arrow_drop_up arrow_drop_down
Fietsen door Kopenhagen - dit is de leukste route!
27 oktober 2019 

Fietsen door Kopenhagen - dit is de leukste route!

Alex is de co-founder van Meetings in the Sun en runt daarnaast een bureau in online content. Beiden bedrijven runt ze remote en dat betekent dat ze veel tripjes maakt binnen en buiten Europa. Deze keer is ze in Kopenhagen en één van haar favoriete manieren om door een stad te gaan is per fiets omdat je in een korte tijd veel kunt zien. In deze blog lees je de leukste fietsroute door Kopenhagen die zowel werkplekken als stops om te chillen combineert.


 

Ik heb het al eens vaker gezegd en ook mede digital nomad Jon zweert erbij: als je in het buitenland bent en het kan, huur een fiets! Het is niet alleen dé manier om in een korte tijd veel te zien, maar het zorgt er ook voor dat je het gevoel krijgt echt onderdeel te zijn van de stad. Nu is Denemarken een land waar de fietscultuur minstens net zo groot is als in ons eigen Nederland en is het huren van een fiets in Kopenhagen dus een must! In deze blog vertel ik je hoe en waar je gemakkelijk en goedkoop een fiets kunt huren en deel ik onze route. Deze kan ik ten zeerste aanbevelen aangezien we de hele stad met allerlei toffe stops gezien hebben. Zelfs als je slechts één dag in Kopenhagen bent, is dit de manier om je tijd goed te besteden!

Dit is dé route die je moet fietsen als je in Kopenhagen bent!

 

Waar huur ik een fiets?

Donkey Republic

Ongeacht in welk hotel of welke wijk je ook verblijft, je fiets huren bij Donkey Republic is altijd een goede optie. Dit zijn de oranje fietsen die je overal tegenkomt. Het werkt vergelijkbaar met de Swapbike die we in Nederland kennen. Je download de app, deelt je gegevens, kijkt waar er één in de buurt staat en van het slot haalt met je mobiel. Voor 110 kronen (€17) is de fiets 24 uur van jou.

Wij huurden met Donkey Republic en vonden het echt een topsysteem! Wat ik echt ideaal vind: het mobielsteuntje voorop je fiets. Ik had namelijk een hele route met zeven verschillende stops in mijn maps me-app klaargezet en die konden we zo mooi volgen! De route staat hieronder beschreven.

Christiania Bike Rental

In het hippie-dorp Christiania kun je een fiets huren die net iets goedkoper is dan Donkey Republic. Voor één dag (van 12:00 tot 11:00 de volgende dag) betaal je honderd kronen en voor elke dag die je extra huurt, kost de fiets nog maar vijftig kronen. Vergeleken met Donkey Republic scheelt dat dus best wel wat, maar aangezien wij in het centrum, vlak naast het station verblijven en dus verder weg zaten van Christiania, was het voor ons niet heel handig.

Bike Rental Copenhagen

Midden in het centrum vlakbij Kongens Nytorv ligt Bike Rental Copenhagen. Ook hier betaal je 110 kronen per fiets, maar als je meerdere dagen gaat is ook deze iets goedkoper dan Donkey Republic. Daarbij krijg je 20% korting als je vooraf, via het invulformulier op de website boekt. Makkelijk verdiend, toch?

 

De route

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou van lijstjes. Het is misschien daarom dat ik fan ben van de cityguides van “The 500 secrets of…”. Ook de versie van Kopenhagen is deze keer mijn bijbel geweest. De route die we gefietst hebben is dan ook gebaseerd op een aantal tips uit het boekje. In elke stad vind ik het tof om street art te ontdekken en dus hebben we het lijstje gevolgd met “the 5 best places for street art”. Eerlijk gezegd, voor de muurschilderingen hoef je deze route écht niet te fietsen (misschien heb ik per ongeluk bij aankomst net verkeerd gekeken, dus mocht je wel vette murals tegengekomen zijn op de route, laat het me vooral weten!). Ondanks de tegenvallende kunst is de route ansich, echt de moeite waard!

Beginpunt: het centraal station Kopenhagen

Wij beginnen bij ons hotel Astoria, wat vlak naast het centraal station van Kopenhagen zit. Vanuit hier fietsen we langs Tivoli, het pretpark wat midden in de stad ligt. We fietsen over de brug richting Winkelcentrum Fisketorvet, omdat je vanaf hier de tofste brug van Kopenhagen over fietst.

Navigatiepunt 1: winkelcentrum Fisketorvet

Mocht het niet echt lekker weer zijn, dan kun je hier stoppen om te shoppen. Wij fietsen vanuit hier vrolijk door, want hier begint de iconische Snake Bridge. Een brug alleen voor fietsers die hoog over het water een slingerroute maakt naar de overkant van het kanaal. Heel vet!

Navigatiepunt 2: Wecycle

Vanuit hier fietsen we langs het water richting onze eerste koffiestop: Wecycle, wat overigens ook een prima koffiebar is om te werken. Rechts van ons verbazen we ons over de prachtige architectuur en onderweg komen we verschillende interessante dingen tegen die onze aandacht trekken. Zoals een oude treinwagon vol graffiti en één van de vijf locaties van de gratis boekenruil-kraampjes die Kopenhagen rijk is.

Navigatie punt 3: Kayak Bar

Na een lekker bakje koffie fietsen we langs de Kayak Bar. Wij deden een drankje bij dit charmante tentje wat over het water uitkijkt en ligt tussen de iconische gebouwen.  Mocht je Kopenhagen vanuit het water willen bewonderen, kun je hier, zoals de naam al zegt, een kayak huren.

 

Navigatie punt 4: Nyhavn

Wij fietsen snel door de drukste en meest toeristische plek van Kopenhagen, al is het toch leuk ook dit even gezien te hebben. De gekleurde huisjes en de mooie schepen zijn het beeld wat je in je hoofd hebt als je naar Kopenhagen komt.

Tip: wil je een traditionele lunch? Maak dan een klein ommetje naar 
restaurant Told & Snaps. Probeer één van hun heerlijke smørrebrød 
creaties en als je durft: spoel hem weg met eigengemaakte snaps. 
Een gouden combinatie wel!

Navigatie punt 5: lunch @ Un Mercato

Kopenhagen is een dure stad, maar er zijn een paar plekken waar je prima kunt eten voor weinig geld. Told & Snaps die ik hierboven noemde, zou ik niet perse goedkoop noemen. Wij lunchten er voor zo’n vijftig euro. Vind je dat te duur, fiets dan door naar Un Mercato. Zoals de naam al zegt ligt deze hotspot in een markt waar je allerlei gerechten kunt proeven.

Wij eten wat Aziatische hapjes bij Lélé en nemen vervolgens ook het lunchmenu bij Un Mercato. Voor slechts 115 Kronen hebben we een glas wijn, een goed gevulde sandwich met rozemarijn frietjes en truffel mayonaise. Wij nemen er ook nog risottoballetjes bij, maar deze zijn eigenlijk een beetje flauw. Dus als ik jou was zou ik die weg laten en als dessert een typisch Deens toetje op de markt nemen (zoals een Flødeboller – een zoete lekkernij die wij nog kennen als “negerzoen”). Of bij de bakker op de hoek waar ze allerlei super lekkere “Danish” baksels verkopen. Vooral het kaneelbroodje met bakkersroom én chocolade is er één om je vingers bij af te likken!

Fietsen door Kopenhagen

Navigatie punt 6: Jagtvej 69 (Peace 69)

Laat ik je alvast vertellen: ik weet niet precies wat we hier moesten vinden toen we het navigatiepunt bereikt hadden. De weg ernaar toe was wel leuk en het is een ander soort Kopenhagen als wat je tot nu toe gezien hebt. Een stuk rauwer en rommeliger. Dat klinkt misschien niet aanlokkelijk, maar waar de stad rauwer wordt lijkt meer ruimte te zijn voor creativiteit. Daarom vind je hier veel verschillende toffe barretjes en cafeetjes. Genoeg spots om je laptop open te klappen als je nog iets gedaan wilt krijgen.

Navigatie punt 7: Superkilen Urban Park (adres: Nørrebrogade 210)

Verwacht ook hier geen vette street art. Sterker nog, je zult fietsen richting een rood plein. Als je verder gaat over het fietspad kom je door een skatepark en tussen de bomen vind je de charmante koffiebar Friheden. Een fijne werkplek, lekkere koffie en de rabarber limonade is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook fantastisch uit. Een goede optie voor een stop dus!

Navigatie punt 8: Sneaker store Rezet

Het laatste punt wat wij toevoegen aan onze fietsroute is de Rezet Sneaker store. Zij zijn de grootste en meest toonaangevende sneaker store van Denemarken, met allerlei limited editions en vette modellen. Daarbij heeft bijna elk filiaal een sneaker museum in de meest charmante vorm; één of twee kleine ruimtes achter glas waar een uniek paar sneakers tijdelijk tentoon wordt gesteld. Vanuit daar fietsen we terug naar ons hotel Astoria,  waar ze elke dag van 17:00 tot 18:00 gratis (lekkere!) wijn serveren. We proosten op een geslaagde dag fietsen door Kopenhagen!

Veel plezier in Kopenhagen!

Anderen lazen ook:

Zo voorkom je de travel blues als je na een reis weer in Nederland bent

Remote werken vanuit Bali, mijn eerste keer buitenland als ondernemer

Op workation naar Marrakech ontmoet jouw business coach David

 

Over de schrijver
Met een ongezonde dosis enthousiasme en een grote liefde voor de wereld vreet ze uitdagingen als ontbijt. Vrijheid is haar grootste drijfveer. In 2015 verliet ze Nederland om vanuit een Toyota Landcruiser haar eerste bedrijf op te zetten. Ze ging 100 keer op haar bek, maar stond 200 keer op. Deze instelling bracht haar een remote bureau gespecialiseerd in branding en online content. Haar brein werkt 24/7 aan dingen die anderen (nog) niet zien. Het was 7 jaar geleden dat ze een idee kreeg voor een platform wat inmiddels is gevormd tot wat Meetings in the Sun nu is. Haar missie: ultieme vrijheid mogelijk maken voor anderen, zoals ze die voor zichzelf heeft gecreëerd.
Reactie plaatsen

Wil je meer leren en weten over remote werken?

Mis dan niet onze tips en verhalen van remote ondernemers en professionals. Blijf op de hoogte van exclusieve events en podcasts. En kom zelf in contact met ervaringsdeskundigen binnen remote werken. Join vandaag nog de remote revolutie en leer meer over deze nieuwe manier van werken.