Geld verdienen met je blog wordt zo wel heel makkelijk! (6 tips)

Steeds meer mensen kiezen voor een bestaan als Digital Nomad. En dat is niet voor niets. Het werken als Digital Nomad biedt veel vrijheid, maar dan moet je natuurlijk wel geld verdienen. Door de komst van het internet kan iédereen een online verdienmodel creëren. Dus jij ook. In dit artikel deel ik mijn ervaring als eigenaresse van twee blogs: Diolifestyle en Ondernemen als een baas. Met beide blogs verdien ik geld. Hoe en wat leg ik uit in dit artikel.

6 Tips die jou gaan helpen geld te verdienen met je blog

Geld verdienen met je blog

Je kunt op talloze manieren geld verdienen met je artikelen. Vaak denken mensen dat je alleen maar verdient ‘op’ je daadwerkelijke site. Maar juist doordat je een blog hebt en daardoor autoriteit uitstraalt, kun je door een geschreven artikel geld verdienen. Je wordt bijvoorbeeld uitgenodigd als spreker of gastdocent omdat je sneller wordt gezien als een expert.

Gesponsorde artikelen

De meest voor de hand liggende optie is het schrijven van gesponsorde artikelen. Dit zijn artikelen over een bepaald onderwerp waar een link van een opdrachtgever in komt te staan. De opdrachtgever betaalt je een bepaald bedrag voor de link. De hoogte van je bedrag is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je aantal unieke bezoekers per maand, de tijd dat je URL online staat en het aantal volgers via social media.

Helaas komt het vaak voor dat bloggers extreem lage tarieven hanteren voor gesponsorde blogs, bijvoorbeeld omdat er altijd bloggers zijn met een groter bereik en je daarmee wilt concureren. Staar je niet blind op je aantal unieke bezoekers per maand. Met Diolifestyle.nl heb ik ongeveer 4,5K/5K unieke bezoekers per maand en mijn tarief voor één artikel ligt rond de €250,- en €300,-.

Meld je aan bij marketplaces

Er zijn talloze marketplaces. Dit zijn tussenpartijen die voor jou opzoek gaan naar opdrachtgevers die met bloggers willen samenwerken. Vervolgens kun je eenvoudig online pitchen op opdrachten. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat deze tussenpartijen ook een stukje van de pizza eten. Daardoor zijn de vergoedingen lager.

Interessante marketplaces zijn LinkPizza, Hulc, Influentials, TIM en BlogBrains.

Affiliate marketing

Een andere manier is affiliate marketing. Iets wat de laatste tijd steeds populairder is geworden. Het werkt heel simpel. Iedere keer als je een blog plaatst met daarin je favoriete boek of een hotel waar je geslapen hebt en je heel erg tevreden over bent, maak je van die link een affiliate link. Deze vraag je op bij de desbetreffende partij.

Door een stukje code aan je link toe te voegen, wordt de link getrackt. Iedere keer als iemand op de link klikt en iets koopt, ontvang je daar commissie over. De commissie verschilt per product of dienst, maar voor reizen is het vaak 5% en kleding ligt rond de 8%.

Als je regelmatig een blog publiceert met daarin affiliate links, kun je daar dus op een hele simpele manier geld mee verdienen. Hoe meer bezoekers, hoe meer geld je verdient. Je moet ervanuit gaan dat ongeveer één op de 1000 mensen iets koopt via jouw links.

Dit zijn affiliate netwerken waar ik graag mee werk:

LinkPizza, DaisyCon, Awin

Pinterest

Een nieuwe manier om geld te verdienen met je blog is via Pinterest. Om andere mensen te inspireren, kun je pins maken van producten en diensten die je tof vindt. Van de link die bij het desbetreffende product of dienst hoort, maak je vervolgens een affiliate link. Zodra mensen op jouw pin klikken en via jouw pin iets aanschaffen, ontvang je daar – net als bij affiliate marketing – commissie over. Het werkt precies hetzelfde als mensen iets via jouw blog kopen, alleen dan via Pinterest.

Om hier gebruik van te maken, moet je je aanmelden bij affiliate netwerken. Zie het eerdergenoemde rijtje.

Google Adsense

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is Google Adsense. Dit zijn automatisch gegeneerde advertenties die Google presenteert aan de hand van je zoekgedrag. Je krijgt betaald aan de hand van views en kliks. Met 4.5K/5K unieke bezoekers per maand verdien ik gemiddeld €25,-. Ook hier geldt weer: hoe meer traffic, hoe meer je verdient.

Banners

Je kunt banners plaatsen op je website. Je krijgt dan per 1000 weergaven een X-bedrag. Hoe meer pageviews, hoe meer geld je krijgt. Het is een simpele manier om een paar euro per dag te verdienen. Het wordt pas echt interessant als je tienduizenden bezoekers per dag hebt.

Mocht je meer willen weten over online ondernemen of geld verdienen met je blog? Ik schrijf er regelmatig over op mijn blogs Diolifestyle.nl of Ondernemen als een baas.

Heb jij geen idee hoe je moet beginnen met schrijven? Lees dan de tips van Femke zodat je direct met ideeën aan de slag kunt!

 

Dionne (27) besloot in december 2018 het roer om te gooien. Ze zegde haar fulltime baan bij een online marketingbureau in Amsterdam op, om haar twee grootste dromen waar te maken: als freelancer aan de slag en tijdelijk verhuizen naar Barcelona om daar te wonen en werken als een Digital Nomad. Iedereen kan online ondernemen, ze deelt graag tips en tricks hoe jij dat ook voor elkaar bokst.

 

Total
6
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*