Een veilige netwerkverbinding, hoe creëer je dat? 5 Tips

Een veilige netwerkverbinding, hoe creëer je dat? 5 Tips

Technologische vooruitgang en toenemende reistijden hebben ervoor gezorgd dat meer en meer werknemers vanuit huis werken. Voordeeltje, de werkgever kan de kosten van een pand drukken maar daarvoor in de plaats komt wel de bescherming van jouw werknemers die extern online werken. Inzicht hebben in netwerkbeveiliging is cruciaal, vooral wanneer je te maken hebt met klanteninformatie en andere gevoelige gegevens. Ik ben er zelf ingedoken en heb de basisbeginselen op papier gezet. Ik hoop dat dit jullie een beetje op weg helpt maar ook bewust maakt van de gevaren! En ik zal je zeggen, het is relatief makkelijk om je voor deze online bedreigingen te beschermen. Ik heb een vijftal punten opgesomd waar je aan moet denken bij het installeren van online bescherming.

Internetbeveiliging wordt steeds belangrijker, hoe ga je daar het beste mee om…

1. Schakel over naar de cloud

Op de cloud gebaseerde opslagsystemen bieden voordelen voor kleine bedrijven. Wanneer je jouw gegevens naar de cloud migreert, wordt informatie opgeslagen op een off-site server, die doorgaans beschikt over een verbeterde beveiliging. Hierdoor kunnen werknemers die plaats-onafhankelijk werken toegang krijgen tot noodzakelijke informatie. Bovendien kunnen bedrijven geld besparen, het inzetten van een intern IT-team of het kopen van een duur beveiligingssysteem is dan overbodig.

Tegenwoordig kunnen eigenaren kiezen uit verschillende cloud-gebaseerde beveiligingssystemen. Er zijn goedkopere en duurdere, maar het belangrijkste is de veiligheid. CertainSafe biedt een gecodeerde cloudopslag, bekend om zijn beveiliging en is geprijsd voor minder dan $ 12 per gebruiker per maand. Of Intuit’s Quickbooks, een hoogwaardig cloud accounting-systeem dat bedrijven in staat stelt al hun financiële en gevoelige gegevens te organiseren op één veilige locatie.

2. Maak betere wachtwoorden

Als jouw werknemers de namen van hun huisdieren als wachtwoorden gebruiken, kunnen ze van invloed zijn op de beveiliging van jouw bedrijf als geheel. Om je bedrijf te bewaken is het slim om  te eisen dat externe medewerkers willekeurige wachtwoorden gebruiken die minstens 12 tekens bevatten, inclusief cijfers en speciale tekens (bijvoorbeeld @,!, $, Etc.). Daarnaast is het een goed idee om elke paar maanden de wachtwoorden te wijzigen en gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende sites en applicaties. Immers, als een hacker de code voor één systeem kraakt, dan…

3. Beperk toegang

Het inhuren van externe werknemers is een geweldige manier om kosten te besparen, maar er zitten ook risico’s aan online. Als je slim bent beperk je de gevoelige informatie. Het lijkt misschien eenvoudiger om heel het personeel toegang te geven, maar het is slimmer om de werknemers alleen toegang te geven tot de informatie die nodig is voor hun functie.

Of schakel over naar een VPN-toegang. Het biedt een extra beveiligingslaag bij het verzenden van gevoelige gegevens. Er zijn verschillende VPN-software programma’s, zoals Dell Secure Works, die er voor zorgen dat je internetverkeer versleuteld wordt en checken externe computers op virussen en andere tekenen van ongein.

4. Beveiligde e-mail toegang

Het beveiligen van e-mail toegang is een cruciaal onderdeel van het beschermen van je bedrijfsgegevens. Wederom zou ik je externe medewerker opleggen dat zij gebruik maken van een beveiligd webmailprogramma, hiermee worden de berichten versleuteld voordat ze worden verzonden. Hushmail codeert bijvoorbeeld e-mails zodat alleen de gekozen ontvanger ze kan lezen. Het is gratis voor alleenstaande gebruikers, de ondersteuning van Hushmail-domeinen begint bij $ 50 per maand, waardoor het een relatief goedkope manier is om belastingdocumenten van werknemers en andere essentiële gegevens te beschermen.

5. Schakel Virusbeveiliging in

Wanneer was de laatste keer dat jij je antivirusbescherming bijwerkte? Virussen en malware vormen nog steeds een serieus risico voor bedrijven en het hebben van externe werknemers verhoogt alleen maar die dreiging. Sterker nog, veel potentiële hackers richten zich op computersystemen van externe werknemers, omdat ze vaak verwaarloost en minder veilig zijn.

Naast het regelmatig bijwerken van software, is het zaak dat je gegevens beveiligd met firewalls en antivirus programma’s. Hoewel de meeste nieuwe computers worden geleverd met een of andere basis firewall, moet je er voor zorgen dat deze programma’s op alle computers geïnstalleerd worden. Tip: download een up-to-date antivirusprogramma zoals AVG AntiVirus.

Denk er niet te licht over, veel eigenaren van kleine bedrijven gaan er vaak van uit dat netwerkbeveiliging alleen een probleem is voor grotere bedrijven. De waarheid is echter dat kleine en middelgrote bedrijven vaak bijzonder kwetsbaar zijn voor hackers. Zorg dat jij goed beveiligd bent, de kosten zijn nihil! Wil je echt helemaal alles afdekken dan kan je altijd nog een IT-nerd inhuren!

De markt blijft veranderen en er blijven nieuwe systemen op de markt komen. Ik ben benieuwd wat jij gebruikt en waarom? Wat zijn de voordelen en waar loop je tegenaan?

Total
1
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*