Op workation naar Marrakech? Ontmoet jouw businesscoach: David
02 maart 2020 
3 min. leestijd

Op workation naar Marrakech? Ontmoet jouw businesscoach: David

Leraar, lifecrafting coach en avonturier. David helpt anderen om over de beperkingen van hun eigen mentale gevangenis heen te kijken. Hij geeft trainingen in persoonlijke effectiviteit bij o.a. het bekende Twelve Waves, in het onderwijs en het bedrijfsleven. David is de businesscoach die jou begeleidt tijdens de workation in Marokko.


You are what you choose, don’t be a boring drink – Royal Club reclame

Bovenstaande quote is de afsluitende tekst van een Royal club reclame. Daarin pleegt een stoere man met baard een interventie  op de arme drommel, die op iedere vraag een antwoord geeft met de strekking: “Doe maar gewoon een drankje”. Grappige reclame met een pijnlijke kern van waarheid. Want bewuste keuzes maken, blijkt niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 

Op welke basis hak jij je knopen door?

De laatste tijd ontmoet ik veel mensen die een studie hebben gedaan omdat het zo liep, omdat vrienden dat deden, ze gingen op voetbal want het hele dorp voetbalde en ze zijn getrouwd want ach, ze waren al een flinke tijd samen.

Holy shit Nederland anno 2019, wat is dit?

Wie heeft jouw stuur in handen?

Het gaat me hier niet om deze mensen te kakken te zetten, maar meer om het belang van keuzes maken uit te lichten. Want wanneer jij bewust voor iets kiest, dan is de kans vele malen groter dat je iets doet dat bij jou past. Ongeacht of dat over een levenswijze of een carrière  gaat. Tevens is er ook maar één iemand verantwoordelijk voor die keuze, namelijk jij.

Als je geen plan maakt voor jezelf, word je onderdeel van andermans plan.  – Remco Claassen

Andersom is namelijk ook waar. Als je telkens besluit de keuze niet te maken en die aan het toeval overlaat, dan is dat nog steeds jouw verantwoordelijkheid. Welke verantwoordelijkheid wil je liever? Die waar jij de richting bepaalt, of die waar het toeval jouw pad bepaald. Hiermee wil ik niet zeggen dat het leven maakbaar is, maar stuurbaar wel degelijk. Wie heeft jouw stuur in handen?

 

Leer de juiste vragen te stellen

Een keuze maken en vervolgens de focus houden op de gemaakte keuze, is een kunst op zich. Beiden worden ze verdomd weinig aangeleerd in ons onderwijs. Hoe moeten we het dan leren? Door jezelf de juiste vragen te stellen. Dit geldt eigenlijk voor alle belangrijke dingen in het leven. Een valkuil in dit hele verhaal is, dat als jij altijd hebt gekozen voor ‘doe maar een kapseltje’, dat je helemaal niet getraind bent in het maken van keuzes. En dan ligt de weg van de minste weerstand voor de hand.

 

Op basis waarvan hak je dan knopen door? Langs welke meetlat worden de opties gelegd? Ongeacht over welke termijn het gaat, de meetlat zou altijd moeten zijn: jouw kernwaarden en leefregels. Hiermee geef je richting aan beslissingen en dus richting aan je leven. Het is vreemd dat ieder bedrijf een visie document heeft maar de meeste mensen nog steeds terugvallen op hun mening, of erger, op de waan van de dag om een beslissing te nemen.

Gelukkig beginnen steeds meer mensen te beseffen dat ze wel sturing kunnen geven, maar dat dat vaak betekent dat de weerstand even opgezocht moet worden. Zo kom je er.


Liefde of angst?

Inmiddels weten we ook dat ons oerbrein liever conflict vermijdend is dan dat het de confrontatie aan gaat. Maar hoe meer we conflicten vermijden, des te groter de kans dat we keuzes gaan maken vanuit angst in plaats vanuit liefde. Welke keuzes maak jij en wat ligt eraan ten grondslag? En beantwoord voor jezelf eens de volgende vraag:

Wat zijn jouw kernwaarden en leefregels?

Dit, en heel veel meer, tijdens mijn training op de workation in Marokko.

Hak die knoop door want moeilijke knopen doorhakken maakt je leven namelijk makkelijker.

 

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down