Overgewaaid uit Zuid-Amerika, co-working Selina komt naar Europa!

 

 Ben jij al in Zuid-Amerika geweest? Buitenom de prachtige natuur en unieke cultuur is er nog een reden waarom je als Digital Nomad entrepreneur Zuid-Amerika hoog op je lijstje zou moeten zetten en dat is Digital Nomad hostel Selina. In rap tempo één van de populairste hostels van het continent geworden en wij snappen wel waarom! Goed verzorgde kamers, kleurrijke algemene ruimtes, fijne plekken om te werken, razendsnelle wifi, toffe activiteiten en scherp in haar details. Al enthousiast? We gaan je meer over Selina vertellen en gaan ook alvast verklappen dat je niet meer persé naar Zuid-Amerika hoeft om het concept van Selina te ervaren. Hun eerste hostel is inmiddels geopend in Porto en in 2019 gaan ze maar liefst 21 nieuwe hostels openen in England, Berlijn, Portugal, Griekenland en Jeruzalem. Wil je meer weten over de locaties die ik heb bezocht? Klik dan hier.

Wat (of wie) is Selina eigenlijk?  In 2015 opende de oprichters Rafi Museri en Daniel Rudasevski, de eerste Selina in Pedasi, een toen nog slaperig vissersdorpje in Panama. Tegenwoordig is Selina -met maar liefst vijfentwintig accommodaties- te vinden in acht Latijns-Amerikaanse landen. Volgens Rafi en Daniel is Selina een 29-jarige Latijns-Amerikaanse wereldreiziger die door haar open geest like-minded mensen aantrekt. Co-founder Museri beschrijft haar als “eerlijk, bescheiden en mooi.” Dat belooft wat!

Selina in Cartagena

Waarom ik verliefd werd op Selina?

Ik bezocht mijn eerste Selina in Colombia. Vanaf het eerste moment was ik verliefd op het concept en de visie achter Selina. Deze Digital Nomad plek is namelijk zoveel meer dan alleen een hostel of co-working! Selina heeft haar ruimtes zo ingericht dat er waardevolle communities ontstaan. De hostels zijn duurzaam doordat zij afgedankte gebouwen hergebruiken en ombouwen tot creatieve en inspirerende plekken. Denk aan een oude chocoladefabriek, een leegstaand dierenasiel en voormalige hotels die falliet zijn gegaan. Zo helpt Selina niet alleen nieuw leven te blazen in vergeten plekken, maar creëert zij ook werk voor locals. Daarbij richten ze het hostel op een toffe manier in door lokale kunstenaars een podium te geven en hergebruiken ze oude materialen die ze in het gebouw hebben gevonden. Check hieronder een paar voorbeelden:

Super tof toch dat leegstaande gebouwen op deze manier worden omgetoverd tot creative Digital Nomad plekken?! Door al deze toffe details krijg je ontzettend veel inspiratie en hangt er een coole vibe. Juist meer behoefte aan wat rust? Dan kan je terecht in de yoga- en meditatieruimte. Andere fijne gemeenschappelijke ruimtes zijn de gedeelde keukens (zoals in elk hostel), een heuze bibliotheek, de co-working space en last but not least: ‘the Playground’.

Wat is de Playground?

Dé plek waar je andere Digital Nomads ontmoet! onder het genot van een groene smoothie. Wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden, dan worden er vaak lezingen en workshops georganiseerd. In de avond zijn er vaak feestjes en wordt er gedanst. Leuk aan deze feestjes is dat je hier andere professionals ontmoet en dat iedereen het level van jonge, feestende backpacker vaak ontstegen is. Al hoewel.. sommige feestjes zijn wel zoals ik ze herinner vanuit mijn backpacker tijd. Op zijn tijd ook best leuk!

Een plek voor iedereen….

Alhoewel Selina speciaal ontwikkeld is voor Digital Nomads, zijn er kamers en prijzen voor iedereen. Er zijn bedden van € 10 p.p.n. in een hostel-achtige slaapzaal, privé kamers met gedeelde of privé-badkamer vanaf € 40 p.p.n., en trendy deluxe kamers vanaf € 160 p.p.n. Op sommige locaties hebben ze zelfs gezinskamers (vanaf € 100).

Selina kan de plek zijn voor een top feestje (er is een bar, er zijn DJ’s en gezellige mensen), maar als je het feesten wilt skippen en je de focus op je werk wilt leggen dan kan dat ook. In de ochtend, vlak na zeven uur, vullen de ontbijttafels zich met de fanatiekelingen die zoveel mogelijk uit hun dag willen halen. Na gezonde smoothies, vers bananenbrood, fruit en eieren, klappen de laptops open en beginnen de co-working ruimtes vol te lopen met fotografen, social media managers en developers.

Welkomsthal Selina in Medellín

Mijn favoriet is Selina Medellín

Een goed voorbeeld van de combinatie tussen fun and pleasure is ‘Selina Medellín’. Deze co-working is van alle nodige faciliteiten en meer voorzien. Er zijn veel verschillende soorten ruimtes; voor meetings, calls, brainstorm sessies of om gewoon rustig te werken. Daarnaast worden er wekelijks workshops en presentaties gegeven en is de co-working 24/7 geopend!

Selina zit dus door heel Zuid-Amerika, maar ondanks de diversiteit van de locaties hebben ze het toch voor elkaar gekregen om de kern van het concept overal gelijk te houden.  Je zult je niet vervelen in Colombia en daar draagt Selina zeker een steentje aan bij. Op dit moment is Selina daar gevestigd in 3 steden en in 2019 zullen zij uitbreiden naar zeven vestigingen. Ben jij al in Selina geweest?!

Lees mijn ervaring over co-working en living in de verschillende steden in Colombia. Ben je ooit in een Selina geweest? Deel hieronder jouw ervaring!

 

 

Total
7
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*