Een korte brief van founder Alex

Een 9-5 baan op elke dag hetzelfde kantoor is misschien wel het verst weg van avontuur dat je kunt bedenken. Het is misschien daarom dat we zoveel zin hebben in die 25 vakantiedagen die we elk jaar weer op mogen nemen. Als die vrije dagen er dan eindelijk zijn, dan wil je je natuurlijk ook echt vrij voelen! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben het liefst in de ongerepte natuur en voel me vrij als ik mijn eigen route lekker zelf uitstippel. Tijdens een roadtrip. Raam open, haren in de wind en deze ultimate travel playlist op. Of als je wakker wordt in een tentje op het strand en je wakker wordt door de frisse zee terwijl je de ochtend verder langzaam opdroogt aan de eerste zonnestralen. Of vanaf het centrale plein door steegjes links en rechts blijven lopen totdat je alleen nog maar de lokale taal op straat hoort en dan at random eten besteld omdat je niks van de kaart begrijpt. Dat is voor mij avontuur. En dat soort avontuur is voor mij ultieme vrijheid! Hoe fijn is het als je dat gevoel ook kunt hebben terwijl je “gewoon” aan het werken bent? Dat je de wereld kunt ontdekken terwijl je ondertussen ook geld verdiend?

Hoe fijn is het als je een gevoel van ultieme vrijheid kunt hebben terwijl je “gewoon” aan het werken bent?

“Het is toch te gek voor woorden dat ik dat maar 25 dagen per jaar mag pakken?” dacht ik in 2015. En daarom besloot ik mijn werk op te zeggen en samen met mijn vriend alles te verkopen. Hij had al een eigen bedrijf, ik zou er één op gaan zetten. En zo begon ons zogenaamde Digital Nomad avontuur. Avontuur is ultieme vrijheid, maar werken terwijl je de wereld over reist is voor mij de overtreffende trap. Culturen leer je op een andere manier kennen, mensen trouwens ook. En jezelf. Tijdens al mijn reizen waren de confrontaties, de ups en de downs nog nooit zo intens als toen. Ineens gingen er naast een backpack vol dromen ook zakelijke en persoonlijke doelstellingen mee op pad. Er ging letterlijk een hele nieuwe wereld voor me open.

1001 mogelijkheden van plaats onafhankelijk werken

Leven en werken als Digital Nomad lijkt steeds populairder te worden. Maar wat is een Digital Nomad? Voor mij is het iemand die werk doet wat (deels) online is en daarom de mogelijkheid grijpt om reizen en werken met elkaar te combineren en dus veel in het buitenland is. Er zijn veel verschillende uitwerkingen van deze lifestyle en er is er niet één goed of fout!

Ik hoop dat Meetings in the Sun je laat zien op hoeveel verschillende manieren je remote kunt werken – met of zonder vaste basis, als business owner of freelancer, maar ook als je voor een baas werkt zijn er mogelijkheden, ver weg of binnen Europa, misschien zelfs wel (tijdelijk) in eigen land – er zijn zoveel manieren om remote werken en reizen met elkaar te combineren. Daarom staat Meetings in the Sun vol met verhalen en ervaringen van allerlei verschillende Digital Nomads en remote freelancers. Zij delen inspiratie voor de vetste trips en informatie over hoe ook jij geld kunt verdienen terwijl je reist. Want een goede work/travel balance vinden kan echt! Maar niet met slechts 25 vakantiedagen..

Een goede work/travel balance vinden kan echt! Maar niet met slechts 25 vakantiedagen..

Meetings in the Sun..

..is een community van freelancers, business owners en entrepreneurs die momenteel (soms deels of tijdelijk) remote werken als zogenaamde Digital Nomad. Zij delen op dit blog ervaringen, insights, tips, video’s en verhalen over hun manier van leven waarbij werken en reizen samengaan. Zij zijn stuk voor stuk professionals met een passie voor zowel ondernemerschap als reizen.

Meetings in the Sun koppelt hen aan elkaar, maar ook aan nieuwe plaatsen, onbekende bestemmingen, vreemde culturen en internationale professionals. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak zorgt dit voor een bron van inspiratie. En nog belangrijker: voor een gevoel van geluk en ultieme vrijheid!

Liefs, Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*