De grote sprong naar mijn Digital Nomad leven: de Nomad Cruise komt eraan

Het is zover. De tas is gepakt, het afscheid is genomen. Morgen vlieg ik naar Barcelona, om vanaf daar aan boord te gaan van de Nomad Cruise. Deze drijvende Digital Nomad conferentie vindt inmiddels voor de zevende keer plaats. Samen met ruim 400 andere remote werkers, entrepreneurs en Digitale Nomads, steken we in twee weken de Atlantische Oceaan over. Aan boord volg ik lezingen, workshops en is er vooral veel ruimte om andere leden van de community te ontmoeten, samenwerkingen tot stand te laten komen en inspiratie op te doen. 

Wat is de Nomad Cruise?

De Nomad Cruise is een initiatief van Johannes, een Digital Nomad die een platform wilde creëren voor mensen die -net als hij- een connectie wilde leggen met andere remote workers. Hij richtte WebWorkTravel op, schreef een boek en organiseerde de eerste Nomad Cruise. Drie jaar later en zes cruises verder, zit ik op editie nummer zeven vanuit Barcelona. Via Allicante, Tenerife, Kaap Verdië en een heleboel oceaan, zullen we twee weken later arriveren in Brazilië. 

In mijn volgende blog heb ik de cruise achter de rug en zal ik jullie precies vertellen wat ik ervan heb opgestoken!

Waarom doe ik mee?

Voor mij is het een grote ontdekkingstocht. In de afgelopen maanden zei ik mijn fulltimebaan gedag en besloot ik dat het na jaren dromen toch eens tijd werd om het Digital Nomad leventje te gaan ontdekken. Ik hoop dan ook dat het remote werken in het buitenland ervoor zorgt dat ik mijn creativiteit meer kwijt kan en leer om mijn energie beter over een dag te verdelen. 

Aansluiting vinden bij andere Digital Nomads wordt steeds gemakkelijker.

Al een aantal keren eerder zei ik banen op, verbrandde ik mijn schepen en vertrok ik naar het buitenland. Dit keer voelt het anders. De Nomad Cruise gaat een leermoment voor me zijn: zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik vind het enorm spannend om voor mezelf te beginnen maar het voelt ook als de juiste keuze. Misschien niet voor fulltime, maar in ieder geval parttime.

De grote stap naar Digital Nomad: spanning en onzekerheid

Ook ik heb over meerdere voor- en nadelen van het nomadenleventje gelezen. Kan ik het financieel wel aan? Lukt het mij om een goed ritme te creëren? En hoe ga ik om met slecht internet of andere regel dingen? Kijk hiervoor eens naar de blog van Arthur die je uitlegt welke Digital Nomad uitdagingen er zijn en hoe je ze kan overwinnen.

Ik ben benieuwd hoe dit nu voor mij gaat voelen. Nu ik alles achter me heb gelaten en de grote stap heb genomen. De Digital Nomad community groeit steeds meer en het lijkt gemakkelijker te worden om aansluiting te vinden bij anderen, en dat geeft me een fijn gevoel.

Na de cruise…

Na de Nomad Cruise heb ik nog twee weken vrij gepland om eventueel aan opdrachten te werken met een aantal mensen van de Cruise. Vervolgens vlieg ik via de Iguazu watervallen richting Buenos Aires waar ik een 10-daagse meditatie retreat zal gaan volgen. Daarna ligt alles nog open, al staat Patagonië hoog op mijn lijstje. De komende tijd zal ik meer verhalen gaan delen via Meetings in the Sun en over mijn belevingen in het worden van Digital Nomad en welke stappen ik neem.

Stay tuned & bon voyage!

Heb jij behoefte aan een duwtje in de rug om je op het Digital Nomad pad te krijgen? Lees dan de blogs van Sjanett waarin zij je stap voor stap de goede richting op helpt!

 

Total
17
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*