 wakker van mijn wekker voor een nieuwe dag! 

In de ochtend heb ik tot 11:00 gewerkt voordat ik na een late check-out mijn huisje verliet. Ik ben vervolgens een lange wandeling gaan maken. Binnen 5 minuten sta je in prachtige bossen en er zijn allerlei verschillende wandelroutes die je kunt doen. Als je iets te ver doorloopt zit je overigens zo in Duitsland, want Maasduinen ligt vlak aan de grens. Na de wandeling ben ik richting Roermond gereden. Daar heb ik bij super leuke hotspot Potato Potato de rest van de middag heerlijk zitten werken. 

Extra tof is dat Potato Potato plannen heeft om binnenkort hun spot extra fijn te maken voor remote werkers! Ze zijn momenteel bezig met hun plannen – denk aan rustige werkplekken in de zaak en een all-day refill koffie. De eigenaren die achter dit aardappel-concept zitten zijn overigens erg inspirerend en zeer interessante ondernemers. Leuk om naar hen te vragen als ze er zijn en even een praatje mee te maken.

Mijn werkdagen hadden dankzij dit uitstapje een goede balans tussen werk en rust, natuur en stad. Ik word elke keer weer blij als ik op een nieuwe plek kom dus het voelde als een mini-vakantie terwijl ik in die twee dagen voor het merendeel van mijn werktijd gefactureerd klant-werk heb kunnen doen. Ik ben elke keer zo gelukkig als ik me besef dat ik geld kan verdienen terwijl ik het gevoel heb op vakantie te zijn! #deleven.  

bosworkation

Ook werken vanuit een Tiny House? 

Droomparken heeft verschillende parken waar je kunt verblijven in een tiny house. Wil je bijvoorbeeld op mini-workation naar de Veluwe, dan zijn er Tiny Houses op Droompark Beekbergen, Bad Hoophuizen, Hooge Veluwe en De Zanding. Ook in Limburg staan er Tiny Houses op Droompark Maasduinen en in de Achterhoek op Marina Strandbad.  In Noord-Holland staan Tiny Houses op Droompark Buitenhuizen. Goed om te weten is dat er twee parken zijn die niet alleen Tiny Houses hebben, maar ook nog extra Tiny Offices. 

Zelf ben ik op het park de Zanding en Maasduinen geweest.  Ze hebben allebei hun charme. Wat ze gemeen hebben is de ligging: midden in de natuur en omringt met bos en heide! Ik vind deze parken daarom een echte aanrader. 

Een verschil is dat Maasduinen een wat kleiner en daardoor knusser park is. Daartegenover staat dat het andere park; de Zanding niet alleen Tiny Houses heeft, maar ook Tiny Offices. Je kunt dus gebruik maken van een extern kantoor met uitkijk op het water als je niet wilt werken in je Tiny House. Ook hun park  in Spaarnwoude heeft een Tiny Office waar je gebruik van kunt maken. Sommigen vinden het fijn om hun werkruimte te scheiden van hun leefruimte. Voor hen kan de Tiny Office een oplossing bieden. Verder is de tafel in het huisje wat aan de kleine kant dus als je meer werkruimte wilt hebben is het fijn om je werk te verzetten in de office.

Zelf heb ik zonder de Tiny Office gewerkt, omdat het boshuisje voldeed aan mijn wensen, maar weet dus dat de mogelijkheid er is op park de Zanding! 

De prijzen verschillen van €120 tot €197 per nacht. Een goede tip is om een paar nachten buiten het seizoen en doordeweeks een Tiny House te huren. Het is dan lekker rustig en de prijzen liggen lager. 

Boeken kan via deze link

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down