Fijnste plekken om te werken in Canggu

Sinds 1 november 2017 woon ik in Bali. Vanuit hier ben ik aan het werken en heb ik Badass Magazine, een online magazine voor, zoals de naam al zegt, badass babes opgezet. Bali is al sinds de Digital Nomad trend begon op te komen “the place to be” voor remote freelancers. Vooral Canggu is momenteel helemaal hip. In elke hotspot zit het dan ook vol met mensen die aan het werk zijn op hun laptops. Maar hoe leuk een spot er ook uit kan zien, niet elke plek is even fijn om te werken. Speciaal voor jullie heb ik mij opgeofferd om wat (werk)plekken uit te testen onder het genot van een kopje koffie. Inderdaad een zware klus..(super sarcastisch natuurlijk, want I LOVE IT!).

Voordat we beginnen wil ik jullie even snel wijsmaken in Canggu. Canggu wordt namelijk door de shortcut opgesplitst in twee delen en aan beide kanten zit het vol met hotspots: De ene kant wordt Berawa genoemd (omdat het aan de kant van Berawa Beach zit) en de andere kant noem ik Batu Belong (het strand bij Oldman’s). Zelf woon ik aan de Berawa kant, dus voor deze kant heb ik meer spots dan voor de andere. Beide kanten zijn makkelijk en snel te bereiken, mits mensen in de shortcuts doorrijden en er geen mensen in de rijstvelden vallen (jup, dit gebeurd regelmatig..)

Canggu – BERAWA

PELOTON SUPERSHOP  – Jl. Pantai Berawa No.46
Dit is echt mijn favoriete plek! Ik kom er dan ook wekelijks (soms meerdere malen in een week, oeps). Zelf vind ik het extra fijn om ergens te werken waar er lekker en vegan eten te vinden is. Mee eens? Dan is Peloton jouw spot! Verder niet ongelangrijk: alle keren dat ik hier ben geweest is de wifi snel en goed.

HUNGRY BIRDS – Jl. Raya Semat, Perancak 86
De koffie is goed, het personeel is vriendelijk en persoonlijk vind ik het fijn zitten (vooral aan de hoge tafels met krukken). Ik raad je hier wel aan vroeg te komen. Als ik hier werk, zit ik hier meestal vanaf half 9/9 uur ‘s ochtends want daarna is het ineens echt een stormloop aan mensen die gierig zijn voor cafeïne. Soms kan de wifi wel even wegvallen, maar hey je bent op een eiland in Indonesië dus dat hoort er een beetje bij.

COFFEE N OVEN – Jl. Pantai Berawa No.51
Met de lucht van verse broodjes, de smaak van top koffie, de glimlach van de vriendelijke serveersters en goede wifi kom je hier wel een paar uurtjes vooruit.

DISTRICT CANGGU – Jl. Pantai Berawa No.9090
Met uitzicht op het rijstveld en een charcoal latte in je hand is dit niet een hele vervelende plek om te werken. District is een resto cafe & co-working space, alhoewel je beneden al prima aan het werk kan heb je ook de mogelijkheid om een membership te nemen voor boven, waar de co-working space zich bevindt. Voor de co-workingspace worden er verschillende pakketten aangeboden:

1 maand unlimited = 1.650.000 rupiah (€100,51)
1 month (90 hours) = 1.100.00 rupiah (€67)
1 week unlimited = 660.000 rupiah (€40,20)
1 week (21 hours) = 495.000 rupiah (€30,15)
1 day unlimited = 110.000 rupiah (€6,70)
1 hour = 44.000 rupiah (€2,68)

NUDE – Jl. Pantai Berawa No.33
Een super hippe tent waar je zowel buiten als binnen kan zitten. Buiten met een briesje en binnen met de airco. Vind je het fijn om al vroeg in de ochtend te werken? Bij NUDE kun je al vanaf 7 uur terecht! Deze plek is ook nog eens super instagrammable, dus wil je het thuisfront laten zien hoe jij op de tofste plekken je laptop open kunt uitklappen om te werken, dan is NUDE iets voor jou!

Canggu – BATU BELONG

THE LOFT – Jl. Pantai Batu Bolong No.50A
Weer zo’n instagrammable spot, voor de ochtenden vind ik het hier prima werken, vanaf de lunch kan het heel erg druk worden waardoor ik (alleen met mijn laptop) snel het gevoel kan krijgen dat ik voor ‘niks’ plek bezet houd. Toch kan ik het nooit laten om al dat kleurrijke eten en drinken weer te bestellen. Fijn, want daardoor heb ik genoeg brandstof om altijd weer een paar extra uurtjes door te werken.

MOTION CAFE – Jalan Pantai Batu Bolong No.69B
Motion Cafe is onderdeel van Motion Fitness, je vindt hier dus naast veel digital nomads ook veel sporters. Voor mij werkt het erg motiverend als ik andere mensen hard zie werken, of in dit geval sporten. En dus pak ik wel eens een klasje tussen het werken door. Niet alleen goed voor mijn body, maar zeker ook voor de mind, aangezien je met een flinke dosis endorfine je weer gefocust de laatste uren van je dag productief kunt vullen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*