Hoe je leven in 7 dagen compleet kan veranderen
02 juli 2021 
11 min. leestijd

Hoe je leven in 7 dagen compleet kan veranderen

"7 dagen die je leven veranderen", dat is de claim van Erik Bertrand Larssen op de cover van zijn boek over de helweek. Een nogal gewaagde uitspraak, maar heel team Meetings in the Sun kan uit ervaring zeggen dat het echt zo is. We deden allemaal al meerdere keren een helweek en dat leverde ons keer op keer bijzondere lessen en inzichten op. Maar ook van de honderden deelnemers die je al voorgingen krijgen we nog regelmatig berichten over de impact die het op hun levens heeft gehad. 

Zo creëerden veel deelnemers meer quality time met familie en vrienden of ontdekten zij dat ze toch echt een ochtendmens in plaats van een avondmens zijn. Anderen braken door uitstelgedrag heen om éindelijk dromen en doelen waar te maken of focusten zich op het creëren van meer vrijheid om hun leven te leiden zoals zij dat willen. De ervaringen spreken voor zich en daarom hebben we er een aantal voor je verzameld. 


De ervaring van Alex (founder van Meetings in the Sun)

De allereerste keer dat Alex een helweek deed, had ze geen idee wat het inhield. “Ik had er nog nooit van gehoord, had me 0 voorbereid en wist totaal niet wat ik moest verwachten, maar de uitdaging klonk interessant.” Aangezien Alex van een uitdaging houdt, twijfelde ze geen moment en besloot direct de volgende dag mee te doen. Met vooral de nieuwsgierigheid "Wat zal ik voor elkaar krijgen als ik een soort 2.0 versie van mezelf ben?"

Het resultaat? Alex kreeg nooit eerder zoveel voor elkaar als in die week en ze leerde zichzelf op een nieuwe manier kennen. Een week die zo leerzaam was, dat ze vaker een helweek voor zichzelf plande. Op basis van alle lessen die ze leerde besloot ze samen met Meetings in the Sun een ultieme versie van de helweek te maken, de Hell Week From Home. Gebaseerd op de regels uit het boek van Erik Bertrand Larssen, maar aangevuld met de vele lessen die ze opdeed tijdens haar remote avonturen al werkend en reizend over de wereld. 

De ervaring van Suzanne (co-founder van Meetings in the Sun)

Als topsporter en gouden medaillewinnaar reisde Suzanne met het Nederlandse raft team de hele wereld over voor onder andere de wereldkampioenschappen. Ze leidde het leven van een professioneel sporter, waarin rust onmisbaar is om scherp te zijn en je doelen te behalen. Neem je te weinig rust dan saboteer je jouw eigen succes én zet je, zeker in het geval van een extreme sport als raften, zelfs je eigen leven en dat van anderen op het spel. 

Dit maakte Suzanne letterlijk mee toen een ambitieus team de fout maakte om het belang van rust te onderschatten. Dat kostte een van de teamleden uiteindelijk zelfs het leven. Een extreem voorbeeld, van wat gebrek aan rust met een mens kan doen. Om de juiste keuzes en inschattingen te maken is het daarom belangrijk te kunnen luisteren naar je intuïtie. En dat lukt beter als je fit bent en uitgerust. 

In de sport was dat Suzanne dus al langer duidelijk, maar in het dagelijks leven rust nemen was voor haar een uitdaging. Dat is de reden dat ze meedeed aan een helweek. "Ik was bekend met een kant van mij waar ik precies mijn grenzen ken, maar op werkvlak ging ik daar steeds overheen. Tijdens de helweek heb ik veel geleerd over de andere kant van mezelf, een kant van rust en tevredenheid." Nu vindt ze haar rust door lange stukken te wandelen en los te komen van de dagelijkse dingen. Maar hoe je ontspant, is voor iedereen anders. “De helweek is de ideale manier om te ontdekken welke manier van ontspannen het beste bij jou past.”


Hell Week voor iedereen

We krijgen vaak vragen of de helweek ook geschikt is als je een gezin hebt, student bent, in loondienst werkt of een eigen bedrijf hebt. Het korte antwoord daarop is absoluut ja, want de helweek is geschikt voor iedereen die meer vrijheid en balans in werk wil vinden. Het is namelijk juist de uitdaging om te ontdekken wat werkt voor jou. Misschien optimaliseer jij je werktijd wel, zodat je meer tijd overhoudt voor je kids. Of schrijf je jouw scriptie in de helft van de tijd die je er normaal aan kwijt zou zijn en zorg je zo dat je het niet (weer) tot het laatste moment laat liggen. 

Hell Week met kinderen

De Hell Week kan als een extra grote uitdaging voelen wanneer je (jonge) kinderen hebt. Maar vergeet niet dat de helweek voor iedereen een uitdaging is. En die uitdaging maakt de Hell Week juist de perfecte manier om te ontdekken wat jij kunt bereiken als je 7 dagen lang de beste versie van jezelf bent. Meer energie voor jou, betekent ook meer energie voor de kids. En weet je tijd te besparen door bijvoorbeeld productiever te werken, dan levert je dat zo een heleboel extra quality time op met jouw gezin! 

Op het moment dat Tari haar eerste Hell Week From Home deed, was haar zoon Jakob nog net geen jaar oud. In die Hell Week leerde ze meer output te leveren op één dag, terwijl ze daarbij ook nog tijd overhield. Extra tijd die ze kon doorbrengen met haar zoontje. "Eerlijk is eerlijk, opa en oma hebben een dagje bijgesprongen en ik heb één sessie teruggekeken, maar de connectie met de groep en met andere ouders was echt magisch!"


Hell Week als student

Er wordt vaak gedacht dat de Hell Week From Home vooral bedoeld is voor werkende mensen. We praten tenslotte volop over focus, productiviteit en time management in onze kennissessies en gaan samen aan de slag in de werkblokken. Maar al die onderwerpen zijn natuurlijk ook ideaal voor studenten! Denk maar aan die scriptie die nog geschreven moet worden, presentaties die je moet voorbereiden of projecten die je telkens weer voor je uit blijft schuiven. In de Hell Week From Home kun je aan de slag met alles wat niet meer kan wachten of je kunt nu al belangrijke lessen leren die van pas komen bij het bereiken van jouw dromen en doelen voor de toekomst. Er zijn zelfs studenten die in de helweek hun eerste bedrijf hebben opgezet! 

In de eerste Hell Week From Home van Fleur zat ze midden in haar afstudeerperiode. Dat ene grote project waar menig student op vastloopt, was ook voor haar een uitdaging: de scriptie. Fleur: "Die staar-wedstrijdjes met mijn computer had ik al vaker verloren. Elke week leek inmiddels wel hetzelfde, dus ik koos ervoor het een week compleet anders te doen tijdens de Hell Week." Dat leverde direct een mooi resultaat op. "Het heeft me uitgedaagd, energie gegeven en uit mijn comfort zone gehaald. Ik schreef in deze week het eerste onderdeel van mijn scriptie en had daarnaast zelfs nog tijd OVER." Zo is de Hell Week From Home volgens Fleur dus ook absoluut een aanrader voor iedere student die bewuste keuzes wil maken en stappen wil zetten naar een toekomst waar hij of zij écht blij van wordt. 

Het ontdekken van je eigen ritme

"Voor mij was de helweek de ideale manier om te ontdekken op welk moment van de dag ik het beste tot mijn recht kom," aldus Thijs Unij (onder deelnemers ook wel bekend als Tegel Thijs). Dat besef is een van de meest praktische uitkomsten van de Hell Week From Home voor tientallen deelnemers. Veel mensen denken namelijk dat ze een avondmens zijn, maar wist je dat het merendeel van de mensen eigenlijk een ochtendmens is? Kun je nagaan hoe vaak jij je meest productieve momenten eigenlijk verspilt door in bed te liggen, terwijl je al je to do's kunt wegtikken om de rest van de dag vrij te zijn!

Thijs: "In de ochtend ben ik het creatiefst en krijg ik meer gedaan in minder tijd, ontdekte ik tijdens de helweek. Zo creëer ik de vrijheid om mijn dag in te delen, zoals ik dat fijn vind." We herkennen het allemaal waarschijnlijk wel. Je wordt wakker en start je dag op de automatische piloot. Je opent Instagram, checkt je mail of leest het nieuws en voor je het weet vliegt de tijd voorbij zonder dat je echt iets hebt gedaan. "Nu kan ik mijn belangrijkste taken in de ochtenduren al verrichten. Zo heb ik voor 10.00 of 11.00 uur mijn prioriteiten al afgerond én ga ik 's avonds met een meer voldaan gevoel naar bed." Op die manier maakt een fijne ochtendroutine het verschil tussen leven en geleefd worden. Drie maal raden waar jij gelukkiger van wordt.  


Het hebben van meer energie

Mijn eigen grootste les uit de eerste én de tweede Hell Week From Home was toch vooral hoe ontzettend veel energie ik heb wanneer ik eindelijk alle smoesjes eens opzij schuif en vol voor die productiviteit in de ochtend ga. Het is echt niet altijd makkelijk om zo vroeg op te staan, dat geef ik toe. Maar wat ik ervoor terugkrijg als ik dan eenmaal gesport én gewerkt heb en ik voor de lunch alles al heb gedaan voor die dag, is de moeite echt dubbel en dwars waard. De ruimte die ik eraan overhoud om mijn dagen in te delen zoals ik dat wil, maakt dat ik me na de eerste Hell Week From Home van Meetings in the Sun direct aanmeldde voor alle edities van 2021. Elk kwartaal een nieuwe boost om de beste versie van jezelf te zijn én te blijven. Perfect toch? 

Ontdek hoe de Hell Week jouw leven verandert

Ben je benieuwd hoe de Hell Week From Home jouw leven kan veranderen? Misschien heb je behoefte aan meer energie, zoek je de drive om je dromen en doelen na te jagen of heb je het gevoel dat de dagen soms aan je voorbij glijden zonder dat je écht iets bereikt. Meld je dan nu aan voor de Hell Week From Home en ontdek in 7 dagen wat jij allemaal bereikt als de beste versie van jezelf!

Over de schrijver
Werkte 10 jaar bij de radio, maar begon voor zichzelf met als doel meer vrijheid. Wil de hele wereld over reizen. Leest alles wat los en vast zit. Houdt van (street)art en is zo vaak mogelijk te vinden bij concerten en op festivals.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down