De 5 beste workspots in Valencia

 

Valencia is hot and happening, want naast dat deze stad de perfecte uitvalsbasis is voor een citytrip met je lief, vrienden of familie, is deze stad ook dé plek om remote te kunnen werken. Zelf heb ik, in maart dit jaar, alles in Nederland opgezegd, om vervolgens in Valencia een makelaarskantoor te starten. Nu ik hier mijn draai heb gevonden wordt het tijd om jullie te voorzien van alle toffe ‘workspots in town’. Ik woon dichtbij de artistieke wijk Ruzafa, waar je veel geschikte plekken vindt om je laptop open te slaan, maar ook in het centrum van de stad en aan het strand kun je terecht om jouw ideale workation te houden.

Ubik  Café

Carrer del Literat Azorín, 13

Dit is één van mijn favoriete workspots. Gevestigd in de populaire straten van Ruzafa, is het eerste wat je ziet een fijn terras. Ideaal voor als je later op de dag toe bent aan een borrel (ze hebben heerlijke wijntjes én lokale biertjes). Ik loop naar binnen en kom terecht tussen de boeken, vintage meubels en creatieve posters. Hier ontdek ik elke keer weer een nieuw interieurdetail. Ik voel me er vrij, creatief, relaxed en vooral welkom. Naast dat de wifi hier goed werkt, kun je er een drie-gangen menu lunchen voor nog geen tientje. De voorgerechtjes zijn in ‘sharing’ formaat en je kunt kiezen uit een aantal hoofdgerechten die elke dag wisselen (ik heb hier laatst een curry besteld en deze was om je vingers bij af te likken) en kies vooral als dessert de chocoladesalami, deze is heerlijk!

Ubik Café

Bluebell Coffee Co.

Carrer de Buenos Aires, 3

Loop je bij Bluebell naar binnen, dan ruik je koffie, gebakjes en authenticiteit. Dit toffe café staat bekend om zijn goede koffie. Mijn eerste maand in Valencia was ik te gast bij één van de eigenaressen genaamd Marian. Deze stoere dame runt het café samen met haar zussen en is daarnaast bezig om haar eigen koffie te branden in een fabriek net buiten de stad. Marian is een ondernemer met een enorme passie voor koffie, wat goed is voor de wereld én je gezondheid.

Laat ik zelf nu net geen koffiedrinker zijn (team thee), maar gelukkig blijft er genoeg over om deze plek uit te kiezen als jouw ‘café of the day’. Mijn favoriete plek is de patio achterin de koffiebar. In de ochtend is het hier heerlijk fris en ’s middags kun je genieten van een paar zonnestraaltjes. Deze plek is vrolijk, overzichtelijk en heeft heerlijke smoothies op de kaart staan. Doe je Marian de groetjes als je langs gaat?

Bluebell Coffee

Dulce de Leche

Carrer del Pintor Gisbert, 2

Dulce de Leche is een spot, waar ik nog niet over uit ben of dat ik hem beter moet vermijden of niet. Als zoetekauw kan ik namelijk geen weerstand bieden aan vitrines vol huisgemaakte taarten, croissantjes met vijgen, of juist een vers basic broodje met Spaanse ham en kaas. Ik kies een plekje bij het raam waar ik geniet van een heerlijk vers sapje en een overheerlijke frambozen cheesecake.

Minpuntje: Dulce de Leche is niet onopgemerkt gebleven. Het is er druk én de wifi werkt hier niet opperbest. Ik strijk hier graag neer als ik behoefte heb aan wat rumoer en vooral offline wil werken.

Dulce de Leche

Federal Café

Carrer de l’Ambaixador Vich, 15

Dit is mijn meest recente ontdekking, midden in het centrum van Valencia. Het café heeft plafonds zo hoog dat een giraffe zijn nek nog niet zal breken en aan álle kanten ramen die open staan en waar je in kan zitten om te genieten van je heerlijke koffie. Het briesje zorgt in de warme zomermaanden voor een heerlijke verkoeling waardoor ik hier als een speer mijn to-do-list afwerk.

De service is top! Ieder bedieningslid dat voorbij liep heette me welkom en de eigenaresse liep rond met een smile van oor tot oor. Als je net als ik niet kon kiezen uit het vele lekkers op de kaart, laat je dan adviseren door het personeel: Patatas bravas met truffelolie en Parmezaanse kaas.

 

Federal Café

La Girafe

Avenida Mare Nostrum, 10

Denk je nu, “ja leuk joh, die stad, doe mij het strand maar”, dan is La Girafe jouw bestemming! Dit restaurant vind je aan het strand van Patacona, één van de drie stadsstranden van Valencia en de plek waar je slechts een handjevol toeristen vindt. Het populaire café ‘La más Bonita’ dat naast La Girafe ligt, werkt als een fijne bliksemafleider, waardoor je bij La Girafe rustig kunt werken met uitzicht op zee, of juist in de fijne binnentuin vol lampjes en (uiteraard) met een metershoge Girafe, gemaakt van oud metaal.

Naast de inrichting, ben ik verliefd op het eten hier. Ik bestel een verse crêpe met aardbeien die vervolgens klaargemaakt wordt in een oude bus, omgetoverd tot keuken. Mijn Valenciaanse wijntje bestel ik bij de buitenbar die gemaakt is van drijfhout. Net als bij het UBIK café, kun je hier zo lekker lunchen, dat het water me nu alweer in de mond loopt. Mijn gazpacho werd geserveerd door een stralende Nederlandse topper die helemaal op zijn plek is in Valencia. Ik slurp aan mijn soepje en geniet  nog iets meer van het feit dat, naast dat ik in Valencia werk, het nu ook thuis is geworden.

La Girafe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*