arrow_drop_up arrow_drop_down
10 januari 2020 

Waarom het gek is dat niet meer ondernemers gebruik maken van Pinterest als social marketing tool

Social media en ondernemen, het gaat hand in hand. Meer zichtbaarheid op de social media kanalen, elke ondernemer moet eraan geloven. In deze blog vertel ik je daarom meer over Pinterest als online marketing tool.

Hoe je dit voor jezelf leuk en makkelijker kunt maken zonder dat het je uren tijd en energie in steekt, kun je lezen in mijn vorige blog. Maar wat me nu opvalt is dat veel ondernemers gebruik maken van Facebook en Instagram al dan niet met betaalde advertenties. Kanalen die veel tijd en aandacht vragen en daar zit niet elke ondernemer om te springen!

Maar Pinterest, hebben jullie daar wel eens over nagedacht?

Ik stel me voor dat het overgrote deel van de ondernemers die deze blog lezen nu denken, mmmm eigenlijk ben ik voor mijn bedrijf niet met Pinterest bezig. Ik heb een persoonlijk account waar ik mijn reizen, trouwjurk en recepten op uitzoek, maar voor mijn bedrijf?

Even een paar feitjes op een rij over waarom Pinterest als social marketing tool voor jouw bedrijf zo aantrekkelijk is:

  • Pinterest is een zoekmachine en geen social media kanaal. Ga maar na, wanneer jij op Pinterest kijkt dan is het vaak gericht om iets te zoeken toch? (recept, trouwjurk…)
  • Jouw ideale klanten zitten op Pinterest. Je moet heel helder hebben wie jouw ideale klant is en waar deze op zoekt en dan is Pinterest jouw beste vriend.
  • Mensen die op Pinterest zoeken zijn bereid om daadwerkelijk te kopen. Dat percentage ligt vele malen hoger dan FB of IG omdat dit entertainment kanalen zijn.
  • Pinterest lost een probleem op. Mensen zoeken naar een oplossing voor hun vraagstuk. Wat jij met jouw bedrijf aanbiedt kan het probleem oplossen van jouw klant.
  • En als laatste. Jouw Pin blijft maar liefst tot 3 maanden goed zichtbaar, waar berichten op andere kanalen veel korter zichtbaar zijn.

Ik kan hier nog uren over doortypen en jou overtuigen waarom je Pinterest moet inzetten voor jouw bedrijf, maar als je nu vooral denkt;

“Ja, maar hoe dan??”

Dan nodig ik je uit om eens te gaan zoeken op Pinterest wat in jouw branche aan pins voorbijkomt. Je hoeft het wiel niet uit te vinden, er bestaat al heel veel!

In en Amerika en Australië is dit kanaal hot en happening! Je kunt dus gluren bij de overzeese buren! En je kunt zorgen dat jouw Pinterest voor jouw bedrijf al staat op het moment dat Pinterest hier in Nederland ook hot en happening wordt (Dat gaat gebeuren, het is al enorm aan het groeien!).

En denk je nu, dat is niets voor mijn bedrijf, mijn branche, mijn klanten? Dan nodig ik je nogmaals uit om eens rond te neuzen op mijn lievelingskanaal! Wie weet word je er nog heel erg enthousiast van!

Wil je meer weten over hoe je Pinterest in kan zetten als social marketing tool voor je bedrijf?

Ik ben aan het brainstormen om hierover een online cursus te maken. Geef je interesse door via een DM op mijn Instagrampagina (@doornoortje) en dan word je als eerste op de hoogte gebracht op het moment dat er iets staat te gebeuren!

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.