Volg de Dutch Nomad Couple masterclass: ‘Hoe word je een Digital Nomad?’

“Hoe kunnen jullie fulltime reizen én ondernemen?” Dat is By far, de meest gestelde vraag aan ons in de afgelopen jaren. Ik ben Tino, en samen met mijn vrouw Angela hebben wij drie jaar geleden het roer omgegooid: we hebben gekozen voor de nomadic lifestyle. We leven nu voor een groot deel succesvol als Digital Nomad en influencers uit een tas, en werken vanaf onze laptop. Ons leven is te volgen op Instagram en Youtube, waar we ook wel bekend staan als de Dutch Nomad Couple. Het antwoord op de vraag hoe we ons leven voor elkaar hebben gekregen, is niet in een zin te beantwoorden, er liggen stappen aan ten grondslag die gemaakt hebben dat we staan waar we nu staan.

Masterclass

Om je wel een antwoord te kunnen geven en meteen concrete tips, hebben we in samenwerking met Meetings in the Sun deze stappen verwerkt in een offline masterclass. Daarin geven we je tools om een locatie-onafhankelijk leven in te richten. In deze blog geven we je een tipje van de sluier. De masterclass is op 12 april in Dordrecht. Wil je meer informatie? Klik dan hier

Deze blog is een inleiding naar de masterclass in samenwerking met Meetings in the Sun op 12 april. 

Welke stappen zijn nodig naar een locatie-onafhankelijk leven?

Kies jij voor een locatie-onafhankelijk leven, dan kom je daar niet vanzelf. Daar zijn kleine en grote stappen voor nodig om je vooruit te helpen. Het bewandelen van je pad kan dan nog best een opgave zijn. Welke kant wil en kan je bijvoorbeeld op? De stappen die je moet nemen naar een locatie-onafhankelijk leven, hebben we vertaald naar een masterclass. Hierdoor wordt het voor iedereen gemakkelijk om als Digital Nomad te leven. De stappen waar we het over hebben zijn: 1. Van onbegrensd dromen, naar 2. Een vooruitstrevende mindset naar 3. Overgaan in actie. In deze blog behandelen we deze stappen en leggen we je uit wat we tijdens de masterclass ‘Volg Je Droom’, gaan doen. 

Eerst de locatie-onafhankelijke minset of eerst de lifestyle?

Stap 1. Leer onbegrensd dromen

Waar begin je? Bij het aannemen van een andere mindset of komt deze vanzelf wanneer je groot gaat dromen en je je lifestyle aanpast? Het één vult het ander aan. De mindset kan uiteindelijk niet zonder de lifestyle, en andersom. Je hebt ze beide nodig om aan de slag te kunnen gaan en wij gaan je daarbij helpen. In de workshop gaan we hier verder op in. 

Onze droom? De wereld rond reizen en locatie-onafhankelijk werken en wonen. Zodat we onze spullen kunnen pakken en vertrekken naar een nieuwe plek op het moment dat wij dat willen! Zijn we daar al? Nee, nog niet. We zijn nog steeds onderweg naar deze volledig onafhankelijke levensstijl. 

Stap 2. Een vooruitstrevende minset

De remote mindset is belangrijk voor reizigers en ondernemers want je wilt tenslotte ergens naartoe, toch? Soms kan je het gevoel hebben dat je op wilt geven. Maar wie zegt dat je alles al geprobeerd hebt? Probeer in plaats van opgeven, af te wijken van de gebaande paden en denkbeelden. Doe gek en experimenteer. Het is belangrijk om de kansen te zien in de tijd waar je in zit. De grenzen zijn open, we zijn goed geschoold en de technologie heeft de wereld klein en bereikbaar gemaakt. Oftewel, bijna alles is mogelijk!

De mindset gecombineerd met onze droom (locatie-, tijd- en geld-onafhankelijk leven) maakt dat we de tijd hebben genomen om te onderzoeken hoe we met deze randvoorwaarden en mogelijkheden, invulling kunnen geven aan de weg naar onze ultieme droom. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we onze droom verwezenlijken en dus overal ter wereld kunnen leven en werken? En dat we mooie ervaringen opdoen en die vastleggen in mooie content om met jullie te delen? Deze vraag stellen wij ons constant waardoor de vooruitstrevende mindset steeds weer aanwezig is. Wat is jouw droom en welke vraag hoort daarbij?

Het beklimmen van de Kilimanjaro bracht me zoveel meer dan alleen het behalen van mijn doel.

3. Kom in actie…. GA DOEN!

Hier komt het derde punt naar boven. DOEN. Kom in actie. Steeds wanneer we in actie komen ontstaan er kansen en unieke situaties. Je kan deze niet altijd van tevoren bedenken, vaak komen ze automatisch op je pad als je de Digital Nomad lifestyle aanneemt.

Een voorbeeld is dat het beklimmen van de Kilimanjaro een grote droom was van Angela. Uiteindelijk gaf dit doel haar de bevestiging dat ze meer vrijheid wilde ervaren in haar leven, op het moment dat ze bovenop de piek stond. Angela is van nature een vrije denker, maar dit bracht haar nog meer energie om de vrijheid die er van nature is, te omarmen. Wil jij de Kilimanjaro beklimmen? Ga dit doen en het brengt je zeker weten nog veel meer. Ga niet afwachten tot het moment dat je denkt dat je je droom behalen durft. Uiteindelijk zijn stappen nemen altijd eng, totdat je ze zet.

Hoe werden we influencer?

Korte films maken is mijn grote passie. Het maken van onze eerste vlog was een logische stap toen we in Mexico woonden. De vlog, en de vele die erop volgden, hebben ertoe geleid dat we uitgenodigd werden door de eigenaar van een hotel in Mexico en met zeilschip de Eendracht mee hebben gezeild. Ineens en onverwacht leefden we toen als influencer.

Door ons leven te delen op Instagram werden we steeds vaker door bedrijven benaderd. Een groot volgers aantal was geen doel van ons, maar groeide zo omdat mensen het leuk begonnen te vinden om ons te volgen. Meestal reageren merken op een foto die we posten, vervolgens benaderen we deze bedrijven met de vraag om af te spreken en elkaars dromen te delen. Zo is ook het contact met Talisman travel design ontstaan.

Veel mensen stranden in het denkproces of blijven eeuwig dromen.

Hoe groeiden we als influencer?

Naast de bedrijven die ons benaderen hebben we zelf ook een aantal droombedrijven waarmee we wilden samenwerken. Scotch & Soda was een van deze merken. Een mailtje naar de marketing afdeling haalde niets uit. Het uitspreken van onze wens om met Scotch & Soda te willen werken binnen ons netwerk werkte wel. Een goede vriendin kende iemand die voor Scotch & Soda werkt. Hij vond ons verhaal geweldig en zag daar een mooie match. Inmiddels worden we voor het tweede jaar gesponsord door dit oer Nederlandse kledingmerk. Door actie te ondernemen behaal je je doelen. Niet door thuis te blijven en niks te doen. 

Veel mensen stranden in het denkproces of blijven eeuwig dromen. Met ons ‘Volg Je Droom Model’ doorbreek je dit ‘stranden’. In onze workshop nemen we de deelnemers mee langs het ‘Volg Je Droom Model’. 

Wat is het ‘Volg Je Droom Model’?

In dit model start je met het beantwoorden van de vraag: Wat is mijn droom? Daarna ga je aan je droom bouwen. Je staat stil bij het vinden van je droom en bij je kernwaarden. Je kijkt naar je talenten. Welke ervaring en expertise je hebt en hoe je deze kan inzetten om aan je droom te bouwen. 

Waneer je weet hoe je je droom kan gaan realiseren, komt de DOEN fase. Tot slot maak je de vertaalslag naar een business model. Juist. Want je wilt ook geld verdienen toch? Hoe ga je dat doen? Of anders gezegd; Hoe ga je je droom verkopen?

Tijdens de workshop zoomen we in op iedere fase en we maken deze concreet aan de hand van onze eigen ervaringen en voorbeelden van andere ‘dream chasers’.

Kortom, als het jouw droom is om als locatie-onafhankelijke ondernemer te leven en te werken, schrijf je je in voor deze toffe masterclass en heb je direct toegang tot ons netwerk en een blauwdruk hoe je deze droom gaat verwezenlijken. 

 

Zien we je dan?

 

Groet, Tino

 

Bestel je tickets hier.

Total
24
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*