Met een huurauto touren door Kaapstad in stijl met Rent-a-cheapie

In Kaapstad is het geen overbodige luxe om een auto te huren. De afstanden zijn te groot om te lopen, de stad is heuvelachtig en het openbaar vervoer is eerder lastig dan handig. Uber en Taxify (de Zuid-Afrikaanse Uber) zijn goed, snel en goedkoop, maar de charmante Volkswagen Golf waarin ik rondreed van Rent-a-cheapie… daar kan geen taxi tegenop!

Goedkoopste aanbieder in Zuid-Afrika

Op het moment dat ik in Kaapstad was (november 2018) was Rent-a-cheapie de goedkoopste aanbieder van een simpele huurauto. In eerste instantie was dit dan ook de nummer één reden om een auto bij hen te huren. Ik wist toen nog niet dat ze de aller vetste vintage golfjes hebben. Ik heb ooit in Nederland gekeken om een eigen golfje te kopen, maar omdat deze autootjes heel gewild zijn in Nederland, zijn ze qua prijs/kwaliteit verhouding niet echt interessant. Ik dacht dat ik nooit de blits zou maken met deze auto, totdat ik dé bolide vond.

Kekke bak


Het hart van menig Instagrammer zal harder gaan kloppen wanneer ik zeg dat je bij Rent-a-cheapie de Volkswagen Golf in allerlei kekke kleuren kunt huren. Ze hebben hem in het donkerblauw, fel rood, hofpink en clean wit. Qua luxe moet je natuurlijk niks van deze bak verwachten. De airco bestuur je gewoon met je linkerarm door je raampje open te draaien en parkeren kan uitdagend zijn als je stuurbekrachtiging gewend bent. Maar de belangrijkste essential is er: er zit een radio met USB aansluiting in. En hij is dus volledig #Instaproof. 

Ga met ons mee op workation naar Kaapstad, eind 2019! Meer info vind je hier. 

Let wel op

Rent-a-cheapie heeft zijn kantoor in Kaapstad zitten. Dat betekent dat je de auto dus niet direct bij het vliegveld kunt ophalen en terugbrengen. Daarbij heeft Rent-a-cheapie als regel dat je de auto moet aftanken bij het naastgelegen Shell tankstation. Dus geen BP, geen Texaco. Nee, exact die Shell die naast hun kantoor zit. Ze controleren de bon om zeker te weten dat je daar getankt hebt. Maar buitenom deze twee good to knows is Rent-a-cheapie een fijn en goed bedrijf om goedkoop een -hele gave- auto te huren. Of ja.. een auto. Een volkswagen Golf dus 😉

Zoek jij tips voor to do’s in en rondom Kaapstad? Klik dan hier.

 

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een samenwerking.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*