Hoe gaat een workation mijn onderneming helpen? 
05 maart 2019 
4 min. leestijd

Hoe gaat een workation mijn onderneming helpen? 

Werk jij voornamelijk achter je laptop? Mooi. Dan heb je het voordeel dat je die hoogstwaarschijnlijk overal kunt openklappen. Toch gaan we niet van de daken schreeuwen dat locatie-onafhankelijk werken vanzelf gaat. Je verkeert al snel in de situatie dat je hard werkt voor je klanten, maar de energie mist om te werken aan je eigen onderneming. Hierdoor groeit je onderneming niet zoals je zou willen. Herkenbaar? Een workation gaat jou hierbij helpen!

Herken jij jezelf hierin? Dan is deze blog voor jou

Wat houdt een workation in?

Een workation is een reis van vaak meerdere dagen, waarin je gaat werken aan je onderneming. Vooraf stel je de doelen die je wilt bereiken en let’s go! Je stapt in de auto of in het vliegtuig naar een nieuwe plek. Waarom een nieuwe plek? Ondernemen hoeft geen straf te zijn. Neem het er dan ook van en gebruik de voordelen van werken op een nieuwe locatie. Zoals: nieuwe focus, inzichten en inspiratie. Niemand die je afleidt en allerlei nieuwe invloeden (eten, drinken en toeristische uitjes) om in je op te nemen. Na hard werken is een beloning immers op zijn plaats, toch?

Stel je het werken aan je onderneming steeds uit?

Dit is een herkenbare valkuil voor veel ondernemers, je werkt tenslotte voor de opdrachten die je binnenhaalt. Een goede strategie bedenken voor je groeiende bedrijf, social media of voor het bewandelen van een nieuwe richting, laat je toch snel links liggen. Je weet dat het goed zou zijn om hier tijd voor vrij te maken, zodat je onderneming groeit in de richting die jij zou willen. Dit kost moeite, want dat zijn dus geen uren die je kan factureren. Je plant de tijd misschien wel in -een uurtje her en der aan je website of social media- maar echt goed van de grond komen doet het niet.

“Je weet waar dat aan ligt: je geeft er uiteindelijk net niet genoeg aandacht aan.”

 

Waarin een workation jou gaat helpen

Niks ‘uurtje her en der’ voor de groei van je eigen bedrijf’! Je bent toch begonnen met ondernemen zodat je kan doen wat je het liefste doet? Laten we dus die kleine uurtjes brainstormen en ontwikkeling even skippen. Dan houd je tijd over voor uren die je kan factureren en voor aandacht die je met volle focus aan je opdrachtgever kan besteden. Plan in plaats daarvan een workation van een paar dagen of week/weken. Plan hoelang je wilt, doe eens gek. Stel van tevoren je doelen vast en kijk er vooral naar uit. Deze tijd gaat namelijk helemaal jouw aandacht en focus krijgen. Geen opdrachten, geen opdrachtgevers, alleen jij met je laptop die met volle inspiratie opstaat om aan je nieuwe strategie (of iets anders natuurlijk) te werken.

Een beetje sturing

Je kunt er voor kiezen om je favoriete stad of land te bezoeken en daarheen te gaan in je uppie. Sommigen vinden dat heerlijk. Je kan er ook voor kiezen om met een georganiseerde workation mee te gaan. Dat heeft echt een groot voordeel: namelijk dat er dan ondernemerscoaches meegaan op reis. Je hoeft het allemaal niet alleen te bedenken. Dus waarom neem je niet voor een week een ervaren businesscoach in handen? Hij of zij, met mega veel ondernemerstips en adviezen, zal je begeleiden tijdens de workation in afgesproken sessies. Is dat niet top?! Vervolgens heb je tijd om dat wat je tijdens zo’n sessie heeft geïnspireerd, meteen aan te pakken. Zo zullen je dagen er voornamelijk uitzien. Tel daarbij op: gezamenlijk eten met nieuwe mensen, een wandeling over het strand, een drankje in de avond en een tour of museumbezoek (mocht je daar zin in hebben), en je workation is compleet.

Hoe haal ik het meest uit een workation?

Wat is belangrijk voor een succesvolle workation? Je doelen van tevoren bepalen. Je kan het vergelijken met geen to-do lijst maken. Als je dat niet doet, begin je ook maar random ergens. Nee, deze workation gaat jouw workation worden, hier ga je knallen! Bedenk dus goed waarin je wilt gaan groeien, bijschaven, veranderen, noem maar op en concretiseer deze doelen. Hoe concreter hoe beter. Mocht dit lastig zijn, no problem. Daar heb je de businesscoach o.a. voor. Dus ja, het is een hele waardevolle investering voor je bedrijf en een mooie ontsnapping uit je dagelijkse routine. Plus, je mag hem ook nog eens als zakelijke kosten opgeven bij de belastingdienst.

Vraag jij je nog af of een workation iets is voor jou? Vraag het ons dan gerust! Stuur een mail naar Suzanne en Alex: hello@meetignsinthesun.nl en wij beantwoorden maar al te graag je vragen en adviseren je over je twijfels!

Ja, wij organiseren workations!

Omdat wij zo achter workations staan, organiseren wij ze zelf. Wat dacht je van een weekje Marrakech als je beginnend ondernemer bent? Bekijk hier he gehele assortiment van workations.

Anderen lazen ook:

4 manieren om je richting te bepalen als ondernemer

Ondernemen en reizen, zo begin je

Op workation naar Marrakech, ontmoet jouw businesscoach David

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down