Nooit meer alleen met Digital Nomad communities

Ik was 20 jaar oud en stond op het punt om mijn ​​droom te realiseren. Het was mijn eerste keer dat ik buiten Europa ging reizen en mijn eerste keer dat ik in het buitenland ging wonen. Ik was op weg naar Maleisië om me daar voor drie maanden te gaan settelen. Het avontuur kon beginnen.

In Kuala Lumpur ontmoette ik een Maleisische jonge die me al snel uitnodigde voor een potje voetbal. We raakte bevriend en zodoende leerde ik via hem steeds meer mensen kennen. Locals maar ook reizigers die we tegenkwamen. Ze brachten me overal mee naar toe en hebben mij de lekkerste kaas ooit laten proeven. Maar toch worstelde ik met iets…

Vriendschappen in het buitenland

Ik woonde in de stad van mijn dromen, ontmoette locals en internationals, en ondernam veel activiteiten. Toch kreeg ik geen echte binding met de mensen die ik tegenkwam. Zo ontdekte ik dat deze ontmoetingen, ook al waren ze zo leuk, wel anders waren dan de ontmoetingen met vrienden in Nederland. Daar had ik vrienden om me heen wanneer ik ze nodig had of wanneer we zin hadden in plezier. In Kuala Lumpur maakte ik nieuwe vrienden, maar hier ervaarde ik voor het eerst hoe het was om alleen te eten.

Ik geniet het meest van het leven als ik een groep vrienden om me heen heb

Gelukkig gaf ik het reizen hierna niet op en ging na Maleisië in Berlijn, Singapore en Australië wonen. Mijn meest memorabele tijd was in Singapore. Ik had een Airbnb geboekt en gelukkig hadden drie andere jongens, uit Duitsland, de VS en Rusland, ook dat huis geboekt. Die maand hebben we Singapore samen ontdekt, zijn we naar geweldige roof-top bars geweest en hebben we weekendtrips gedaan, onder andere naar Kuala Lumpur. Hallo oude liefde!

Hieruit volgde deze conclusie: ik geniet het meest van het leven als ik een groep vrienden om me heen heb. Vrienden waarop ik kan vertrouwen en weet dat ze niet de volgende week weer vertrekken. Mensen die zich -net als ik- willen inzetten voor vriendschappen.

We willen uiteindelijk allemaal samen zijn

Je ziet bij Digital Nomads vaak dat ze naar elkaar toe trekken. Neem als voorbeeld al die remote workers die naar de hotspots in Bali en Chiang Mai gaan om elkaar te ontmoeten of de mensen die zich aanmelden op Nomadlist.

Laatst ging ik naar de Dominicaanse Republiek en daarvoor naar Marrakech. In beide gevallen viel ik in een grote Digital Nomad community. Ok, ik ontmoette ook enkele toeristen waarmee een potje voetballen heel leuk en gezellig was, maar de gesprekken met de toeristen waren op een heel ander niveau. Toeristen vertrekken wanneer je elkaar net leert kennen. Een ander verschil tussen vriendschappen tussen reizigers en Digital Nomads is dat je een hele andere dagindeling hebt. Zo moeten de remote workers gewoon hun werk af hebben voor de dag, terwijl de toeristen dan al een hele middag op het strand hebben gelegen.

Dé plek voor vriendschappen: Digital Nomad communities

Hoe geweldig zou het zijn als je Digital Nomad communities hebt, verspreid over de hele wereld, waarbij je afspreekt dat de community op hetzelfde moment begint en op hetzelfde moment eindigt? Je brengt samen de tijd door op dezelfde plaats en werkt aan je business doelen. Met daarbij een dikke plus: je leert elkaar beter kennen want je weet dat je elkaar nog wel even ziet de komende tijd.

Met hun ontdek je de Digital Nomad lifestyle samen, en niet alleen.

Ik geloof heel erg in communities. Als je met een groep tegelijk begint en eindigt, creëer je de perfecte omstandigheden voor het ontmoeten van nieuwe vrienden. Omstandigheden als: nabijheid, spontane ontmoetingen en de mogelijkheid voor diverse soorten activiteiten (workshops, plezier etc.)

Het resultaat is dat je direct een groep gelijkgestemden en toch diverse internationale en ambitieuze mensen om je heen hebt, die allemaal op afstand werken. Zij willen zich allemaal inzetten voor het opbouwen van vriendschappen op persoonlijk en zakelijk gebied. Met hun ontdek je de Digital Nomad lifestyle samen, en niet meer alleen.

Daarom hoop ik dat we over vijf jaar overal ter wereld Digital Nomad communities hebben waar vriendschappen worden gesloten en we samen investeren in een nog grotere Digital Nomad lifestyle.

Opzoek naar communities?

Ben jij opzoek naar de Nomad hubs en communities? Zoek dan eens naar plekken op de site van Nomadlist of maak contact met de Nomads in verschillende Facebookgroepen. De Digital Nomad hotspots zijn onder andere: Bali, Lissabon, Bansko, Las Palmas, Chiang Mai en Medellín.

 

 

Benieuwd naar meer verhalen van Arthur? Klik dan hier om te lezen hoe je alle Digital Nomad uitdagingen overwint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*