Meet The Team: Tari over de combinatie van moeder zijn, carrière maken én avonturen beleven
02 augustus 2021 
8 min. leestijd

Meet The Team: Tari over de combinatie van moeder zijn, carrière maken én avonturen beleven

Ze had ooit haar zinnen gezet op de hotelschool, omdat het haar mooi leek om een eigen zaak te runnen. Nu runt Tari, na een studie rechten, een baan in de bankwereld en een tijd in Shanghai en Portugal, als Operational Manager deels de organisatorische kant van Meetings in the Sun. Een groter team, nóg meer deelnemers en nieuwe events op komst, vragen namelijk om heel wat planning en organisatie en dat is precies waar Tari energie van krijgt. 

Het roer om in Zuid-Afrika

“Ik was vastberaden de hotelschool te doen, maar tijdens het intakegesprek werd ik zó nerveus, omdat ik ineens besefte dat het toch niet was wat ik echt wilde.” Ze gooide het roer om en koos voor een studie rechten. “Het leek me een goede keuze, waar ik veel kanten mee op kon, maar al snel ontdekte ik dat ook dit het niet was voor mij. Wel kreeg ik de kans om in mijn laatste jaar voor langere tijd naar Zuid-Afrika te gaan. Dat besloot ik direct te doen en daardoor veranderde alles. Ik had daar ineens de ruimte voor mezelf.” 


“Terug in Nederland wist ik vooral wat ik niet wilde en dus rondde ik mijn studie af zonder daar verder iets mee te doen. Ik rolde in een baan bij een bank. Van klantenservicemedewerker groeide ik door tot financieel adviseur. Waarbij ik heel blij werd van mijn collega’s en omgeving, maar het was qua inhoud gewoon niet mijn roeping.” Ondertussen leerde Tari haar vriend kennen en zo ontstond een nieuw avontuur. “Ik leerde hem via vrienden kennen en het klikte heel goed, maar hij stond op het punt naar China te verhuizen. En zo vertrok ik twee maanden later voor tien dagen naar China, op onze tweede date, haha.” 

Verhuizen naar China

Na een tijdje heen en weer reizen werd de keuze gemaakt. “Ik besloot bij de bank eerder al dat ik voor mijn 25e stappen moest zetten, omdat die baan het gewoon niet was voor mij. En toen kwam mijn vriend en daarbij dus ook Shanghai op mijn pad en wist ik, dit is perfect.” Twee jaar woonden de twee in China voordat er werd gesproken over terug naar huis gaan, maar daar was Tari duidelijk nog niet aan toe. “Ik wist dat Portugal zijn ‘weak spot’ was en stelde voor om daarheen te gaan. We vonden er al snel een huis, maar toen volgde de uitdaging om aan werk te komen.” Wat nog niet meeviel met een achtergrond in Nederlands recht en het bankleven. “Na een tijdelijke baan stuurde ik een sollicitatie uit naar een weddingplanner. Dat was een soort meisjesdroom.” Wat begon als stage werd al snel een vaste aanstelling. “We organiseerden bruiloften voor mensen uit het buitenland. Dat was wel heel hard werken voor weinig geld, maar het was wat ik al langer wilde dus ging ik er toch voor.” 


Na een jaar in Portugal besloten Tari en haar vriend, tijdens haar zwangerschap van zoon Jakob, terug naar Nederland te verhuizen. “Ik kon weer aan de slag bij een bank, maar wist na de geboorte van Jakob al heel snel dat dit niet meer mijn plek was. Om het thuiswerken leuker te maken startte ik met de online cursus van Meetings in the Sun over remote werken en zo rolde ik later ook in de eerste Hell Week From Home. Waarna opnieuw mijn leven totaal veranderde.”

In die Hell Week benoemde een van de sprekers dat je met een plan B eigenlijk laat zien dat je niet genoeg vertrouwen hebt in plan A. “Dat was voor mij wel heel herkenbaar. Ik wil gewoon met volle focus gaan voor plan A. Anders gaat het zeker niet lukken. En plan A volgde ik dus ook toen ik besefte dat Meetings in the Sun de plek was voor mij.”

Meetings in the Sun

Flexibiliteit, ruimte, vrijheid en in de toekomst weer werken vanuit het buitenland. Het stond allemaal op haar wensenlijstje maar de puzzelstukjes vielen pas op hun plek tijdens de Hell Week From Home in januari 2021. “Ineens besefte ik, dit wil ik. Bij Meetings in the Sun kan ik organiseren en plannen, combineren met mensen inspireren én dat ook nog onder mijn voorwaarden van vrijheid en flexibiliteit. Dus schreef ik op donderdag tijdens de Hell Week, de dag met als thema out of your comfort zone, een lange mail die ik tijdens de helnacht verstuurde.” 


Inmiddels draait Tari bij Meetings in the Sun mee als Operational Manager. Waarbij ze verantwoordelijk is voor een heel deel van de organisatorische kant achter de schermen. “Ik ben nu vooral bezig met de planning en organisatie en het leren kennen van het bedrijf. In de toekomst hoop ik daarin een steeds grotere rol aan te kunnen nemen. Of misschien verschuift het wel naar een iets andere rol. Het idee is in ieder geval wel dat ik hier over 5 jaar nog steeds zit en dat ik er op alle mogelijke manieren aan bijdraag het bereik van Meetings in the Sun te vergroten.”

Toekomstdromen

Op dit moment werkt Tari vooral vanuit Nederland, maar in haar toekomstplannen komt het buitenland weer duidelijk naar voren. “Ik zie een mooi stuk land in het buitenland voor me, met een bungalow erop. En een extra huis(je) voor familie en vrienden of om te verhuren, zodat ik toch nog dat oude horeca/hotelidee een beetje kan toepassen, haha. Wie weet wordt het zelfs wel ooit wel een vette plek voor een workation!” 


Als het om werk gaat ziet Tari ook nog een hoop mooie kansen. “Ik zou in de toekomst wel wat meer zichtbaar willen zijn vanuit Meetings in the Sun. Mede, omdat ik moeder ben en uit ervaring weet wat remote werken voor iemand met een gezin kan betekenen. Maar ook, omdat ik weet hoe anders een Hell Week From Home bijvoorbeeld is voor iemand met kinderen. Als jij de hele nacht wakker bent geweest door jouw kleintje(s) dan kun je het woord ochtendroutine niet eens meer spellen. Die ervaring is gewoon heel anders.”

Risico’s nemen

“Het lijkt me daarom mooi om daar bijvoorbeeld in de Hell Week, andere events of online meer aandacht aan te besteden. En wie weet welke rol ik daar dan zelf nog in ga spelen. Ik ben tenslotte zelf zo’n jonge moeder die ook carrière wil maken en ondertussen nog toffe avonturen wil beleven. We zijn dan als ouders snel geneigd om te denken, ik kan géén risico’s meer nemen, maar je kan vaak wel ándere risico’s nemen.”


Over de schrijver
Werkte 10 jaar bij de radio, maar begon voor zichzelf met als doel meer vrijheid. Wil de hele wereld over reizen. Leest alles wat los en vast zit. Houdt van (street)art en is zo vaak mogelijk te vinden bij concerten en op festivals.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down