Meet The Team: Lotte over dromen najagen en verbinden met jezelf
16 augustus 2021 
6 min. leestijd

Meet The Team: Lotte over dromen najagen en verbinden met jezelf

Voor wie al eens meedeed aan een Hell Week From Home is Lotte zeker geen onbekende. Samen met Rory verzorgt zij veel van de sportsessies, maar ook voor meditaties en coachingsessies ben je bij Lotte aan het goede adres. Haar doel: mensen in verbinding brengen met zichzelf en hen weer verliefd laten worden op het leven.

Multitasken

"Ik ben echt het ultieme voorbeeld van in je comfort zone blijven hangen uit angst en onzekerheid. Energie in een baan stoppen, terwijl je stiekem droomt van meer." Dat begon al in de tijd dat Lotte studeerde. "Ik gaf sportles in zo'n beetje alles dat je kunt bedenken. Van zumba tot spinning, van bootcamp tot bodypump en alles ertussenin. Allemaal als bijbaan, terwijl ik op mijn opleiding Pedagogiek kennismaakte met coaching. Ik wilde met jongvolwassenen werken en kwam terecht bij een organisatie op het snijvlak tussen onderwijs en opvoedkunde. Ik deed er mijn stage en bleef er werken, terwijl ik sportlessen gaf, afstudeerde en ook nog een fotografiebedrijf had."


Valkuil

Aan passies geen gebrek als je het Lotte vraagt. "Ik heb altijd al oneindig veel interesses gehad en deed het liefste alles tegelijk. De valkuil: ik kon geen nee zeggen en cijferde mezelf liever weg. Dat veroorzaakte een energielek, omdat ik bezig was met alles en iedereen. Dat kostte me zoveel energie dat ik er ongelukkig van werd en op een gegeven moment wilde ik zelfs mijn bed niet meer uit. Maar ik had een goede baan, verdiende goed en had geld om een hypotheek te nemen waardoor ik mijn leven liet voortkabbelen. Totdat ik Rory ontmoette."

Energy Movement

Samen met Rory vormt Lotte Energy Movement, waarmee ze mensen helpt meer in verbinding te komen met zichzelf en hun lijf om zo te leven volgens hun hoogste potentie. "Ik was op Bonaire waar ik Rory ontmoette op een salsa-avond. We bleken enorm veel interesses te delen: dansen, sportles geven, persoonlijke ontwikkeling.. We hadden meteen geen aandacht meer voor anderen, alleen voor elkaar." Alleen vertrok Rory naar Colombia en Lotte weer naar Nederland, maar het contact bleef. "Eind 2019 wilde ik er even tussenuit en dat werden vijf weken in Panama en Costa Rica met Rory. Toen wist ik al, ik wil een onderneming met hem starten, maar Rory was toen nog zo'n flierefluiter. Toch kwam er een moment dat hij besefte hetzelfde te willen en vanaf dat moment belandde alles in een stroomversnelling."


Verbinden met jezelf

De stroomversnelling bracht Lotte en Rory bij wat nu Energy Movement is. "We volgden cursussen, hielden ons bezig met meditatie, namen video's op, maakten een eigen cursus... Het werd als het ware een ontdekkingsreis naar wat we samen wilden neerzetten. Ik had geen idee hoe het zou gaan en die ruimte creëerde juist allerlei kansen." De grootste uitdaging werd het onderscheiden van de rest, en dat is duidelijk gelukt. "Wij willen mensen niet hersenloos laten sporten. We kijken naar het effect van beweging en ademhaling en brengen mensen in verbinding met zichzelf. Hoe voel je je? Wat heeft je lichaam nodig? De juiste combinatie van beweging, ademhaling en meditatie geeft jou de regie over je eigen energie."

Meetings in the Sun

Toch ging de switch van haar baan naar een eigen onderneming en de start van Energy Movement niet vanzelf voor Lotte. "Het najagen van onze droom was in het begin wel echt spannend. Ik was bang voor de reacties uit mijn omgeving, maar leerde ondertussen steeds meer te luisteren naar mijn intuïtie. Alex, founder van Meetings in the Sun en zus van Rory, was in die tijd al meteen enthousiast over onze plannen. Zij geloofde direct in ons en zag zelfs al snel een plek voor ons in de Hell Week. Na de eerste keer bleek dat perfect te passen en zo groeide onze rol en de samenwerking met Alex en Suzanne naar waar we nu staan. Naast sportsessies begeleid ik nu ook vaker de meditaties en in de laatste Hell Week From Home gaf ik zelfs een van de kennissessies. Wie weet waar dat nog allemaal naartoe groeit dus!"


Dromen najagen

Er is genoeg ruimte om nog veel verder te groeien als je het aan Lotte vraagt. "We laten ons te vaak tegenhouden door angst en onzekerheid. We zijn constant op zoek naar veiligheid. Zo blijven we onze dromen maar uitstellen. Het is daarom mijn doel om mensen te leren zichzelf vaker op één te zetten. Wat de Energy Movement betreft is dat in de toekomst met een steeds grotere community. Energy Movement als sportles op de lesroosters bij sportscholen, vergoed door werkgevers en door zorgverzekeraars. Dromen genoeg!"

Op de vraag hoe haar leven er dan over een aantal jaren uitziet heeft Lotte ook een duidelijk antwoord: "Over 10 jaar woon ik in een boshut en heb ik daarnaast een bus. Op die manier geniet ik van mijn vrijheid, wat ik nu eigenlijk ook al doe, maar dan is er ook echt geen onderscheid meer tussen vrijheid en werken. De boshut en de bus zijn tegen die tijd de twee plekken vanuit waar ik mensen ondersteun om te verbinden met zichzelf en met elkaar. Op die manier werken we namelijk samen naar meer gelijkheid en samenzijn. Zo komt er meer liefde in de wereld en ontstaat de ruimte om te handelen vanuit die liefde in plaats van uit angst en tekortkoming. Een toekomst waarin we met z’n allen leven in overvloed, dat is waar ik van droom."

 


Over de schrijver
Werkte 10 jaar bij de radio, maar begon voor zichzelf met als doel meer vrijheid. Wil de hele wereld over reizen. Leest alles wat los en vast zit. Houdt van (street)art en is zo vaak mogelijk te vinden bij concerten en op festivals.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down