Digital Nomad in Barcelona met de werkplek-tips van een local

Digital Nomad in Barcelona met de werkplek-tips van een local

Barcelona is een stad die hoog aangeprezen wordt bij de Digital Nomads; naast een heerlijk mediterraans klimaat, de relaxte vibe en de lage levensonderhoudskosten, is Barcelona een stad die veel internationale gasten aantrekt. Maar hoe haal je het meest uit je periode in Barcelona? Als geboren en getogen ‘Barcelonesa’ en eigenaresse van HolaBarcelona.nl, ken ik de stad door en door en vertel ik je graag meer!

Werken in Barcelona? Local Marta deelt haar werktips!

De leukste buurten in Barcelona

Buiten het toeristische centrum om, beschikt Barcelona over een handjevol buurten die zeer interessant kunnen zijn voor Digital Nomads. Omdat er veel werkplekken en cafés met gratis wifi zijn, of juist omdat ze heel erg inspirerend kunnen zijn voor je creatieve geest.

Poblenou: vooral het gebied van ’22@’ is interessant voor Digital Nomads; daar zijn de meeste multinationals en start-ups gevestigd.

Sant Antoni: één van de hipste plekken van Barcelona en voor Digital Nomads the place to be vanwege het grote aantal gezellige cafés en werkspots.

Gràcia: de oude ‘Vila de Gràcia’ is een aaneenschakeling van leuke boetiekjes, hippe cafés en gezellige pleintjes.

Poble Sec: leuk, goedkoop en tussen de locals. Deze buurt is een come back aan het maken en trekt vele jongeren en internationale mensen aan.

De fijnste werkplekken in Barcelona

Ongestoord met je laptop werken kun je op veel plekken doen in Barcelona. Al kan het soms best lawaaierig zijn in een Spaans café. Wanneer je even moet knallen of als je liever geconcentreerd werkt, zijn de bibliotheken en co-working spaces de ultieme werklocatie. In alle bibliotheken in Barcelona kun je als ‘guest‘ 24 uur gebruik maken van gratis wifi. Bij de co-working ruimtes moet je een bureau huren, en dat kan al op dagbasis en voor niet al te veel geld. Maar je kunt er ook voor kiezen om eens op het strand van Barcelona te gaan werken!

Federal Café (Carrer del Parlament, 39 en Passatge de la Pau, 11): met twee vestigingen in de stad ben je hier altijd gegarandeerd van een goede bak koffie. De sfeer is aangenaam en rustig om lekker te werken of met klanten af te spreken.

Coco Coffice Café (Carrer de Manso, 17): dit café lijkt heel erg op een co-working space, want je betaalt alleen voor de uren die je werkt. De koffie, thee en snacks zijn gratis.

BCNewt co-working (Carrer de Pere IV, 74): dit is een eco-friendly co-working space waar je al voor €20,- per dag kunt werken. Zeer in de buurt van leuke hotspots zoals Espai Joliu en Can Dende.

OneCowork (Carrer Escar 20): voor €25,- kun je al een dagpas regelen om bij deze co-working space te komen werken. OneCowork heeft meerdere vestigingen in Barcelona. Al blijft die in Port Vell de mooiste, vanwege zijn ligging naast de oude haven van Barcelona en het prachtige uitzicht over de zee.

Lekker eten in Barcelona

Een van de voordelen van in Barcelona zijn is dat je aan lekker eten geen gebrek zal hebben. Naast de lekkere tapas en de Spaanse en Catalaanse keuken, vind je hier ook tal van restaurants uit de hele wereld. Bovendien is uit eten gaan in Barcelona over het algemeen niet duur (3-gangen menu voor 10 á 14 euro)

Woki Organic Market (Ronda de la Universitat, 20): biologische supermarkt en restaurantketen. Vooral hun voordelige lunchmenu doordeweeks is aan te raden.

Tucco Real Food (Carrer dels Còdols, 27): een kleine zaak voor verse pastagerechten waar je al voor minder dan €10,- heerlijk kunt eten.

Blai Tonight (Carrer de Blai, 23): dit is één van de vele barretjes bij Carrer Blai waar je heerlijk pintxos kunt eten. Dat zijn kleine sneetjes stokbrood met een topping en een prikkertje erop die rond de €1 per stuk kosten. Zo kun je lekker veel en gevarieerd eten.

Buenas Migas (Plaça de la Universitat, 1): een leuke tent voor een snelle en voordelige lunch. Ze staan bekend om de foccacias, maar ze bieden daarnaast ook nog salades, pastas en diverse snacks en gebakjes aan. Je kunt er ook prima werken. Ze hebben meerdere vestigingen in Barcelona.

 

 

 

Total
1
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*