Verhoog je productiviteit met deze apps- ook (of misschien wel juist) als je op reis bent!

De zon die door je raam schijnt, het strand dat roept of de neiging om de wekker nog een half uurtje te snoozen; soms is het heel erg moeilijk om jezelf een schop onder de kont te geven en productief aan de slag te gaan. Ik geloof dat dit niet zozeer een Digital Nomad probleem is, maar een zzp’er vloek in het algemeen. Gelukkig zijn er duizenden apps, chrome-extensions en programma’s die je helpen om ze productief mogelijk te werk te gaan.

Trello

De digitale wereld ligt voor je open als het om het effectief managen van je tijd gaat! Trello is toch wel de “holy grail” voor veel zzp’ers. Het is de perfecte manier om klanten of collega’s op te hoogte te houden van vorderingen van een project, het werkt super simpel en is gratis! Je kunt er verschillende borden aanmaken voor verschillende projecten of klanten en per bord to-do lijstjes maken.

Rescuetime

Benieuwd hoe veel tijd je dagelijks kwijt bent met facebooken, instagrammen en ander afleidend gedrag? Rescuetime trackt op zowel je laptop als je telefoon hoe lang je waar mee bezig bent en geeft je elke dag een overzicht van je productiviteit. Je kan ook je toegang tot bepaalde websites limiteren of helemaal blokkeren om je productiviteit om hoog te halen.

Headspace

Loopt je hoofd over en kan je even geen zinnig woord meer typen? Headspace is de oplossing voor de chaotische en drukke Digital Nomad. Met deze makkelijke app kan je al vanaf 10 minuten een meditatie doen en weer verfrist en gefocust verder aan je taken. Het is bewezen dat een korte meditatie tijdens je werk je productiviteit een enorme boost kan geven. Bye bye coffee!

Sortd

Werk je voor verschillende projecten of klanten, maar wel vanuit 1 inbox? Dit kan een grote warboel worden. Met Sortd kan je je g-mail makkelijk inrichten op verschillende projecten, klanten of op status. Een opgeruimde en gesorteerde mailbox geeft je ruimte in je hoofd en je zult merken dat je productiviteit meteen omhoog schiet.

Boomerang

Als laatste nog een handige extension voor g-mail. Wil je niet gebonden zijn aan tijd maar wel lekker door kunnen werken wanneer jij het wilt? Boomerang is dé oplossing. Met deze handige tool kan je mails inplannen die later verstuurd worden, zo ben je nooit meer tijdsgebonden. Je kan bijvoorbeeld facturen vooruit plannen of s ’avonds alvast wat mails voor die ochtend klaarzetten. Ook handig, je kan mails laten terughalen na een bepaalde tijd als er geen reactie is gekomen. Zo krijg je meteen een reminder om achter iemand aan te gaan.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*