Kerstmis op de Bahama’s? Hoe dan?! Kersttips voor Digital Nomads

Merry Christmas voor iedereen die dit leest, iedereen die Meetings in the Sun heeft aangemoedigd en iedereen die we hebben geïnspireerd over het Digital Nomad leven. Wat is het een mooi en goed jaar geweest voor ons. Ondertussen is de koude deken over Nederland neergestreken en twinkelen de kerstboomlichtjes in de huiskamers. Als je door de koude straten loopt is het genieten om bij mensen naar binnen te kijken. Kerstmis is in het land en precies zoals wij Nederlanders kennen: koud, sneeuw, families, gezelligheid, cadeaus en heel veel eten. Maar wat nou als jij op de Bahama’s zit met een cocktail in je hand?

Kerst in een bikini kan toch net iets anders aanvoelen dan dat je misschien gewend bent. En je vrienden en familie? Die zitten aan de andere kant van de wereld. Kerstbomen heb je misschien niet, laat staan die blinkende ronde kerstballen. Wil je een kerstmaaltijd? Dan geen kalkoen, pasteitjes of kersttollen, maar rijst met kip of bonen. Mocht dit niet aantrekkelijk klinken dan hier een paar tips over hoe je kerst viert als Digital Nomad.

Zoek de mensen op die je al in je omgeving hebt

Of je nu in een co-working zit of in een appartement of hostel, mensen ontmoet je overal. Misschien ken je ze nog niet zo lang, maar dat is ook niet erg. Het gaat erom dat je een clubje mensen hebt die je mag en die je met kerst misschien juist beter gaat leren kennen (hallo kerstgedachte). Organiseer samen met hun een kerstetentje waarbij iedereen zich uit mag sloven om iets lekkers op tafel te krijgen. Wil je het toch iets sfeervoller maken dan een gewoon avondje eten? Doe dan de gordijnen dicht, steek overal kaarsjes aan en zet die kersthits op.

Kijk persoonlijke video’s terug van afgelopen jaar

Mocht je niet teveel (on)bekende mensen om je heen willen hebben, kijk dan lekker nostalgisch je video’s terug van afgelopen jaar. Dit is vooral leuk met je partner of vriend/in waarmee je samen reist. Maar ook met de hierboven genoemde vriendenclub. Hoe tof is het om elkaars favoriete personal video’s te zien en het verhaal erbij te horen?

Ook leuk: maak een persoonlijke video voor de mensen thuis die veel voor je betekenen. Het is niet alleen mooi om je liefde en bewondering uit te spreken, maar ook om eens na te denken wat je aan die persoon eigenlijk zo cool vindt en je hier dankbaar voor te voelen.

Stel nieuwe doelen voor het volgende jaar

Jaja, kerstmis is nog niet voorbij of het nieuwe jaar staat alweer om de hoek. Tijd dus voor de goede voornemens! Nu kan je vallen in de clichés als meer sporten of stoppen met roken, maar hopelijk heb je deze doelen al óf behaald óf opgegeven.

Het is heerlijk om terug te blikken op het afgelopen jaar en deze kennis mee te nemen naar het volgende. Waarschijnlijk zorgt dit voor nieuwe energie en de drive om er een goed jaar van te maken! Naast persoonlijke doelen houden wij er altijd van om zakelijke doelen te stellen en daar een tijdsplanning van te maken. Weet je nog dat vriendenclubje hier bovenaan? Deel je doelen met elkaar en kijk wat ervan komt. Misschien kunnen mensen je helpen.

Kerst in het buitenland of net als Esmeralda in Nederland? Wij zijn heel benieuwd naar wat jullie gaan doen met de feestdagen (reactie onderaan) of stuur je kerstfoto’s door naar @meetingsinthesun.

Ik vier kerst in Amsterdam met vrienden en familie. Kerst in de Caribbean heb ik nooit echt heel leuk gevonden… Ik werk tijdens deze twee weken in Amsterdam wel gewoon door als freelancer. – Esmeralda

En voor nu, steek die kaarsje nog even aan en schenk die tropische cocktail in. Wij hopen dat jullie 2018 warm, voldaan en gelukkig gaan afsluiten.

Een fijne en warme kerst gewenst, geef elkaar veel liefde en we zien elkaar volgend jaar.

 

Liefs,

 

Team Meetings in the Sun

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*