De must visits van Kopenhagen

Kopenhagen is een van mijn favoriete steden binnen Europa. Waarom? Omdat deze stad een divers aanbod heeft van historische gebouwen, moderne wijken en idyllische plekjes. Ben je opzoek naar toffe koffiebarretjes, toeristisch plekken of lunchspots? Kopenhagen is echt een fietsstad die je gemakkelijk met een creditcard kunt huren. Stap dus lekker op deze tourist bike, en bezoek de volgende tips van beste wijken en attracties in de fijnste stad van Denemarken.

Belangrijk om te weten: Denen houden zich strikt aan de regels, door rood fietsen of lopen is uit den boze! Mocht je dit toch doen, krijg je al snel een boete of boze blikken van omstanders.

Wijk: Vesterbro

(Meatpacking District)

Vesterbro is een opkomende en hippe wijk in Kopenhagen en ligt vlak achter het centraal station. Het is de wijk waar vroeger veel slagers gevestigd waren en waar de rosse buurt zich bevond. Ze noemen de wijk nu ook wel Meatpacking District. Wat toen een vrij rauwe buurt was, is nu veranderd in een wijk boordevol met hippe restaurants, barretjes, boetieks en speciaalzaken waar kaas, wijn of chocolade verkocht wordt. Erg leuk: de plekken waar vroeger de slagerijen zaten, zijn nu omgetoverd tot restaurants, wat zorgt voor een unieke en creatieve vide. Het is zeker de moeite waard om rond te dwalen in deze wijk en ‘s avonds een drankje te gaan drinken.

 

SOHO & NOHO

NOHO, Flæsketorvet 26 SOHO, Flæsketorvet 68. 1

Een van de fijne plekken in Vesterbro is SOHO en haar kleine broertje NOHO. Hier komen werken, eten, drinken en uitgaan samen. Je kan hier als freelancer een werkplek of een heel kantoor huren of aan de slag gaan in het café.

Restaurant Mother

(Italiaans)

Høkerboderne 9-15

Mother is echt een van mijn favoriete Italiaanse restaurants in Vesterbro. Met een grote open keuken waar een houtoven in staat, maken zij hier de lekkerste Italiaanse gerechten. Probeer vooral de pizza’s, deze zijn heerlijk.

Wijk: Centrum

Het centrum is een mix van restaurants, architectonische gebouwen, een pretpark, winkels en musea. Op elke hoek van de straat staat wel weer een enorm imposant gebouw. Je kan hier heerlijk ronddwalen en genieten van al het moois. Mocht je geen fan zijn van fietsen dan kan je ook heel gemakkelijk overal heen lopen. Dit duurt dan misschien iets langer, maar je zal een hoop leuke straatjes ontdekken. Er zijn genoeg winkels om je tijd aan te spenderen en overal horeca plekken waar je een lekker drankje kan drinken en kan lunchen. Vooral ook het eten in Kopenhagen is heerlijk!

Tivoli

Esterbrogade 3

Midden in het centrum van Kopenhagen staat een van de oudste pretparken ter wereld, namelijk Tivoli Gardens. Hier vind je mooie tuinen met elk een ander thema, hele oude maar nog steeds werkende achtbanen en theaters. Je kunt dit pretpark overdag en ’s avonds bezoeken. Wat ik zo gaaf vind aan dit park, is dat het middenin het centrum ligt en dat je dit echt een beetje vergeet als je binnen bent. Van de buitenkant lijkt het op iets geks, maar als je binnen bent opent er zich een hele nieuwe wereld.

Radhus

Rådhuspladsen 1

Vlakbij Tivoli ligt het Radhus (stadhuis), een imposant en bijzonder gebouw met aan de voorkant een gouden beeld van de oprichter van Kopenhagen: Absalon. Tijdens werktijden is dit gebouw geopend en mag je naar binnen. Vanaf de toren aan de linkerkant van het gebouw, heb je -met een hoogte van 105 meter- het hoogste uitzicht over de stad en Tivoli. Rondom het Radhus vind je alle grote winkels en kleine boetiekjes met Deens design.

Wijk: Norreport

Norreport ligt net naast het centrum en is een kleurrijke en groene wijk. Er liggen drie mooie groene parken waar het heerlijk is om doorheen te fietsen of wandelen. Ook vind je er het drukste metrostation van Kopenhagen.

Torvehallerne

Rederiksborggade 21

De Torvehallerne is een soort markthal waar 60 kraampjes te vinden zijn met allerlei Deense en andere lekkernijen. Voor ontbijt, koffie tot lunch en avondeten kan je terecht in de Torvehallerne. Je haalt wat lekkers en zoekt een plekje uit om te zitten, of neem het mee en eet het op in een van de parken in de buurt.

Je kunt hier onder andere Deense delicatessen halen zoals de Wienerbrød, dit zijn zoete broodjes met kaneel of met jam en room.

Botanical Garden

Gothersgade 128

Waan je in een urban jungle middenin Kopenhagen. De botanische tuin van 10 hectare, bevindt zich in een prachtige grote kas met mooie witte wenteltrappen. De entree is gratis en is echt een bezoekje waard!

Kongens Have park

Øster Voldgade 4A

Het Kongens Have park is het oudste park van Kopenhagen met in het midden het Rosenborg Slot: een kasteel uit 1600 en een standbeeld van o.a. de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Dit park is ideaal voor een picknick of een biertje aan het eind van de middag. Het bruist er van jonge mensen die elkaar opzoeken en willen genieten van een hapje en een drankje tussen de rozenvelden.

Meer must-visits in Kopenhagen:

  • Nyhavn: de haven die je altijd terugziet op foto’s van Kopenhagen met kleurrijke huisjes en barretjes. In de zomermaanden bruist het hier van de mensen die op straat een drankje doen.
  • Christiania is een verlaten militaire kazerne die is gekraakt door hippies in de jaren 70. Het is een semi-onafhankelijk gebied binnen Kopenhagen en wordt gerund door een anarchistische gemeenschap. De Deense regering ziet Christiania als een ‘sociaal experiment’ en tolereert de krakers.
  • Superkilen park, een urban open space park in de wijk Nørrebro. Dit park is verdeeld in drie stukken. Dit park is ontworpen om de diversiteit in de wijk te vieren. Van een Marokkaanse fontein, tot palmbomen uit China en prullenbakken uit Engeland. Dit park is ontworpen om te fietsen, te skaten maar ook om te BBQ‘en of de hond uit te laten.

 

Lijstje met koffiebarretjes en lunchspots:

 

Redenen genoeg om een keer naar Kopenhagen te gaan en al deze toffe plekken te bezoeken. Ik wens je heel veel ontdek-plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*