Drie project tools voor jou getest: Trello, Slack en Asana

Hoewel je ooit post-it briefjes bent gaan plakken op de muur, blijven die na een tijd niet meer zitten en vallen omlaag. Het overzicht dat je ermee wilde creëren is weg. Je mooie to-do boekje is weer vol en dus tijd voor een nieuwe. En, ondertussen ben je constant andere mensen aan het bellen om te kijken hoe het met het project staat. Hoewel old-school alles opschrijven en op muren plakken natuurlijk een nostalgisch element heeft (en dus leuk), is een gele muur van papier niet meer overzichtelijk. Tijd dus voor een andere (wat modernere) tool. Drie keer raden wie voor jou er een paar heeft getest. Ik presenteer u Trello, Slack en Asana. Drie online projecttools die het leven voor jou weer overzichtelijk maken. Zeggen ze.

Project tool 1: Trello

Houd je van groen dan is this your man. Wanneer je je aanmeldt bij Trello word je stapsgewijs meegenomen naar het aanmaken van je eerste project. Vervolgens kom je op een groen scherm. Dit is de plek waar je het totale overzicht hebt van je project. Je kan tabbladen aanmaken met als namen bijvoorbeeld; to do, afgerond en in behandeling. Deze kolommen naast elkaar zorgen voor een totaaloverzicht van je project. Je kan mensen toevoegen, opmerkingen plaatsen, een deadline instellen, hokjes om af te vinken en ga zo maar door. Trello is een gratis tool waar je veel mee kan. De lay-out is eenvoudig en niet heel spannend maar daardoor wel overzichtelijk. Pluspunt: de taal zet hij automatisch in het Nederlands.

Project tool 2: Slack

Deze tool zit iets anders in elkaar. Waar Trello echt een projectmanagement tool is, is Slack meer een communicatiemiddel. Wat je doet is een project aanmaken. Vervolgens ontstaat er een chatscreen waarin je met je teamleden kan praten. Heel handig dus als je aan een project werkt met veel mensen en er constant gecommuniceerd moet worden. Door de onduidelijke lay-out moest ik op het begin wel even goed kijken hoe het werkte. Maar met lukraak klikken kom je een eind. Het programma is Engelstalig wat een nadeel kan zijn voor sommigen, maar werk je met mensen waar de voertaal Engels is, dan werkt het prima.

Project tool 3: Asana

Waar Trello en Slack gebruiksvriendelijk zijn, stoot Asana me op het begin een beetje tegen de borst. Meteen je creditcard gegevens invullen zodat je na je proefperiode automatisch een afschrijving krijgt, zorgt er waarschijnlijk voor dat ik uiteindelijk aan een abonnement vastzit dat ik niet wil. Opletten dus met op tijd opzeggen. Je betaalt dan tien dollar voor een premium account en twintig voor een business. Zo ver ben ik niet gekomen en ik houd het bij de gratis proefversie. Asana ziet er mooi uit. De vormgeving is aangenaam en overzichtelijk en je kan met verschillende kleuren onderwerpen en projecten highlighten. De projecten die je aanmaakt kan je uitbreiden met een chatbox, het uitnodigen van mensen en een kalender. Vooral dat laatste is mijn favoriet. Bij Asana heb je een duidelijk overzicht van je projecten en deadlines dat niet vergelijkbaar is als bij Trello of Slack.

Conclusie

Heb je een groot bedrijf en veel mensen die aan verschillende projecten werken? Dan is Asana zeker de tool voor jou. Het is overzichtelijk, heeft ontzettend veel functies en je hebt er een handige kalender in. Het is dan ook wel begrijpelijk dat je voor Asana moet betalen. Tien dollar vind ik dan meevallen. Slack is te onduidelijk. Wil je een middel om te communiceren dan zijn er vast andere programma’s die daar een betere tool voor aanbieden (wellicht komt hier later een blog over). Trello is mijn persoonlijke favoriet. Hij ziet er misschien niet zo spannend uit. Maar je hebt wel (gratis) wat je wil: een overzichtelijke online tool, waarin je kan samenwerken en afspraken maken.

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties op deze tools. Comment below.

 

Wil jij je productiviteit vergroten? Kijk dan eens naar deze tools!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*