arrow_drop_up arrow_drop_down
Relaxen in het buitengebied van Marrakech? Dit zijn dé hotspots.
2 januari 2020 

Relaxen in het buitengebied van Marrakech? Dit zijn dé hotspots.

Er zijn super veel mooie plekken in Marrakech zelf waar je met je laptop goed kan werken. Welke plekken dat zijn lees je in mijn vorige blog: De 4 beste werkplekken in Marrakech. Maar de drukte van de stad ontwijken is soms ook wel eens fijn. Zo kan je heerlijke genieten in sommige lodges en hotels en daar even goed ontspannen. Dat hebben we ten slotte ook wel eens nodig, toch? Mocht je in Marrakech zijn en ben je benieuwd naar de plekken net buiten de stad? In deze blog deel ik de drie beste spots waar jij even helemaal kan relaxen en kan genieten van de geweldige uitzichten, zodat je daarna weer helemaal opgeladen aan het werk kan.

1.) Berber Lodge

Vorig jaar vertelde iemand mij over de Berber Lodge. Deze lodge, gelegen op ongeveer 30 minuten afstand van Marrakech, is zeker een bezoekje waard! De bomen zorgen voor een fijne groene sfeer en het uitzicht is prachtig. Mocht je meer tijd hebben en een nachtje willen blijven slapen dan zijn de kamers echt een aanrader. Ze zijn magisch mooi ingericht met bruine en witte tinten waardoor jij je rust zeker vindt.

Alleen een dagje weg? Voor ongeveer 35 euro kun je hier de hele dag zwemmen en lunchen. Ik heb hier enorm genoten en deze plek staat dan ook zeker in mijn top 3 met hotspots net buiten Marrakech om even de drukte te ontvluchten.

De eigenaar van de lodge was zo vriendelijk mij een tour te geven door deze mooie plek. Direct bij aankomst heet Romain Michel-Meniere mij een warm welkom en met veel liefde begint hij uitgebreid te vertellen over zijn laatste project: De Berber Lodge. Romain woont al jaren in Marokko en was betrokken bij de inrichting en het ontwerpen van vele hotspots in het centrum. Afgelopen jaar besloot hij de drukte van de stad te ontvluchten en zijn eigen hotel nét buiten de stad te openen.

Als je binnenkomt voel je meteen de relaxte vibe. De prachtige inrichting & sfeervolle vertrekken stellen je meteen op je gemak.

De Lodge telt 9 kamers in verschillende gebouwen. Rondom de vertrekken kun je wandelen in een heerlijke tuin met in het midden een prachtig zwembad. Romain zelf woont in het dorpje naast de Lodge. We raken verder in gesprek en terwijl we rondom het huis lopen overvalt mij een bijzonder gevoel. Het is alsof de tijd even stil staat. Romain merkt dit op en neemt mij mee naar een speciaal plaatsje achter het huis. We kijken uit op een berg en Romain vertelt mij dat de bijzondere energie die ik ervaar, wel eens daar vandaan kan komen. ”Veel mensen krijgen hier dat speciale gevoel” zegt hij. En ondanks dat hij zelf aangeeft daar eigenlijk veel te nuchter voor te zijn, weet ik dat ook hij niet voor niets naar deze plaats is gekomen.

2.) Beldi Country Club

Tijdens mijn laatste bezoek aan Marrakech was het heet! Extreem heet. En wat is het dan fijn dat je weet dat er op 7 kilometer afstand van het centrum een prachtig hotel met een nog even bijzonder zwembad lig. Beldi!

Wij organiseren een 7-daagse workation naar Marokko! Ga je mee?

Vanaf het Djemaa el Fna plein neem je voor ongeveer 10 euro een taxi naar deze prachtige plek. Bij binnenkomst krijg je een handdoek en kun je zelf een fijn plekje zoeken in de gigantische tuin. Het kost ongeveer 40 euro om de dag door te brengen en dat is inclusief een heerlijke en uitgebreide lunch. Naast zwemmen kun je een bezoek brengen aan de spa en heb je de mogelijkheid om je te laten masseren en een bezoek te brengen aan de stoombaden. Een heerlijke plek om even lekker tot rust te komen en te genieten van het uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Genieten!

Beldi Country Club

 


3.) Bab Ourika

Op drie staat een plek die al sinds lange tijd op mijn lijstje staat, maar waar ik nog steeds nog niet naartoe gegaan ben: Bab Ourika. De Kasbah van Bab Ourika is gelegen in het Atlas gebergte. Vanuit Marrakech kost het je maar 35 minuten om de voet van dit gebergte te bereiken en daar, gelegen tussen de bergen, vind je dit bijzondere hotel.

Je kijkt hier uit op groene vlaktes begroeid met olijf- en citroenbomen en de rivier zorgt voor een verkoelende sfeer. Ook hier kun je tegen betaling gebruik maken van het zwembad en genieten van een uitgebreide lunch. Zwemmen zou ik hier zeker doen want het uitzicht op het Atlas gebergte zorgt ervoor dat je weer helemaal oplaadt én met nieuwe ideeën terug naar Marrakech vertrekt.

 

Ben je in Marrakech en wil je samen samen met ons de mooiste plekken in Marokko ontdekken? Of heb je altijd al Marokko willen bezoeken maar doe je dat graag in een groep? Van 1-9 november organiseren wij een rondreis waaraan 14 vrouwen kunnen deelnemen. Vanuit Marrakech vertrekken we via Ait Boughmez en Ziz Vally naar de woestijn. Op de terugweg brengen we een bezoek aan de Dades Vally en overnachten we in Ait Ben Haddou. Wil je meer weten over deze reis? Kijk op www.innerdoorway.nl

Benieuwd hoe ik in Marokko ben begonnen? Lees dan ook deze blog: “Hoe mijn leven als Digital Nomad in Marokko begon.”

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.