Werken in Arequipa; de mooiste stad van Peru!

Na een intense reis met een camper door Bolivia en Peru kom ik aan bij de laatste stop van deze trip: Arequipa. Deze prachtige stad, heeft voor ieder wat wils. Fijne werkspots, musea, winkels, koffie tentjes en genoeg restaurants en bars om je een week te vermaken. Arequipa is als stad zeer instagrammable met prachtige straatjes, gebouwen en uitzicht op de bergen.

Na twee weken weinig internet connectie, veel foto’s maken en onderweg zijn, is het als visual storyteller zeer van belang dat ik een fijne werkplek vind waar ik rustig kan zitten om wat dingen af te maken. Er moet goede wifi zijn en ook niet geheel onbelangrijk; lekker eten. Het is lekker weer en het liefst zit ik in de buitenlucht om mijn verhalen afmaken, mijn foto’s sorteren en mijn mails verzenden. Eén van de redenen waarom ik mijn huidige werk en lifestyle zo aangenaam vind: als de zon schijnt, werk ik buiten!

ONTBIJT BIJ CREPISIMO http://www.crepisimo.com/
Op het terras van Crepisimo zit ik twee uur te werken aan artikelen, is er perfecte wifi, het is niet te druk en kan ik heerlijk ontbijten met een verse jus en een crêpe. Ik bestel een crêpe met ei, spinazie en geitenkaas en ben blij dat er een lange lijst is met vegetarische opties. Dit leuke tentje zit vlak bij de main square, is makkelijk te vinden en is een perfecte plek voor de start van je werkdag. Ze hebben lekkere soorten thee, sandwiches, yoghurt met fruit en muesli voor de liefhebber. Natuurlijk serveren ze met veel liefde hun hoogtepunt; de crêpe!

Pluspunt: Crepisimo heeft een mirrador, een uitkijkpunt waarmee je over deze mooie stad kunt uitkijken!


LUNCH BIJ KAFFEEHOUSE http://www.kaffeehaus.org/
Kaffeehouse zit een klein stukje verder van de main square verwijderd. Met een heerlijke tuin en een echte biergarten is dit mijn favoriete werkspot van Arequipa. De wifi doet het erg goed, de drankjes zijn er heerlijk en het interieur is volledig in stijl. Niet alleen hebben ze er vegan muffins, je kan aan de gehele kaart merken dat ze inspelen op wat buitenlandse toeristen willen. Ik heb een paar uur ontspannen zitten werken in deze fijne tuin!
HOSTEL LE FOYER https://www.hlefoyer.com/
Voor mij is het belangrijk dat als ik veel werk te doen heb in een stad, dat er voldoende balans is tussen werk en plezier. Ik zoek daarom graag hostels uit om te verblijven die vol zitten met reizigers die vooral niet aan het werk zijn. Hostel Le Foyer is niet alleen goed geprijsd, ze hebben ook een leuke bar op hun dakterras met fantastisch uitzicht. Ideaal van dit hostel is dat het overal dicht in de buurt zit. Je kunt werken op het dakterras, de wifi is er goed en er zijn winkels en restaurants in de buurt als je even wilt ontspannen. Daarbij zijn de werkplekken waar ik vandaag ben geweest op loopafstand. ’s avonds kun je fijn genieten van je drankje met andere reizigers en tips delen van deze mooie stad!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*