Meet The Team: Daan over zijn droom om in de toekomst op een zeilboot te leven
09 augustus 2021 
5 min. leestijd

Meet The Team: Daan over zijn droom om in de toekomst op een zeilboot te leven

Meetings in the Sun heeft de missie om 75 miljoen werkende mensen kennis te laten maken met remote werken. Om daarin grote stappen te zetten hebben we bedrijven en de overheid nodig en dat is precies waar een van onze nieuwe teamleden, Daan, keihard mee aan de slag is gegaan. Iets wat hij zelf jaren geleden ook zeker niet had kunnen bedenken, want zijn pad is heel wat kanten op geslingerd. Lees hoe hij het roer omgooide en nu naar zijn droom toewerkt: wonen, reizen en werken vanaf een zeilboot. 

Het roer om

"Ik volgde niet bepaald een standaard pad. Na 3 scholen stopte ik met de middelbare school waar ik dus ook geen diploma van heb. Ik ging MBO doen en combineerde dat met een baan bij een supermarkt. Op basis van een toelatingstest ben ik later alsnog naar het HBO gegaan voor een studie Integrale Veiligheidskunde. Gevolgd door Criminologie aan de universiteit." Niet de meest voor de hand liggende keuzes voor iemand die geen hele duidelijke route volgde. 


"Met name de studie Criminologie komt een beetje voort uit mijn periode als hardcore Feyenoord fan. Dat was een periode van veel feesten als een soort van vlucht van alles tot het moment dat ik mezelf afvroeg 'ga ik dit de rest van mijn leven volhouden?'. Ik heb het roer omgegooid en raakte geïnteresseerd in waarom mensen criminaliteit plegen, waarom de een wel en de ander niet en wat je ertegen kunt doen. Zo besloot ik toch te gaan studeren en mijn leven anders aan te pakken." 

Criminologie tot communicatie

Hoe groot zijn interesse in deze onderwerpen ook is, toch slingerde het pad van Daan ook weer een andere kant op. "Via een rol in het bestuur bij mijn studievereniging ontdekte ik dat ik fondsen en sponsoren werven erg leuk vond en dus zocht ik naar een manier om daar werk van te maken. Zo kwam ik terecht bij Zeilschip Eendracht. Zij organiseren zeilreizen voor zieke kinderen, ouderen en kwetsbaren. Voor hen ging ik als zelfstandige aan de slag en nadat ik officieel voor mezelf begon kwam ik ook met andere partijen in contact. Er werd me gevraagd om de communicatie te doen, ook al had ik daar geen verstand van. Dus ging ik cursussen doen en mezelf het een en ander aanleren en zo rolde ik ineens in de communicatie."


Meetings in the Sun

Niet lang daarna kwam Meetings in the Sun op Daans pad. "Vlak na mijn eerste Hell Week From Home was ik zo enthousiast over de missie van Alex en Suzanne en dacht ik, ‘ik kan mijn werk ook voor hen gaan doen’, dus nam ik contact op. Nu mag ik aan de slag met de strategische communicatie gericht op bedrijven en de overheid als werkgevers en de politiek voor de wetgeving rondom remote werken. Daarin is mijn doel om de olievlek te vergroten en die kant van Meetings in the Sun die zich richt op de grotere impact onder de aandacht te brengen." 

Leven op een zeilboot

Dat de slingerende route van Daan nog niet op z'n eind is, is wel duidelijk. "Normaal zeg je dat je op een tweesprong staat, maar ik heb het gevoel dat ik op een tiensprong sta. Mijn leven kan ineens weer alle kanten op en dat laat ik over me heenkomen." Wel heeft hij één groot doel staan in de toekomst: "Het idee is om over 2 tot 3 jaar een zeilboot te kopen waar ik op kan wonen en werken. Eerst zal daar flink aan geklust moeten worden, maar uiteindelijk is de droom wel om die boot waar dan ook neer te kunnen leggen. Dat ik 'm bijvoorbeeld bij Ibiza neerleg of dat ik al reizend en rondtrekkend ga werken. Uiteindelijk is daar voor zeilen dan wel een bepaalde route in, omdat je natuurlijk afhankelijk bent van weer, wind, orkaanseizoenen, stromingen en meer van dat soort dingen."


"Op dit moment is de zeilboot nog een droom van mij alleen. Mijn vriendin heeft zelfs nog nooit gezeild, haha. Maar ze staat er zeker wel voor open dus het zou zomaar een droom van ons samen kunnen worden. En zo niet, dan zal dat ook invloed hebben op wat voor reis het voor mij gaat worden. Ik weet gewoon bijna niet hoe alles er over een jaar uit zal zien en dat vind ik helemaal niet erg. Het is iets nieuws voor me, ik was altijd een control freak, maar ik geniet er nu juist van om alles veel meer los te laten en maar te zien wat er gebeurt."

Over de schrijver
Werkte 10 jaar bij de radio, maar begon voor zichzelf met als doel meer vrijheid. Wil de hele wereld over reizen. Leest alles wat los en vast zit. Houdt van (street)art en is zo vaak mogelijk te vinden bij concerten en op festivals.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down