Hoe reizen een positief effect kan hebben op de wereld

Wij geloven in remote werken en we stimuleren ondernemers en professionals om werken en reizen te combineren, maar laten we over één ding heel duidelijk zijn: wij willen niet een community bouwen die denkt dat je de wereld over moet vliegen en de hele wereld moet afreizen om vrijheid, geluk en succes te vinden. Want dat is niet zo. 

Wij geloven dat letterlijk uit je comfort zone stappen een grote impact maakt op hoe je je voelt en bijdraagt aan je zoektocht naar wie je bent, waar je voor staat en wat je belangrijk vind in het leven. Een nieuwe omgeving zorgt voor nieuwe inzichten, voor reflectie. Het zorgt ervoor dat je letterlijk van een afstand kunt kijken naar jezelf, je huidige situatie en je toekomst. "Wie wil ik zijn?"  Een andere omgeving, een ander ritme zorgt ervoor dat je afstand neemt van je patronen en de vaste mensen waar je mee omgaat. Je ontdekt de schoonheid van de wereld en komt in contact met nieuwe culturen. "Wat wil ik toevoegen?" Je komt even los van alles wat je was en je kunt ruimte pakken om te voelen wie je bent. "Wat kan ik terug doen?"


The ripple-effect

Het is een krachtig gegeven om jezelf en je leven van vogelperspectief te kunnen bekijken. Er gebeuren magische dingen als je loskomt van alles wat was en opnieuw alles kunt zijn, vanuit een ruimte die je alleen kunt creëren als je weg bent van je oude patronen, systemen en structuren en dat is iets wat wij anderen willen laten ervaren! Met name professionals en ondernemers, omdat wanneer juist zij vanuit ruimte gaan creëren, als zij de meeste krachtige versie van zichzelf zijn, als zij hun inzichten gaan vertalen in hun onderneming of bedrijf... WOW, dan gaan zij op hun beurt impact maken. Dat is een ripple effect van positieve impact die wij willen creëren.Je vraagt je nu misschien een aantal dingen af, zoals moet dat perse aan de andere kant van de wereld? 

Nee, niet perse.


Hebben juist de verre reizen ons geholpen met belangrijke stappen richting vrijheid, geluk en succes?

Ja, juist door ver weg te gaan was het shock effect voor ons maximaal, waardoor we ver buiten onze comfort zone snel tot inzichten kwamen en veel nieuwe dingen leerden over onszelf en de wereld om ons heen. We leerden juist in culturen die ver afstaan van die van ons hoe je gelukkig kunt zijn met heel weinig en we leerden daar hoe graag we vanuit onze positie iets terug konden doen voor de wereld waar we verliefd op werden. We leerden leven met ons hart in plaats van met ons hoofd en konden daardoor stoppen met denken om zo te voelen wat onze purpose is.


Zijn er andere, meer duurzame manieren om hetzelfde shock effect en impact te bereiken op reis?

Ja zeker! Hierbij een aantal duurzame reisopties waarin je jezelf gegarandeerd tegen gaat komen en je niet alleen een prachtige, duurzamere reis door de wereld maakt. maar ook een reis met jezelf aangaat: 


- Ga overlanden; 

- Doe aan slow travel - blijf maanden lang op één plek, in plaats van rond reizen;

- Ga interrailen door Europa;

- Pak de Trans-Siberië express van Moskou naar China en maak stops in bijvoorbeeld Mongolië, Kazachstan en Oezbekistan;

- Loop de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela van Frankrijk naar Spanje door de Pyreneeën.

- Ga mee op onze workation in Nederland die we speciaal hebben ontwikkeld om jou mee te nemen uit je comfort zone. 


(Nu weet je overigens ook gelijk onze travel bucketlist voor de komende paar jaar!) 


Het punt is: ja, wij geloven in een andere manier van werken die je de mogelijkheid geeft om de wereld te zien. En ja, we snappen dat dit betekent dat je misschien vaker het vliegtuig pakt, maar we willen je bewust maken van drie belangrijke punten als je reizen, net als ons, meer wilt integreren in je leven.


Hoe kan ik bewust en impactvol reizen?


1.Probeer te voorkomen dat je reizen gebruikt als een vlucht voor iets wat je in jezelf moet oplossen. Wees daarom bewust van waarom je op reis gaat, wat je eruit wilt halen en zorg dat jouw reis daadwerkelijk een positieve bijdrage heeft aan de wereld doordat jij als persoon, als professional, als ondernemer groeit. Durf de connectie met jezelf aan te gaan en durf vanuit die connectie krachtige keuzes te maken die goed voelen voor jezelf en voor een groter geheel. Kijk hoe jij met jouw skills, passies en unieke eigenschappen iets kunt toevoegen. Zorg dat jouw persoonlijke groei jouw positieve impact kan vergroten!  

2. Bedenk dat er genoeg duurzamere reisalternatieven zijn die je op weg kunnen helpen in je zoektocht naar jezelf, vrijheid, succes en geluk. Hierboven hebben we er een aantal genoemd die zo avontuurlijk zijn dat je jezelf gegarandeerd tegen gaat komen. Voor ons een basiselement van groei. 

3. Als je dan het vliegtuig pakt, zorg dat je trip daadwerkelijk een positief effect heeft op de wereld door bewust stil te staan bij punt 1 en compenseer je co2 uitstoot bijvoorbeeld door een aantal to do’s van dit lijstje af te vinken.


Hoe vet zou het zijn als we de wereld daadwerkelijk met elke vliegreis een stuk mooier maken omdat we heel bewust reizen en compenseren door terug te geven aan de wereld waar we als reizigers zo van houden? 

van werknemer naar ondernemer

OP WORKATION ZONDER TE VLIEGEN?

Ga met ons mee uit je comfort zone in de Nederlandse bossen. 

arrow_drop_up arrow_drop_down