Op vakantie in Europa? Ook tijdens Corona kan dit met Interrail!
16 september 2020 
4 min. leestijd

Op vakantie in Europa? Ook tijdens Corona kan dit met Interrail!

Zoek je nog een toffe reiservaring in deze Coronatijden? Geen probleem! De website van Interrail staat vol met reis-ideeën en inspiratie. Speciaal voor jou hebben ze een overzicht met waar je onder deze omstandigheden allemaal naartoe kan. Van 24-uurs reisjes tot klassieke routes en city-trips door heel Europa. Ik heb er sinds ik terug ben in Nederland al meerdere keren doorheen gescrold om te kijken waar mijn volgende trip naartoe gaat. Let er wel op: ga je reizen met Interrail tijdens Corona? Neem dan je mondkapje mee!

Gastblog door: Mark Westhovens 

Side-note: deze blog is geschreven vóór Corona. Kijk voor actuele reisinformatie op de website van Interrail. 

Inhoudsopgave

      1. Stap 1: kies je bestemming
      2. Stap 2: welke pas moet je hebben?
      3. Stap 3: kies de geldigheid
      4. Stap 4: ga je voor eerste of tweede klas?
      5. Stap 5: tijd om te bestellen
      6. Stap 6: reserveren & gaan!

    

    


   Stap 1: kies je bestemming

   Mijn rit ging van Rotterdam, naar Leuven, naar Nürnberg en Plzen. Het was een heuze biertrip en in elke stad ontdekten we plaatselijke biertjes, unieke brouwerijen of hele toffe ervaringen. Absoluut een aanrader, maar er zijn heel veel opties. In totaal doen er 31 landen mee en zijn er ruim 40.000 bestemmingen. Daar moet iets voor je tussen zitten.

   Stap 2: Welke pas moet je hebben?

   Ik had de 7-dagen in een maand Global Pass. Wat een bestseller blijkt te zijn. Met deze pas heb je zeven reisdagen in een tijdsbestek van een maand. Dat hoeven geen aaneengesloten reisdagen te zijn. En meerdere bestemmingen op een dag is geen probleem. Handig om te weten: op de website van Interrail kun je een korte vragenlijst invullen om te kijken welke pas je nodig hebt voor je reisplannen. Je hebt de Global Pass, die is geldig in 31 landen. Je hebt een ‘one country’ pas, deze is geldig in een Europees land van jouw keuze. Ideaal als je een specifiek land wil verkennen.

   Stap 3: Kies de geldigheid

   Er zit nog een belangrijk verschil in de geldigheid van de passen. Als je elke dag wilt reizen is het slim om voor de Interrail Global Pass te gaan. Dan kun je 22 opeenvolgende dagen reizen. Dat is handig als je weet waar je naartoe gaat en daar zo snel mogelijk wilt zijn. Of een hele route hebt gemaakt en dagelijks de trein nodig hebt. Wil je liever niet elke dag reizen? Maak je -net als ik- tussenstops om ergens te verblijven? Kies dan een pas met ‘flexidagen’, dan hoef je niet opeenvolgend te reizen, maar heb je een limiet op de aantal dagen in die maand.

   “En een heel belangrijk detail: op reisdagen kun je zoveel treinen pakken als je wilt!”- Mark

   Stap 4: Ga je voor eerste of tweede klas?

   De volgende vraag is dan natuurlijk: is eerste klas het geld waard? Ik reisde overal in eerste klas en ik kan je zeggen: dat is écht het geld waard. Ruime stoelen, tafels, catering en belangrijk voor Digital Nomads: altijd stroom, goede WiFi en genoeg rust om te werken.

    


   Stap 5: tijd om te bestellen

   Interrail Passes worden, omdat ze zo waardevol zijn, op afspraak per aangetekende post verstuurd en komen gegarandeerd op tijd aan. Dat vind ik een heel fijn idee. Je bestelt een pas door alle voorgaande stappen te doorlopen. Dit moet je weten over de pasbescherming: pasbescherming geeft je recht op terugbetaling van vervangende treintickets of een nieuwe Interrail Pass tot een maximumbedrag. Dit maximumbedrag is gelijk aan de resterende waarde van je verloren of gestolen pas.

   Nadat je opties hebt aan en afgevinkt kun je betalen. Alle standaard betaalmethodes zijn van toepassing. Nog meer leuk nieuws: als je via interrail.nl bestelt ontvang je een gratis reispakket met leuke goodies voor je trip.

   Stap 6: reserveren & gaan!

   Voor sommigen treinen is het nodig om een zitplek te reserveren. Check even of dat nodig is en begin daarna met inpakken. In de meeste gevallen kun je gewoon instappen en gaan.

   Ik ben heel benieuwd: welke trip zou jij met de trein willen maken?

    

    

    

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down