arrow_drop_up arrow_drop_down
Lifecrafting: 5 tips om te starten met je droomleven
2 maart 2020 

Lifecrafting: 5 tips om te starten met je droomleven

Podcast host, online entrepreneur en lifecrafting coach. Sjanett zei een academische carrière als gedragswetenschapper vaarwel. Ze startte LoveFitFood en verkocht haar huis om als digitale nomade op avontuur te gaan. Tegenwoordig coacht ze ondernemers in haar mastermind jaarprogramma’s en geeft ze leiderschapstrainingen in het bedrijfsleven.


 

Heb jij je weleens afgevraagd wat voor leven je eigenlijk wil? En dan hebben we het niet over prinsen op witte paarden of een Ferrari onder je kont. We hebben het over de dromen en wensen die je hebt zodat je een perfect leven krijgt. Misschien wil je een leven waarin je nog maar twintig uur werkt. Of een leven waarin je precies doet wat je het allerleukste vindt? Het oneindig nadenken over deze plannen is leuk, voor even. Het haalt je uit het nu en het geeft je een beeld waarvan je helemaal gelukkig wordt. Maar wacht eens even, hoe lang ben jij al aan het dromen over deze wereld en wordt het niet eens tijd om stappen te gaan zetten?

Wat is lifecrafting?

Lifecrafting wil zeggen dat jij je leven kan kneden zoals je zelf wel. Want ja, dat kan. Jij kan zelf bepalen hoeveel vrije tijd je hebt en hoeveel uren je werkt. Alles is mogelijk, ook al heb je soms het idee dat je vast zit aan bepaalde ‘regels’. Zoals het salaris dat je nu hebt of de druk van je omgeving om je leven op safete spelen. Maar om het leven te leiden dat je wil, is er één ding heel belangrijk: kijk je angsten aan en zet vervolgens de eerste stap naar je dromen. Alleen dan ontstaat er verandering.

Het leven zit namelijk niet vast aan regels of verwachtingen. Jij mag het zo gek maken als je wil. Dus pak die vrijheid en creëer je eigen droomleven.

Tip #1: Ga dromen

Dromen zorgen ervoor dat jij weet hoe jij je leven wilt gaan kneden. Mocht je dit plaatje nog niet duidelijk voor je hebben, dan dagen we je nu uit om in vijftien minuten tijd op papier te gaan schrijven hoe je perfecte dag eruitziet.

Hoe laat sta je op? Wat voor werk doe je? Op wat voor plek werk je en hoeveel uur op een dag? En, wordt je droom al duidelijker?

Tip #2: Wat zijn je inspiratiebronnen?

Zijn er mensen die een voorbeeld kunnen zijn voor je? Misschien bekende ondernemers of dichterbij: in je eigen netwerk? Zij hebben natuurlijk een hoop kennis met je te delen. Wat hebben zij gedaan en wat kan je overnemen van hun? Onze favoriete boeken zijn ‘The 4-hour work week’ van Timothy Ferriss en ‘The art of non-conformity’ van Michael W Leach.

Tip #3: Laat je motiveren door je omgeving

Vind mensen die net zo gedreven zijn of die hetzelfde willen bereiken als jij. Je hebt ze misschien al in je vriendenkring of zoek ze anders op tijdens netwerkborrels of op flexwerkplekken. Op die manier blijf je geprikkeld en geïnspireerd worden.

Tip #4: Het gaat niet altijd over rozen

Helaas, maar je bent toch echt gewoon een mens. Dus dingen gaan soms fout. Reken er dus op dat je tegenslagen gaat hebben. Of denk jij dat Bill Gates een feilloze carrière heeft gehad? Nu kan je naar buiten blijven staren en balen over je fouten. Maar je kan jezelf ook herpakken en de tegenslag omarmen. Pas dan word je echt sterk.

Tip #5: Wat is je zwakke plek?

Iedereen heeft er eentje. Soms is het je gezin dat veel aandacht vraagt. Soms is het omdat je angsten in de weg staan en soms is het omdat je niet afmaakt waar je aan begonnen bent. Wat is jouw zwakke plek en hoe ga je hier in het vervolg mee om?


Nu weet je…

Nu weet je wat Lifecrafting is en heb je een paar tips gelezen over het (her)pakken van je leven. Maar je wilt natuurlijk concrete tools. Handvatten zodat je meteen aan de slag kunt gaan. Want zodra je deze blog hebt gelezen klap jij je laptop weer dicht en ga je iets totaal anders doen. Zonde eigenlijk, toch?

Of, je kiest voor actie en je gaat nu het roer omdraaien.

Jij hebt zelf de controle over hoe jij je leven inricht…

Klik hier als je meer wilt weten over Lifecrafting van Twelve Waves

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.