Meet The Team: Rory over zijn droom om de wereld mooier te maken
22 augustus 2021 
10 min. leestijd

Meet The Team: Rory over zijn droom om de wereld mooier te maken

Samen met Lotte helpt Rory mensen bewuster om te gaan met beweging en ademhaling als manier om de regie over je eigen energie te pakken. Zo verzorgt het duo ook tijdens onze Hell Week From Home de sportsessies en energy boosters. Alles om mensen te leren verbinden met zichzelf en elkaar om zo de wereld een stukje mooier te maken.

Bonaire

"Al op jonge leeftijd voelde ik een sterke behoefte om de wereld een stukje beter te maken. Ik wilde me daarin dienstbaar opstellen en had ooit de droom om bij Defensie te gaan werken als militair sportinstructeur. In die tijd volgde ik de sportopleiding CIOS, maar een eerste duikles zorgde voor een keerpunt." Die ervaring maakte zo'n indruk op Rory dat hij daar meer mee wilde doen. "Toen ik voor het eerst tussen een school van honderd vissen zwom, bedacht ik me dat ik dat anderen ook wilde laten ervaren. Het gaf mij zoveel rust." Zo zag Rory ineens meer toekomst in een leven rond ontspannen in de natuur dan keihard werken in het leger. Hij maakte een plan en vertrok twee jaar later naar Bonaire. 


Uitdaging

"Ik rondde mijn opleiding af en liet vervolgens al het oude achter me door te verhuizen. Al langer had ik de behoefte om afstand te doen van mijn leven in Nederland. Ik had veel moeite met de winterse periodes waarin het gebrek aan zonlicht en de kou een slecht effect hadden op mijn gemoedstoestand." Even leek het hem aan de locatie te liggen en dacht hij de oplossing te hebben gevonden. "De eerste maanden op Bonaire waren hemels, maar na een jaar werd ik ook daar niet meer zo gelukkig van de dingen die me eerst wel gelukkig maakten. Ik voelde geen uitdaging meer en was toe aan een nieuw avontuur. Een wereldreis om mezelf te herontdekken. En toen ontmoette ik Lotte."

Wereldreis

Het had niet veel gescheeld of Rory was al op zijn wereldreis geweest, maar net voor vertrek leerde hij Lotte kennen. De twee bleken enorm veel interesses te delen, van dansen tot sportles geven en van persoonlijke ontwikkeling tot piano spelen. Maar toch was daar eerst die wereldreis. Rory: "Ik begon met een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik liet Bonaire achter me en vertrok naar Colombia. Daar ontmoette ik steeds nieuwe mensen, beleefde prachtige momenten en ging van plek naar plek." Ondertussen bleven hij en Lotte contact houden. "Zij was degene waarmee ik verbinding bleef houden, terwijl de wereld om me heen steeds veranderde."


Oude patronen

Eind 2019 wilde Lotte langere tijd op reis en Rory nodigde haar uit om hem op te zoeken. "Vijf weken hebben we samen doorgebracht in Panama en Costa Rica. We hadden geen idee hoe dat samen zou gaan, maar het was fantastisch, spannend en grappig. Ik leerde Lotte op een hele nieuwe manier kennen." De connectie was al snel duidelijk, maar Rory worstelde met zijn eigen uitdagingen. "Ik ondervond allerlei oude patronen en frustraties en die reageerde ik op Lotte af. Zo erg, dat we bijna ieder onze eigen weg waren gegaan. Dat was het moment dat ik Lotte vroeg om mij te coachen en dat werd echt een keerpunt." 

Transformatie

Dat keerpunt bleek het begin van een persoonlijke reis voor Rory. "De coachingsessies met Lotte brachten mijn transformatie in een stroomversnelling. Na onze reis samen trok ik me terug voor een solo retreat waarin ik vijfentwintig uur mediteerde. Daar ontstond opnieuw zo ontzettend veel. Toen ik uit dat retreat kwam, vertelde ik Lotte dat ik samen met haar een bedrijf wilde starten." Zijn ontdekkingsreis bracht Rory terug bij de kern waarin hij, zoals vroeger al, de wereld een beetje mooier wil maken. "Ik vertelde Lotte dat ik samen met haar een bedrijf wilde starten. Daarbij voelde ik dat ik mensen wilde helpen. Ik wilde de wereld verbeteren, samen met haar." 


Regie over je energie

Begin 2020 kwam Rory terug naar Nederland, waar Lotte hem uitnodigde in haar huis. Vanuit daar gingen de twee keihard aan de slag met de plannen voor wat nu Energy Movement is. "De uitdaging was vooral, hoe onderscheid je je van de rest? Wij willen mensen niet hersenloos laten sporten. Wij kijken juist naar de effecten die beweging en ademhaling je brengen. Mensen kiezen niet altijd voor zichzelf, terwijl dat juist zo belangrijk is. Daarom houden wij ons bezig met energiemanagement. Hoe voel jij je? Wat heeft je lichaam nodig? Zo krijg je door een goede combinatie van beweging, ademhaling en meditatie de regie over jouw energie." 

Meetings in the Sun

In die startperiode was ook een grote rol weggelegd voor Alex, founder van Meetings in the Sun en zus van Rory. “Lotte en ik hebben destijds een soort powersessie met Alex gedaan en vanuit daar een stip op de horizon gezet. Alex zag veel potentie in ons en vanuit daar ontstond eigenlijk al snel het idee om ons te betrekken bij een Hell Week van Meetings in the Sun. Daar ontstond zo’n bijzondere magie waarin het hele team elkaar maximaal ondersteunde en we zo mooi samenwerkten dat het niet anders kon dan dat we daar een vervolg aan zouden geven.” 


De samenwerking met zijn zus maakt het voor Rory extra bijzonder. “Ik ben heel dankbaar voor de band die we hebben, waarin we elkaar steeds meer vinden en echt een hele sterke connectie opbouwen via de missie en visie die we beiden hebben. Vooral in die eerste workation waarbij we ook fysiek bij elkaar waren ontstond er echt iets magisch door dat samen te mogen doen.” Tegelijkertijd brengt samenwerken als broer en zus ook uitdagingen met zich mee. “Soms is het lastig om zakelijk en persoonlijk gescheiden te houden, maar tegelijkertijd kun je je ook afvragen of dat wel nodig is. We zijn namelijk ook weer zo bezig vanuit onze missies en vanuit onze harten, dat het juist ook weer raar zou zijn om het te scheiden.” 

Eigen community

Vanuit de plannen voor Energy Movement en de community daaromheen heeft Rory nog volop grote groeiplannen. “Mijn grootste droom is om een eigen community te bouwen waarin iedereen zijn eigen plek heeft en we gezondheid, beweging, het lichamelijke en het mentale bij elkaar brengen. Alles gericht op een balans tussen actie en rust, mannelijk en vrouwelijk, licht en donker... Zodat die dingen allemaal samen kunnen komen in een duurzame manier van leven. Ook echt zelfvoorzienend op het vlak van eigen groente verbouwen, regenwater hergebruiken, etcetera.” 


Gebundelde krachten

Dat Rory in zijn missie helemaal zijn gelijke heeft gevonden in Lotte is iets heel bijzonders. “Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zó ontzettend dezelfde missie leeft als ik. Iemand waarbij ik er 300% op vertrouw om haar mee te nemen op mijn pad. Dat heeft me echt vanaf het begin al ontroerd. Zie maar eens iemand te vinden die zo dedicated is om ook jouw missie te leven en dat voelen wij wederzijds.” 

Dat ze elkaar versterken in die missie maakt de cirkel wat Rory betreft helemaal rond. “We vullen elkaar aan qua aanpak. Lottes kracht zit heel sterk in nieuwe dingen doen, mogelijkheden zien, samenwerkingen aangaan. Waar ik juist goed ben in optimaliseren, verder uitbouwen en next level gaan. Op die manier kunnen wij als duo mensen op verschillende vlakken verder helpen. De mensen met honderdduizend ideeën, dromen en doelen, maar die moeite hebben om het allemaal waar te maken. Maar ook de mensen die juist altijd maar gaan, overal ja op zeggen en vergeten tijd voor zichzelf te maken. Zo willen we zoveel mogelijk mensen verder helpen vanuit onze gebundelde krachten.”Over de schrijver
Werkte 10 jaar bij de radio, maar begon voor zichzelf met als doel meer vrijheid. Wil de hele wereld over reizen. Leest alles wat los en vast zit. Houdt van (street)art en is zo vaak mogelijk te vinden bij concerten en op festivals.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down