Nomad Cruise: de meest bijzondere business conferentie die je ooit zult meemaken

De Nomad Cruise is een business conferentie op zee en vindt tweemaal per jaar plaats. Naast een Europese editie is er een trans-Atlantische editie waarbij een van de grotere oceanen overgestoken wordt. Na verhalen gehoord te hebben over hoe deze cruise bij mij zou passen en in hoeverre mijn leven zou gaan veranderen, besloot ik om mij aan te melden voor editie nummer zeven: van Barcelona naar Brazilië. In dit artikel lees je mijn ervaringen over deze bijzondere dertien dagen durende oversteek.

Een nieuw avontuur: de Nomad Cruise

In mijn eerdere blog stond ik letterlijk aan de vooravond van dit nieuwe avontuur. Inmiddels ben ik bijna twee maanden verder en heb ik de Cruise een beetje kunnen verwerken. De hele ervaring blijft soms nog onwerkelijk en de impact van de Nomad Cruise is groots en bijzonder.

 Waarom gaan mensen mee op de Cruise?

Veel Digitale Nomads hebben behoefte aan contact, een tribe van like-minded mensen, een groep waarin ze hun kennis kunnen delen en een mogelijkheid zien tot investeren in zichzelf. De Nomad Cruise is hier uitermate geschikt voor. Maar liefst honderden mensen stappen aan boord van een groot schip, velen nog onbekenden van elkaar. Dertien dagen later zijn nieuwe vriendschappen ontstaan, is er veel kennis van onschatbare waarde gedeeld en zijn er nieuwe plannen gesmeed voor de toekomst.

Al snel werd me duidelijk dat dit niet zomaar een cruise zou gaan zijn.

Naast dat het overgrote gedeelte van de deelnemers al locatie-onafhankelijk werk heeft, zijn er ook een aantal deelnemers die nieuwsgierig zijn naar het nomadische bestaan en er (bijna) klaar voor zijn hun 9 tot 5 baan op te zeggen. Zij onderzoeken tijdens de Cruise of de Digital Nomad lifestyle iets voor hen kan zijn en in welke richting ze zich moeten gaan bewegen om dit eventueel te realiseren.

Hoe zagen de cruise dagen eruit?

Van de dertien dagen trip spendeerden we het grootste gedeelte op zee. Nomad Cruise 7 meerde aan in Allicante, Tenerife en Kaap Verdië alvorens de eindbestemming Brazilië te bereiken. Tijdens de dagen op zee was er een educatief, interactief en interessant programma samengesteld.

In de ochtend begonnen we met een ontbijtbuffet, alhoewel sommige Cruisers er dan al een work-out sessie in de sportschool of een hardloopsessie op hadden zitten. Na het ontbijt waren er vier talks van inspirerende mede-cruisers die hun ervaringen deelden op het gebied van business, Digital Nomad lifestyle en andere bijzondere projecten.

Van thema’s over financiële onafhankelijkheid en hoe daar te komen, tot aan deep-connection workshops: geen onderwerp werd overgeslagen.

Na de talks was er tijd voor een lunch waarbij Cruisers elkaar leerden kennen en samen even konden ontspannen. De middagen waren gereserveerd voor de workshops. De workshops bestonden uit het delen van kennis, persoonlijke ervaringen en interactie met elkaar. Van thema’s over financiële onafhankelijkheid en hoe daar te komen, tot aan deep-connection workshops. En van salsa dansen tot aan hoe je de beste artikelen leert schrijven: geen onderwerp werd overgeslagen.

Tijdens het diner in de avond zochten vele Cruisers elke avond een andere tafel uit om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen en te netwerken. Gedurende de dag vonden er nog meet-ups plaats: bijeenkomsten die tijdens de cruise georganiseerd werden door mede-cruisers. De onderwerpen van deze meet-ups waren ontzettend breed en er was voor ieder wat wils! Wanneer de zon onder ging en de sterren tevoorschijn kwamen werd er gedanst, gedronken en muziek gemaakt. 

Wat heb ik eruit gehaald?

Voor mij was de Cruise een grote ontdekkingstocht. Van tevoren wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar al snel werd me duidelijk dat dit niet zomaar een cruise zou gaan zijn. Ik bezocht vele talks en workshops en heb ontzettend veel kennis opgedaan.

Zo leerde ik hoe je een nieuwe woonplaats je eigen kunt maken in 100 dagen, een visie over wat landsgrenzen eigenlijk met mensen en de wereld doen, de ingrediënten voor een succesvol bedrijf en maakte ik een begin met het opdoen van kennis over fotografie. Ik leerde ontzettend veel mensen kennen en zette verschillende samenwerkingen op. Ik heb nieuwe ideeën voor projecten, mijn bedrijf en heb nieuwe delen van mezelf mogen ontdekken. Ik heb zin in dit nieuwe jaar en heb nog steeds dagelijks contact met verschillende Cruisers. Zo staat er in april alweer een reunie gepland in Lissabon om een vriendinnetje van de Cruise op te zoeken.  

Van onzekerheid naar een onvergetelijke ervaring

Het is niet alleen maar zonneschijn tijdens de cruise. Ik heb meerdere momenten ervaren van onzekerheid, uitgeput en overweldigd zijn. De Cruise is een soort training an sich, waarin je de balans probeert te vinden tussen continu sociaal zijn en tijd voor jezelf vinden om alles te verwerken. De ‘echte’ verwerking is nauwelijks te doen en vindt vooral plaats wanneer de Cruise is afgelopen.

Wanneer de zon onder ging en de sterren tevoorschijn kwamen werd er gedanst, gedronken en muziek gemaakt. 

Ik kan zoveel paspoortstempels verzamelen als ik wil, uiteindelijk zijn de mensen die ik onderweg ontmoet degenen die mijn reis het meest memorabel maken. Voor sommigen is de cruise een echte business meeting, voor anderen een groot feest en voor velen een combinatie tussen die twee. Voor mij is het de perfecte mix geweest en maakt de bijzondere combinatie van mensen, het tot een onvergetelijke ervaring.

Zou ik nog een keer meegaan?

De Nomad Cruise staat bekend om zijn vele terugkerende alumni. Begon de cruise een aantal jaren geleden met 150 mensen, inmiddels telt de Trans-Atlantische versie bijna 500 deelnemers. Ook ik heb het virus te pakken: graag zou ik nog eens meegaan. Of dat dit jaar lukt weet ik niet, maar ik hoop zeker mijn mede-Cruisers nog eens weer te zien!

De volgende cruise staat alweer gepland voor april dit jaar en zal van Gran Canaria naar Lissabon varen. Heb je vragen over de cruise? Twijfel je of het iets voor je is? Neem gerust contact met me op!

 

Benieuwd naar andere manieren waarin jij jezelf kan ontwikkelen? Wij hebben een lijstje opgezet met de beste workshops in 2019!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*