Hoe intuïtief leven je een betere remote werker maakt. Tips!
19 mei 2020 
5 min. leestijd

Hoe intuïtief leven je een betere remote werker maakt. Tips!

Alex, co-founder van Meetings in the Sun, heeft op 7 mei een live-sessie gehouden met Zoë van Liere (Professional Wild Child op Instagram). Hierin vertelt ze over hoe je kunt werken op basis van je intuïtie en hoe dat verband houdt met remote werken. Nieuwsgierig? Lees hieronder het verhaal van Alex!


Voor mij is het belangrijkste onderdeel van remote werken dat het de productiviteit is die telt in plaats van de uren die je erin steekt. Je intuïtie hierin volgen is essentieel. Want je kunt uren ergens insteken, maar als je niet gemotiveerd bent, levert het veel minder op. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben het meest productief als ik gemotiveerd en betrokken ben, me gelukkig voel, me uitgerust voel, ik niet onder druk wordt gezet door iemand anders enzovoort. Om deze reden volg ik altijd mijn intuïtie. Wil jij weten hoe ik remote werken en intuïtie combineer? Lees dan verder!

Mijn tips om op basis van intuïtie te werken en dat in verband te houden met remote werken zijn als volgt: 

Waar gaat jouw energie heen?

Word je helemaal opgewonden tijdens een vergadering en wil je meteen aan de slag, maar je hebt nog andere dingen te doen? Ik zou zeggen: doe nu de taak die je energie brengt. De takenlijst komt later, omdat de hoge energie je zal voeden voor de andere dingen die je moet doen. En anders is er altijd nog een morgen! Als je op deze manier werkt ga je merken dat de kwaliteit van je werk omhoog gaat omdat je er aan werkt wanneer je daar ook zin in hebt. Op die manier schrijf je de beste verhalen, ben je het meest creatief en bedenk je de beste strategieën.

Stem af op jouw eigen ritme

Tachtig procent van de mensen is in de ochtend het meest productief. Als je gewend bent om tot ’s avonds laat Netflix te kijken, kan het voelen alsof je een avondmens bent. Ik dacht altijd dat ik een nachtbraker was, totdat ik experimenteerde met mijn dagelijkse routine. Ik heb toen de ‘helweek’ gedaan van Eric Bertrant Larssen, waarin je jezelf vastlegt om elke ochtend om 05:00 uur wakker te worden. Na een week vond ik het heerlijk om vroeg wakker te zijn. In het begin zette ik nog steeds mijn wekker, maar nu denk ik dat de ultieme vrijheid is om zonder alarm wakker te worden.

Omgaan met stress

Soms voel je je gewoon gestrest toch? Er is zoveel te doen, bijvoorbeeld te veel projecten en dan ook nog eens geen overzicht. Dan heb je ook nog dingen die je moet doen waar je niet echt van houdt, maar je hebt een deadline. Dat soort dingen kunnen je stress bezorgen. In het verleden sloot ik mezelf altijd op en probeerde ik zoveel mogelijk werk af te krijgen zodat het stressniveau zou dalen.

In times of stress, the best thing we can do for each other is to listen with our ears and our hearts and to be assured that our questions are just as important as our answers. – Alex Malone

Weer beter voelen

Als ik nu stress ervaar, doe ik precies het tegenovergestelde. Ik begin met een wandeling naar buiten om mijn hoofd leeg te maken of te dansen. Ik schrijf alle dingen op waar ik dankbaar voor ben – angst en dankbaarheid kunnen niet leven op hetzelfde moment, dus het is een geweldige manier om je gerust te stellen. Daarna probeer ik erachter te komen WAAROM ik me gestrest voel. Is het omdat ik te veel op mijn bord heb? Ik kijk dan of ik iemand uit mijn team kan halen om te helpen of om deadlines te halen. Is het omdat ik werk doe dat ik niet wil doen? Dan moet ik mijn verantwoordelijkheden op het project bekijken en de situatie oplossen. Is het omdat ik niet uitkijk naar één specifieke taak: dan eet ik de kikker op en doe ik het gewoon. Daarna voel ik me altijd beter en krijg ik mijn eigen productieve, gelukkig werkende zelf terug.

Geen takenlijst

Ik werk niet met een takenlijst, hoewel ik wel een lijst maak met alle dingen die ik moet doen. Iedere dag begin ik met het opschrijven van een intentie voor de dag. Wat wil ik vandaag bereiken? Daarna schrijf ik alles op wat er in mijn hoofd omgaat. Het is niet echt een takenlijst. Het is meer een braindump die dingen bevat die ik moet doen. Telkens als ik al die dingen heb opgeschreven, ga ik terug naar mijn intentie van de dag. Ik begin dan te werken aan, wat naar mijn mening nodig is, om die intentie te manifesteren. Dit brengt me in beweging na een dag werken. Ik kijk vaak naar mijn braindump en zie dat alle dingen die ik heb opgeschreven klaar zijn. Het grote verschil is dat dit moeiteloos aanvoelt.

Locatie-afhankelijk

Waar ik werk heeft een grote invloed op hoe ik werk. Gebaseerd op wat ik die dag nodig heb of wil doen, kies ik mijn voorkeurslocatie. Ik heb een thuiskantoor, een klein kantoor dat ik met anderen deel, ik werk graag in verschillende koffiebars (die allemaal hun eigen sfeer hebben) of in de bibliotheek. Allemaal hebben hun eigen sfeer en energie, ik verander graag van locatie op basis van mijn werk en mijn humeur.

Waarom zou je werken op basis van intuïtie?

Ik heb bijna nooit het gevoel dat ik aan het werk ben, om deze reden houd ik van mijn werk. Ik ben productief en in flow. Het is gemakkelijk om naar je dromen en doelen toe te bouwen wanneer je werkt op basis van jouw intuïtie, in plaats van op basis van een vast schema. Een takenlijst is nooit slecht, zolang je doet waar jij gelukkig van wordt en waar jij het meest energie van krijgt!

Ander lazen ook:

Van dromen naar doelen naar daadwerkelijk een remote business mijn digital nomad stappenplan

Keytoe over remote werken je mag hier werken waar wanneer en hoe je wil

Waarin gaat een workation mijn onderneming helpen?

 

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Christien
Door

Christien

op 30 Jul 2020

Mooie insteek om eerst te doen waar je je het meest enthousiast over voelt. En de rest later te doen.

LaurieWolff
Door

LaurieWolff

op 18 Aug 2020

Dank je voor het delen! Als je eerst doet waar je enthousiast van wordt, behoud je ook de energie om je dromen waar te maken.

Laurens Walbeek
Door

Laurens Walbeek

op 05 Feb 2021

Handige tips om direct toe te passen!

Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down