Het thuiswerken helemaal beu? Boek een dagje hotel!
26 mei 2020 
2 min. leestijd

Het thuiswerken helemaal beu? Boek een dagje hotel!

Deze blog is geschreven door Femke, onze woordenaar bij Meetings in.


Thuiswerken verhoogt je arbeidsvreugde, productiviteit én effectiviteit. Tenminste, wanneer je er zelf voor kiest. Want nu thuiswerken voor een gros van de Nederlanders al een tijdje verplicht is, lijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Zelfs ik, een ervaren thuiswerker, kan dat beamen. Een change of scenery is af en toe nodig. Want met het concentratievermogen van een goudvis en een bijna opgedroogde vijver creativiteit, kom ik deze crisis niet door. 

Gelukkig is daar VoorDeThuiswerkers.nl, een platform waarop je met één druk op de knop een hotelkamer kunt boeken. Zo help je niet alleen jezelf aan een heerlijk rustige werkplek, maar steun je ook een hotel naar keuze! Ik probeerde het een dagje uit en deel mijn ervaring! 

Inspiratie gezocht? Gevonden! 

De vijver creativiteit moest dus bijgevuld worden. Hoognodig. Want laten we eerlijk zijn. Iedere dag aan dezelfde rommelige keukentafel, met je vriend luid bellend op 30 centimeter afstand, is funest voor een creatieve freelancer als ik. Aan Hotel Mariënhage (op de foto hierboven) de schone taak de tuinslang aan te zetten. Gelukkig bleek dat makkelijker dan gedacht! Niet alleen de rust deed wonderen, maar ook het prachtige interieur (het hotel is gevestigd in een oud klooster!) hielp mee. En laten we vooral de koffie niet vergeten. 

Het is lang geleden dat ik zo’n productieve dag mocht meemaken. Van ochtend tot laat in de middag kon ik gebiologeerd naar het scherm van mijn laptop blijven kijken, zonder dat  ook maar één keer het rode logo van YouTube voorbij kwam. 

 

Remote werken in eigen land

Deze dag diende daarnaast voor mij als wake up call. Het liefst ben ik namelijk zo veel (en zo lang) mogelijk in het buitenland te vinden. Om te werken en om me te laten inspireren door alle nieuwe indrukken. Maar guess what! Daar hoef je dus het land niet voor uit. Wat zeg ik, niet eens je eigen stad! Ook niet voor die dagelijkse dosis vitamine D. Natuurlijk vul je die net wat eenvoudiger aan tijdens een werktrip naar Bali, maar een flinke wandeling door het zonnige Eindhoven does the trick as well

 

Dus, aanrader? 

Absoluut. VoorDeThuisWerkers.nl is ideaal voor iedereen het thuis even helemaal zat is. Voor de mensen die even willen typen zonder dat hun kat over het toetsenbord loopt. Voor de mensen die hun kinderen al lang en breed achter het behang hebben geplakt. En ook voor iedereen die uit angst voor een echtscheiding even z’n partner moet ontsnappen.

Vertellen jullie ons dan hoe het was?

 

Anderen lazen ook:

Locatie-onafhankelijk werken, hoe begin je?

5 financiële tips voor locatie-onafhankelijke ondernemers

Fietsen door Kopenhagen: dit is de leukste route

 

Over de schrijver
Houdt van rondjes om de wereld en klagen over het weer. Heeft 'vrijheid' bovenaan haar #goals lijstje staan. Schrijft een boek over seks, drugs en techno.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.  

arrow_drop_up arrow_drop_down