TIP: Ga op workation naar Andalusië – Totale rust in een Spaanse villa

Afgelopen zomer, de zomer van 2018, was één van de drukste periodes voor mij als zelfstandig ondernemer. Aan het begin van de zomer van 2018 werkte ik een kleine maand vanuit Barcelona met tijdens een workation met Flexpat. De overige zomermaanden werkte ik voor vier klanten aan zo’n twaalf korte en langere projecten en lanceerde ik (vanuit Toscane) Meetings in the Sun. Als ik in Nederland ben, werk ik langere dagen, maar ben ik niet perse productiever. Dat is één van de redenen dat ik het heerlijk vind om elke maand een lang weekend weg te gaan en eens in de zoveel weken (vaak elke 4-6 weken) een zogenaamde workation te namen.

~ workation – een business gerelateerde trip waarin je werk en vakantie met elkaar combineert. 

Na een drukke zomer heb ik dan ook heel veel zin in een workation. En extra leuk, deze keer is Thijs er bij! Dus de nadruk ligt meer op de “ation” van vakantie en iets minder “work”. Work wordt overigens nog steeds gedaan, want ik vind het nou eenmaal erg fijn om vroeg in de ochtend, als de wereld langzaam ontwaakt, mijn creatieve uitspattingen een plek op papier te geven. In het buitenland, letterlijk ver weg van dagelijkse lopende zaken die achterblijven in Nederland, neem ik de tijd om dromen om te zetten in acties. Op workation werk ik voornamelijk AAN mijn business en nauwelijks IN.

Dromen omzetten in acties. Waar begin ik? Sjanett heeft 3 simpele opdrachten die je helpen met de eerste stappen. Lees haar blog hier. 

workationEen workation in een bruisende stad…

Vaak kies ik een bruisende stad uit als bestemming voor een werkvakantie. Het is daar gemakkelijker om je internationale (zakelijke) netwerk uit te breiden en er is vaak van alles te doen, zien en te eten voor als ik even niet meer wil, kan of hoef te werken. Ik maak er een sport van om veel verschillende barretjes, co-workings en lunchspots te bezoeken met mijn laptop. Voor sommigen van jullie zal dit klinken als totale onrust. Ik voel me op zo’n moment net een spons en laad compleet op van alle nieuwe dingen om me heen, die ik direct omzet in mijn werk. Op zo’n moment voel ik dat het digital-nomaden-bestaan voor mij en mijn korte spanningsboog gemaakt is!

..Of op workation in een  rustige gelegen villa? 

Maar deze keer geen bruisende stad. Midden in de heuvels van Andalusië vond ik een perfecte villa met iets waar ik zo’n zin in heb: rust en tijd voor mijzelf en voor elkaar. Deze keer niet op mijn eerste go-to site als ik op zoek ben naar een fijn vakantiehuis. Ik ben altijd erg fan geweest van het Airbnb concept, en als pure branding liefhebber vind ik alles aan de opbouw van het merk en het Airbnb verhaal inspirerend (oké behalve dit). Kortom, ik ben/was (weet ik nog niet zeker) fan. MAAR de afgelopen paar (zeker vier) keer dat ik boekte via Airbnb kwam ik van de koude kermis thuis. Geen leuke local host die ons opving, maar een agent die even de sleutels kwam afgeven van een uitgewoond appartement wat er heel anders uitzag dan op de foto’s die met groothoeklens en gunstig licht geschoten en gedeeld werden. Daarom boekte ik deze keer niet via Airbnb, maar via Belvilla. Ik dacht altijd dat zij alleen maar super suffe oude mensen huizen verhuren, maar ik vond heel veel toffe appartementen en kwam met zo veel leuke huiseigenaren in contact!  Uiteindelijk boekten we dit huis van de Nederlandse Lisette en Belgische Christoph.

workationWorkation in Spaanse villa

Ondanks dat we laat in de nacht aankwamen was de host aanwezig om ons op te vangen. Er stond zelfs een heel pakket voor ons klaar met een fles lokale cava en snacks. Hoe leuk is zo’n persoonlijk welkom?!

Het huis is typisch Spaans: sfeervol, warm en gezellig. Er zijn twee slaapkamers en twee badkamers, maar aangezien wij met zijn tweeën zijn hebben we het hele huis én het zwembad voor onszelf. Ik ben zo blij met deze keuze want het huis is van alle gemakken voorzien en het uitzicht over de heuvels is prachtig. Ik kom helemaal tot rust en het is nou juist die rust die er voor zorgt dat ik in een korte tijd genoeg ruimte in mijn hoofd heb om meer dan genoeg werk te verzetten.

WorkationCentraal gelegen

Mocht je toch de energie van de stad willen opdoen dan is Malaga en de kust een uurtje rijden. Net als het prachtige Cordoba overigens! de kust/Malaga en een uurtje naar Cordoba. De nabijgelegen dorpjes zijn charmant en klein, maar ook daar zijn genoeg plekjes om super lekker (en goedkoop!) eten.

Al met al vond ik het een verademing om een keer een workation te doen waarin ik juist niet voor de drukke stad koos, maar voor totale rust en een heel fijn huis. Uiteindelijk heb ik zelfs meer kunnen doen, omdat ik niet constant werd afgeleid door FOMO. Deze keer hoefde helemaal niets en kon ik tussen het werken door maximaal genieten van de stilte, het zwembad en het uitzicht. Ik ga dus zeker vaker in het buitenland werken vanuit een rustig geleden villa!

workationworkation
workationworkation

Wil je graag plaatsonafhankelijk werken, maar weet je niet hoe te beginnen? Lees dan deze blog van Arthur die deelt hoe je, ook als je momenteel in loondienst werkt, plaatsonafhankelijk werken mogelijk kunt maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*