Hoe ik mijn leven als Digital Nomad ervaar? De hele wereld is mijn werkplek, klaslokaal en thuis…

De levensstijl van een Digital Nomad (of iemand die veel reist) roept weleens weerstand op bij voornamelijk oudere generaties. Is dat wel verstandig om ergens aan de andere kant van de wereld te gaan zitten terwijl je amper volwassen bent en je studie nog maar net hebt afgerond? Al nagedacht over je pensioen of het kopen van een huis?

Zelf heb ik dit ook ervaren. Iedere keer als ik weer vertelde dat ik naar het buitenland ging, zag ik mensen denken: “wat een luizenleventje” en “lang leve de lol.”  Wanneer gaat ze nu eens aan de toekomst denken? Zo werk je toch niet aan je carrière? etc.

De cijfers liegen er echter niet om. De wereldwijde groei in technologische mogelijkheden, snelheid van het internet en vliegtickets die steeds goedkoper worden zijn nog maar een paar trends die bijdragen aan een steeds groter aantal Digital Nomads. Als afstandswerker ontdek je de wereld terwijl je werkt. De wereld is je kantoor, je klaslokaal en je thuis. Waarom ga je dan van 9 – tot – 5 op kantoor zitten? En waarom neem je deel uit van de maatschappelijke routine, in plaats van avontuur en nieuwe ervaringen?

Maar wat houdt deze lifestyle precies in? Wat zijn Digital Nomads?

Digital nomads zijn personen die het internet gebruiken om hun werk, locatieonafhankelijk (vanuit thuis, internetcafés, bibliotheken, coworkingspaces of hotelkamers), uit te voeren. Ze leven een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van hun de mogelijkheid om op flexibele manieren van werken en daarmee hun geld verdienen.

Om te starten als Digital nomad is niet makkelijk. Zoals ik hierboven beschreef schept het veel onbegrip en heeft het natuurlijk zijn er ook nadelen (hier kom ik later op terug).

Hoe heb ik vorm gegeven aan deze lifestyle?

Mijn carrière als Digital Nomad begon in 2014. Het vlakke Nederland had plaats gemaakt voor ondoordringbare jungles, witte bergtoppen, wild stromende rivieren en witte stranden. De start van mijn carrière werd gedreven door passie voor adventure sporten. En ja, ik moet hierbij vermelden, ik was nog jong en hoefde me nog nergens zorgen over te maken. Maar hier lag mijn passie en mijn interesse. Waarom zou ik teruggaan het vlakke Nederland en daar op kantoor gaan werken aan iets wat me niet interesseert? Het was nu of nooit! Als dit is wat ik wil, dan zal ik er een bestaan om heen moeten creëren. Het doel was om een bedrijf te ontwikkelen dat ik overal ter wereld kon managen.

Na een weloverwogen keuze ben ik begonnen met de reisorganisatie Pacuara Travel. Pacuara is een reisorganisatie die met actieve reizen mensen probeert te inspireren en verbinden met natuur, sport en de lokale bevolking. De passie voor adventure sporten en reizen deel ik dagelijks op de populaire instagrampagina @iloveactivetravel. Maar passie kan je alleen proeven als je het ook echt mee maakt en daarom ontwikkelen en organiseren we actieve reizen. Pacuara geeft me de vrijheid, om te ontdekken, mijn passie over te brengen op anderen, persoonlijk te ontwikkelen en mijn baan uit te oefenen op de locatie waar ik wil.

Het Digital Nomad leven past ontzettend goed bij mij. Ik haal veel meer uit mezelf terwijl ik geniet, van de natuur, nieuwe plekken en de verschillende culturen. De wereld is onze werkplek, ons klaslokaal en ons thuis. Na het lezen van mijn ervaring en het zien van het filmpje ben ik benieuwd hoe jij er tegen aan kijkt. Zou jij ook op verschillende plekken willen werken? Of ben je dat al aan het doen? En hoe ervaar jij deze levenswijze?  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*