Met deze accommodaties kom je helemaal tot rust in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat bekend staat om haar diverse en indrukwekkende natuur. Het thuis van verschillende diersoorten die alleen nog daar in het wild te bewonderen zijn. Er zijn vele toffe hotels, hostels en airbnb’s te vinden in Zuid-Afrika, maar wil je je echt omringen met de levendige kleuren van het land, kies je voor een lodge te midden in de natuur. Of doe zoals wij deden: glamping in Zuid-Afrika! Waarom? Nou hierom: even rust

Veel mensen vragen mij hoe ik balans houd tussen werk en vakantie als Digital Nomad. Eén manier om te zorgen voor balans is accommodaties boeken waar geen internet aanwezig is. Net als dat ik let op goed en snel internet als ik wèl moet werken, probeer ik afgelegen spots te vinden als ik niet hoef te werken. Onze tent aan de rivier, tussen de bergen is zo’n plek. Geen WiFi, geen 3 of 4G en dus geen werk, geen Netflix en geen social media. Maar wel lange wandelingen langs de rivier, vogels spotten en boekjes lezen.

In deze blog vertel ik jou waarom je wil kiezen voor Glamping in Zuid-Afrika!

Kamperen vs. glamping

Persoonlijk vind ik kamperen te gek. Onder andere door bovengenoemde redenen, maar vooral het kampvuur, wat toch echt niet mag ontbreken als je gaat kamperen, doet mijn hart sneller kloppen. Vuur maken is fantastisch. En alles wat je kunt doen nadat het kampvuur brand ook; filosoferen bij het vuur met een goed glas wijn, marshmallows roosteren, BBQ’en. ‘Fik stoken’ is de samenvatting van alles wat leuk is aan kamperen.

Ik snap best dat niet iedereen van kamperen houdt. Zo loop je bijvoorbeeld moeilijk te doen in een te kleine tent, terwijl je op de grond ligt om je broek aan te doen. Halverwege een koude nacht is je luchtbed leeg en moet je in het donker gaan staan pompen of accepteren dat je met blauwe plekken op je heupen wakker wordt. Met een wc-rol onder de arm plassen en poepen in de bosjes. Glamping is al het leuke van kamperen minus al het harde werken van kamperen. Slapen in een echt bed, warm douchen in de ochtend, je eigen wc die gewoon doorspoelt en zelfs een zwembad in de achtertuin. Met andere woorden: vakantie!

Africamps Hazyview by the Mackers

We komen aan in Hazyview, een toeristisch plekje vlak buiten het Kruger park. Vanaf hier moeten we nog een half uur rijden. Een stukje weg van het bekende Krugerpark en meer richting de groene bergen rondom Hazyview. De zon is onder aan het gaan en golden hour zorgt voor een mooi licht over de bergen. Bij het bordje “Africamps by Mackers” gaan we rechtsaf en volgen een smal en hobbelig pad. Allerlei dieren schieten voor onze auto voorbij: een hele familie buidelratjes, verschillende vogels en een vos.

Eenmaal aangekomen ben ik het gelukkigste mens op aarde. Onze luxe tent staat recht aan de Sadie rivier. Dezelfde rivier die ook door het Kruger park heen loopt. We hoeven nergens bang voor te zijn, maar zwemmen is op eigen risico aangezien er regelmatig krokodillen en nijlpaarden voorbij komen. Deze zien wij helaas niet, maar een otter familie hebben we wel gespot! Net als de hertjes die aan de overkant van de rivier om klokslag 17:00 elke dag kwamen grazen.

Meer van dit please!

Ik ben fan! De tenten zijn vrij simpel, maar goed en fijn ingericht met een open haard, complete keuken, twee zachte grote bedden met extra dekens voor een koude nacht èn een hete douche. Kortom: alles wat je nodig hebt. We spreken de manager en komen erachter dat Africamps op verschillende afgelegen plekken in Zuid-Afrika ligt. Hij geeft aan dat het een frantice is en dat elke Africamps dezelfde tenten heeft en op een unieke lokatie, midden in de natuur ligt. Het is daar en dan dat we een samenwerking regelen en ook bij de andere glampings een kijkje gaan nemen. Die overigens net zo tof zijn.

Wil je ook een accommodatie boeken bij Africamps?

Boek hier.

Total
1
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*